• Financial Lease bij Auto Hoogenboom

  Wilt u als ondernemer een nieuwe auto rijden én precies weten waar u aan toe bent? Financier uw auto dan bij Auto Hoogenboom. Rijd in een nieuwe Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Volkswagen Bedrijfswagen, CUPRA of Audi RS voor een vast bedrag per maand.

Zorgeloos rijden voor een vast bedrag per maand

Wilt u voor een vast bedrag per maand een eigen auto rijden? Kies dan voor Financial Lease. Hiermee voorkomt u dat u een grote investering moet doen. U kiest zelf de looptijd die past bij de afschrijving en leaseperiode van de nieuwe auto. Zo heeft u een vast acceptabel maandbedrag en geen zorgen over uw mobiliteit.

Bekijk de voorraad

Voordelen Financial Lease:

 • Een nieuwe auto kopen zonder grote investering in één keer
 • Zekerheid: u betaalt een vast maandtarief
 • U bent direct economisch eigenaar van de auto
 • U hebt recht op teruggave van de btw
 • Gemakkelijk alles in één keer geregeld bij Auto Hoogenboom

Hoe werkt financial lease?

Financial lease is een veel gebruikte vorm van zakelijk krediet op maat voor een auto. De aankoopsom van de auto excl. btw financiert u via Auto Hoogenboom. U betaalt de lening terug met een vast maandbedrag in een vooraf bepaald aantal termijnen. Door een aanbetaling te doen of een andere auto in te ruilen verlaagt u dit maandbedrag. Ook is het mogelijk een slottermijn in de overeenkomst op te nemen. U bent als ondernemer direct economisch eigenaar van de auto. Maar de auto blijft tot de betaling van de slottermijn onderpand van de kredietgever, die juridisch eigenaar blijft. De btw op de auto kunt u terugvorderen indien u btw-plichtig bent. 

Heeft u al een financial lease contract en wilt u weten wat de waarde van uw auto nog is? Met de CarFinanceCheck rekent u eenvoudig uit wat de financiële staat van uw auto is.

SEAT Leon Rotterdam plug-in hybride rotterdam
Financial Lease

Waarom kiezen voor financial lease?

 • Vaste rente
 • Vaste looptijd
 • Investerings- en renteaftrek mogelijk*
 • Looptijd van 12 t/m 72 maanden
 • Uw auto wordt geactiveerd op de balans
 • Btw aankoop van de auto is terug te vorderen
 • Volledige bedrag excl. btw te financieren
 • Inruil en/of aanbetaling mogelijk
 • Optioneel vervroegd aflossen

* Investeringsaftrek is in principe mogelijk indien uw onderneming winstgevend is. Controleer altijd met uw accountant of u gebruik kunt maken van investeringsaftrek.

Financial lease: zo geregeld bij Auto Hoogenboom

Kies uw auto

Bezoek de showroom of kies uw auto online. Occasion, nieuw uit voorraad of nieuw uit de fabriek samengesteld naar uw wensen.

Kies een gewenst maandbedrag

Bepaal samen met de verkoopadviseur het gewenste maandbedrag op basis van uw aanbetaling, de looptijd en de eventuele slottermijn. 

Samen automotive vacatures rotterdam

Vraag een offerte aan

Als u de offerte heeft, beoordeelt u of dit past en maakt u uw keuze.

Stuur documenten op

Stuur de documenten op via onze link. En onze leverancier doet de financiële check.

Uw auto wordt besteld of geleverd

Bij akkoord krijgt u het contract. Als u tekent bestellen wij uw gewenste auto.

Veelgestelde vragen over categorie Financial Lease

Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

Bij Operational Lease least u een auto tegen een vast bedrag per maand. Op de brandstofkosten na, zijn alle kosten inbegrepen in dit bedrag. U weet precies waar u aan toe bent, zonder verrassingen. Auto Hoogenboom Lease blijft economisch eigenaar van de auto en de auto komt niet op uw balans te staan.

Bij financial lease komt de auto wel op uw balans te staan, want u bent economisch eigenaar van de auto. Financial lease kunt u zien als een lening. U koopt een auto en betaalt deze in termijnen aan ons terug.

Wat is het nadeel van financial lease?

Geld lenen kost geld. U betaalt immers rente. Financial lease staat als schuld op uw balans. Hierdoor daalt de solvabiliteit van uw bedrijf. Denk er dus goed over na of u dit ervoor over hebt en of u de maandbedragen kunt missen.
Bij financial lease zijn daarnaast uitgaven voor bijvoorbeeld de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie niet inbegrepen bij het maandelijkse leasebedrag. Dit is meteen het grootste verschil met operational lease, waarbij dit wel het geval is.

Welke subsidies gelden er voor bedrijven?

Om de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren zijn er diverse fiscale regelingen (zoals MIA/VAMIL) en subsidies (zoals SEBA) die elektrisch rijden voor ondernemers aantrekkelijker maken. Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de actuele subsidiemogelijkheden waar u aanspraak op kunt maken. 

Hoe werkt het met de slottermijn?

De toekomstige inruilwaarde van uw auto vormt de basis voor het Financial Lease contract. Hiermee kan in de financiering een slottermijn worden ingebouwd. Dit maakt financieren op basis van werkelijke afschrijvingskosten mogelijk. De slottermijn is het bedrag dat aan het einde van de looptijd van uw lening nog open staat. Over de slottermijn betaalt u alleen rente en geen aflossing. Dat scheelt in de maandlasten. Bovendien zijn de kosten fiscaal aftrekbaar.

Wat is financial lease?

Financial lease is een veel gebruikte vorm van zakelijk krediet op maat voor een auto. De aankoopsom van de auto excl. btw financiert u via Auto Hoogenboom. U betaalt de lening af met een vast bedrag per maand in een vooraf bepaald aantal termijnen. Door een aanbetaling te doen of een andere auto in te ruilen verlaagt u dit maandbedrag. Ook is het mogelijk een slottermijn in de overeenkomst op te nemen. U bent als ondernemer direct economisch eigenaar van de auto. Maar de auto blijft tot de betaling van de slottermijn onderpand van de kredietgever, die juridisch eigenaar blijft. De btw op de auto kunt u terugvorderen indien u btw-plichtig bent.

Alle vragen over Financial Lease