De hoeveelheid kilometers die een elektrische auto op een volle accu kan rijden, wordt beïnvloed door meerdere factoren:
Bespreek uw reisgedrag met één van onze verkopers en zij zullen samen met u de juiste modellen op een rijtje zetten.
Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals, remmen, lampen en banden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen worden. Veel elektrische auto’s hebben tevens jaren onderhoud gratis
Uw actieradius hangt af van de accu, rijstijl en de belasting van de auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als u vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren te kijken waar laadpalen staan.
Of u nu thuis of bij een openbaar laadpunt gaat laden, u identificeert zich altijd met uw persoonlijke laadpas. Er zijn verschillende soorten laadpassen die volledig aansluiten bij uw wensen. Volkswagen biedt een laadabonnement aan waarmee u altijd en overal kunt laden tegen een vast bedrag per maand. Bent u geïnteresseerd in dit handige laadabonnement? Neem dan contact met ons op.
Nu u de overstap heeft gemaakt naar elektrisch rijden, is het wel zo handig dat u thuis uw elektrische auto kunt opladen. Er zijn verschillende soorten laadpalen voor thuis. De installatiekosten hiervan liggen rond de €900,-, maar dit is volledig afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. U kunt de laadpaal ook leasen tegen een kleine vergoeding per maand.
In deze video legt onze collega Annette stap voor stap alles uit over het laden van een elektrisch auto:
Het opladen van elektrische auto’s gaat steeds sneller. Het aantal snellaadpunten neemt gestaag toe. Met deze palen laadt u een elektrische auto in 20 minuten al voor 80% op.
Als u de ruimte heeft om thuis een laadpunt te plaatsen, rijdt u met al onze modellen elke ochtend weg met een volle accu.
Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij u thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel uw auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van uw auto.
Nederland heeft ondertussen al ruim 60.000 openbare laadpalen waar u uw elektrische auto kan opladen. Er wordt fors geïnvesteerd in het aantal laadpunten. Op www.oplaadpalen.nl vindt u alle laadpalen in Nederland en de rest van de wereld.
Elektrische auto’s rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Dit type auto’s maakt rijden een stuk schoner omdat zij geen CO2 en stikstof uitstoot. Dit heeft grote voordelen voor het milieu.