• Sterk in design, comfort en technologie: de vernieuwde Audi Q7 en SQ7

    Audi heeft zijn gezins-SUV verbeterd met een aangescherpt ontwerp en nog betere technologie.

Audi heeft de sportieve Q7 vernieuwd en voorzien van een aangescherpt design en nog betere technologie. Het frisse exterieurdesign met nieuwe sportieve accenten voor de voor- en achterzijde benadrukt het krachtige karakter van de power-SUV, die royaal ruimte biedt aan maximaal zeven inzittenden. Een primeur zijn de optionele HD Matrix LED-koplampen met lasertechnologie als extra grootlichtfunctie, die dankzij de digitale dagrijverlichting nu een keuze in het lichtdesign mogelijk maken. Digitale OLED-achterlichten met vier selecteerbare lichtdesigns onderstrepen Audi’s merkfilosofie ‘Voorsprong door techniek’ aan de achterzijde.

  • Vertrouwd ontwerp met nieuwe details voor een indrukwekkende uitstraling
  • Nieuw: HD Matrix LED-koplampen met lasertechnologie
  • Als eerst komt de SQ7 op de Nederlandse markt met sportiviteit van topniveau dankzij krachtige 4,0-liter biturbo V8 en elektromechanische actieve rolstabilisatie
  • Later ook verkrijgbaar als plug-in hybride

Krachtig, ruim en elegant: het nieuwe exterieur

Audi toont de nieuwe Q7 met indrukwekkende robuuste en elegante vormgeving. Met zijn minimalistische vorm, strakke lijnen en uitzonderlijk grote volume staat de Q7 voor variabiliteit in elke situatie.

De overhang en wielbasis tonen krachtige en zelfverzekerde verhoudingen, die verder worden benadrukt door kenmerkende exterieurkleuren en wielen. De onmiskenbaar rechtopstaande Audi Singleframe met een achthoekig ontwerp maakt nu indruk met verticale inlegstukken. Ze hebben een traanvormige basis in het standaard exterieur en zijn L-vormig in het S line exterieur, evenals voor de SQ7. Dit maakt meteen duidelijk dat het voertuig een topmodel van Audi is en het duidelijk onderscheidt van de A-modellen. Daarnaast zorgt het nieuwe samenspel tussen de contouren van de grille en de koplampen, nu hoger gepositioneerd, voor een geheel nieuwe architectuur van de voorkant die duidelijk de krachtige en meer aanwezige uitstraling van de nieuwe Q7 benadrukt. De zelfverzekerde uitstraling van de Q7 wordt benadrukt door de nieuwe prominente, kleurgeomlijnde luchtinlaten, die duidelijk zijn geïntegreerd in het basisontwerp van het voertuig.

Audi Q7 2924 lichten

Aanpasbaarheid op zijn best: koplampen en achterlichten

Standaard wordt de weg verlicht met de high-intensity LED-koplampen in de Q7, Matrix LED-koplampen met laserlicht zijn optioneel beschikbaar. Ze werken met 24 LED’s, elk met een laser diode module, en zijn direct herkenbaar aan een blauw sfeerlicht in de koplampen dat de precisie van lasertechnologie symboliseert. Het laserlicht wordt actief boven 70 km/u en vergroot aanzienlijk het grootlichtbereik. Nieuw voor de topkoplampen zijn digitale dagrijlichtsignatuur Ze geven de Q7 zijn kenmerkende en onmiskenbare uitstraling door de gebruiker in staat te stellen een van de vier verschillende lichthandtekeningen te kiezen via het MMI. Voor het eerst heeft de Q7 ook grotendeels gedigitaliseerde OLED-achterlichten (OLED = organische lichtgevende diode) als een optionele extra’s.

Daarnaast – zoals in de Audi A8, Q8 en Q5 – hebben de digitale OLED-achterlichten een indicatiefunctie bij nadering in combinatie met de assistentiesystemen: wanneer andere weggebruikers de stilstaande Q7 van achteren naderen tot binnen twee meter, activeren de besturingseenheden automatisch alle digitale OLED-segmenten. Extra functies zijn dynamische richtingaanwijzers en verschillende in- en uitschakelsequenties die overeenkomen met elke digitale lichtsignatuurs.

Veelzijdig en ruim: Interieur

De Audi Q7 wordt bediend via de digitale MMI touch response-bediening in de middenconsole en een multifunctioneel stuurwiel. Het bovenste display heeft een diagonaal van 10,1 inch (en de onderste display 8,6 inch) en toont de bestuurder alle informatie over de auto, inclusief klimaatregeling en comfortfuncties. Het onderste display geeft toegang tot de infotainment- en internetfuncties. De virtuele cockpit met een diagonaal van 12,3 inch geeft de bestuurder een keuze aan drie weergavemodi: de klassieke weergave, de navigatiekaart en een speciale infotainmentmodus waarin elementen zoals de telefoon, Audi connect en media worden weergegeven. De natuurlijke spraakbediening biedt ook handige interactie met de Audi Q7. Het begrijpt input in alledaagse taal, zodat bestuurders zich kunnen concentreren op de weg.

Zowel de vijf- als zevenzitsversies van de Audi Q7 en SQ7 combineren hoge prestige met alledaagse bruikbaarheid. Met hun royale lengte, hoofdruimte en elleboogruimte zowel voor als achter bieden beide voertuigen een eersteklas, luchtige ruimtelijke sfeer. Afhankelijk van de positie van de achterste rugleuningen biedt de bagageruimte in de vijfzitsversie een volume tussen 867 liter (rugleuningen omhoog) en 1.993 liter (rugleuningen omlaag). De achterklep is standaard elektrisch bediend en kan optioneel worden geactiveerd met een voetgebaar. Audi biedt ook de optionele achterbank plus aan. Deze functie maakt het mogelijk om de lengte en de rughoek van alle drie de stoelen individueel aan te passen, zorgt altijd voor voldoende ruimte voor drie kinderzitjes en beschikt over een derde rij van twee elektrisch inklapbare stoelen

De nieuwe Q7 zal in Nederland als eerste beschikbaar worden als sportieve SQ7 met 770 Newtonmeter sterke 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor, die goed is voor 507 pk. Deze is standaard gekoppeld aan de snel schakelende 8-traps tiptronic-automaat en quattro vierwielaandrijving. Met die combinatie accelereert de SQ7 in slechts 4,1 seconden van nul naar 100 km/u, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De TFSI V8 produceert een sportieve en krachtige sound en is voorzien van cilinder-on-demand, waarbij bij lage belasting vier cilinders worden uitgeschakeld voor een efficiënter brandstofverbruik. Een speciale klep in het uitlaattraject moduleert het geluid afhankelijk van de belasting en het toerental. Met het optionele advanced suspension pakket beschikt de Audi SQ7 over een sportdifferentieel inclusief torque vectoring-functie. Tevens is dan de geavanceerde elektromechanische actieve rolstabilisatie inbegrepen, om de koets in bochten maximaal stabiel te houden en rolneigingen van de carrosserie tegen te gaan.

Later zullen in Nederland de plug-in hybrides leverbaar worden, waar een V6 benzinemotor gekoppeld is aan een elektromotor. Meer informatie, specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi (S)Q7 worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van de nieuwe Audi Q7?

Laat uw gegevens achter, dan houden wij u op de hoogte wanneer er meer informatie beschikbaar is.

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder