FAQ | Ontdek antwoord op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over categorie Private Lease

Wat is het verschil tussen private lease en financiering?

Als u een auto financiert dan is het grote voordeel dat de auto uw eigendom is. Daar komt bij dat u niet vastzit aan een maximaal aantal kilometers per jaar. Wel zijn de kosten voor reparaties en onderhoud voor eigen rekening. Bij private lease daarentegen is het maandbedrag all-in en blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. De verschillen op een rij:

Financiering

 • Vaste maandlasten als afbetaling
 • Aan het eind: eigenaar van de auto
 • Maandlasten exclusief wegenbelasting, verzekering, onderhoud en brandstof.
 • Mogelijkheid tot extra aflossen
 • U bent direct economisch eigenaar van de auto en aan het eind van de looptijd ook juridisch eigenaar

Private Lease

 • Vaste maandlasten om te kunnen rijden in de auto
 • Aan het eind: levert u de auto weer in en bent u dus geen eigenaar
 • Maandlasten inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud (excl. brandstof)
 • Mogelijkheid tot afkoop
 • U bent nooit economisch of juridisch eigenaar van de auto
Hoe werkt Private Lease?

In de video hieronder leggen wij u uit hoe Private Lease werkt.

Wat te doen bij schade aan uw Private Lease auto?

Bij schade vragen wij deze zo snel mogelijk te melden aan de BerijdersDesk van VWPFS.

Bij een eenzijdige schade: verzoeken wij het schadeformulier in te vullen en te versturen.

Bij een tweezijde schade: vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europees Schadeformulier c.q. het schadeaangifteformulier in. Vervolgens ontvangen wij graag het Europees Schadeformulier.

Voor dringende zaken als pech en schade staat de BerijdersDesk 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar via telefoonnummer (033) 454 95 55.

Schade gereden met uw Private Lease auto?

Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast (het totaal aan schade). Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd.

Wij hanteren hiervoor een standaard bedrag van maximaal € 500,- per schade. Wanneer de reparatiekosten van de schade lager zijn dan het gekozen eigen risico brengen wij uiteraard enkel de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening.

Voor een meerprijs per maand kan het eigen risico worden verlaagd naar € 250,- of € 125,-.

Is het ook mogelijk om een demo auto te private leasen?

Een demo auto is een jonggebruikte nieuwe auto die gebruikt wordt om mee proef te rijden. Het is niet mogelijk om op deze auto’s een Private Lease abonnement af te sluiten. Een Financial Lease constructie behoort wel tot de mogelijkheden.

Financial Lease/ Financieren is daarentegen een afkoopconstructie waarbij u per maand een deel van uw auto koopt. Aan het einde van deze looptijd is de auto dan ook echt van u. U bent zelf verantwoordelijk voor de bijkomende kosten zoals onderhoud, verzekeringen en brandstof. Een financieringscontract kunt u op nieuwe en gebruikte auto’s afsluiten.

Bekijk hier onze demo auto’s.

Is Private Lease mogelijk voor Bedrijfswagens?

Nee het is niet mogelijk om een Bedrijfswagen te Private Leasen. Een soort gelijke constructie bieden we aan in de vorm van Full Operational Lease. Inclusief, Allriskdekking, wegenbelasting, banden, onderhoud en reparatie en internationale pechhulp.

Ook hierbij zit alles in de prijs inbegrepen en hoeft u alleen nog zelf te tanken.

Is een voorraadmodel te combineren met Private Lease?

Jazeker, al onze nieuwe voorraadmodellen zijn af te sluiten met een Private Lease abonnement en dus direct uit voorraad te leasen.

Als u onze voorraad bekijkt kan u bij de meeste modellen ook al een inschatting van de Private Lease prijs zien.

Wij berekenen graag een passend Private Lease bedrag op basis van al uw wensen. Op de Occasion voorraad is het niet mogelijk om een Private Lease abonnement af te sluiten.

Bekijk hier onze voorraad.

Is het mogelijk om auto’s te bekijken in de showroom voor Private Lease?

Ja natuurlijk, op alle nieuwe auto’s is een Private Lease abonnement af te sluiten en de auto’s kan u in onze showrooms komen bekijken.

Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Voor het maken van een proefrit is het wel aan te raden om vooraf een afspraak met ons in te plannen.

Bekijk hier alvast onze voorraad.

Hoe maak ik een werkplaatsafspraak met mijn Private Lease auto?

Heel simpel, via onze website plant u een afspraak in voor “Onderhoud volgens voorschrift”. De kosten van onderhoud en service zijn automatisch voor de leasemaatschappij.

Klik hier om een afspraak te plannen.

Welke modellen hebben we op voorraad voor Private lease op korte termijn?

In principe kunt u op alle nieuwe voorraad modellen een Private Lease prijs laten berekenen. Voordeel hiervan is dat uw auto vaak snel rijklaar is en u dus niet hoeft te wachten op de productie van de auto.

Kan ik de auto na het Private lease contract kopen?

Wilt u de auto uit het Auto Abonnement overnemen? Dit kan. Stuur hiervoor een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl en zij zullen een overnameprijs voor u vaststellen.

Hoe sluit u na het aflopen van het Private Lease contract een nieuw contract af voor een andere auto?

Loopt uw Private Lease abonnement bijna af en wilt u verder met Private Lease? Dan kunt u twee dingen doen.

1. Het huidige Auto Abonnement voortzetten. Wij berekenen dan een nieuw maandtarief. Neem contact met ons op of stuur een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl.

2. Een nieuw Auto Abonnement afsluiten. Kies uit een ruim aanbod voorraad auto’s op onze website of stel uw nieuwe auto samen via onze Private Lease pagina.

Mijn Private Lease loopt binnen een paar maanden af en ik wil mij oriënteren op wat er nu mogelijk is.

Het oriënteren op een nieuwe Private Lease auto kan op dezelfde manier als u ook het huidige abonnement hebt gekozen.

Kies een nieuwe voorraad auto of ga naar onze private lease pagina en stel een andere auto samen.

Het is ook mogelijk om uw huidige auto abonnement te verlengen. Neem hiervoor contact met VWPFS of mail hen via privatelease@vwpfs.nl.

Zit een vervangende ruitenwisser in de private lease prijs?

Is de ruitenwisser aan vervanging toe? Dan kunt u dit bij ons laten vervangen. De kosten hiervoor vallen ook in uw Private Lease contract.

Onder het onderhoud vallen verder de onderhoudsbeurten, de distributieriem de airco en de banden.

Valt het vervangen van banden in het Private Lease contract?

Zijn de banden van uw auto toe aan vervanging? Dan valt dit ook binnen het Private Lease contract.

Heb ik recht op vervangend vervoer bij Private Lease?

U heeft standaard recht op vervangend vervoer na 24 uur.

Onderhoud en service zitten inbegrepen in de Private Lease prijs. Hoe werkt dat?

Ook al komt de voorgeschreven service en het onderhoud niet voor uw eigen rekening, wel bent u verplicht de auto op tijd te laten onderhouden in onze werkplaatsen. U maakt hiervoor, wanneer de auto dit aangeeft, een afspraak in onze werkplaatsplanner.

Hoeveel kilometer per jaar mag ik rijden met een Private Lease contract?

Hoeveel kilometer u mag rijden met je Private Lease auto bepaalt u zelf vooraf tijdens het samenstellen van uw Private Lease auto.

U kunt hierbij kiezen uit: 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of 30.000 kilometer.

Hoe kan ik een Private Lease offerte aanvragen?

Interesse in Private Lease? Dan kunt u op meerdere manieren een Private Lease offerte aanvragen. Hier stelt u uw nieuwe auto samen en kiest u de kleur, looptijd en het aantal kilometers per jaar. Optioneel kunt u tegen een meerprijs kiezen voor winterbanden of vervangend vervoer.

Heeft u een nieuwe voorraad auto op het oog? Via de knop “Interesse tonen” kiest u voor Private Leasen, waarna wij een offerte voor u opstellen. Ook via de chat kunt u uw wensen achterlaten. Onze collega’s maken dan een offerte voor u.

Worden minder gereden kilometers gecrediteerd?

Als u in een jaar minder kilometers rijdt dan afgesproken, krijgt u daarvoor alleen geld terug als dat in de aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat.

Er is daarop een uitzondering mogelijk: u heeft tussentijds een of meer rekeningen gehad voor meerkilometers. U heeft echter in een ander jaar minder kilometers gereden dan overeengekomen.

Als u de auto inlevert, blijkt dat u daardoor in de totale leaseperiode gemiddeld niet meer kilometers hebt gereden dan afgesproken. De kosten voor de meerkilometers worden dan aan u terugbetaald.

Hoeveel kosten teveel gereden kilometers buiten Private Lease contract?

Hoeveel teveel gereden kilometers buiten uw Private Lease abonnement kosten is per leasemaatschappij en per type auto verschillend.

Tijdens het samenstellen van uw Private Lease abonnement kunt u kiezen uit een aantal vastgestelde kilometers per jaar:

10.000 kilometer
Rijdt u meer dan 10.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 7,68 cent en bij een Audi A3 10,97 cent.

15.000 kilometer
Rijdt u meer dan 15.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,72 cent en bij een Audi A3 9,35 cent.

20.000 kilometer
Rijdt u meer dan 20.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,35 cent en bij een Audi A3 8,72 cent.

25.000 kilometer
Rijdt u meer dan 25.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,21 cent en bij een Audi A3 8,43 cent.

30.000 kilometer
Rijdt u meer dan 30.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,11 cent en bij een Audi A3 8,24 cent.

Kan ik een auto inruilen op Private Lease?

Heeft u zelf nog een auto en wilt u deze inruilen op een nieuw Private Lease abonnement? Dit kan. Geef dit bij ons aan en dan maken wij een taxatieafspraak met u. Het inruilbedrag kan u echter niet gebruiken als aanbetaling of als een manier om het leasetarief te verlagen.

Moet je een bedrag aanbetalen voor Private Lease?

Nee u hoeft geen aanbetaling te doen voor het Private Lease Abonnement, dit is tevens ook niet mogelijk.

Wat zijn de maandelijkse kosten van Private Lease?

Naast het vaste Private Lease bedrag per maand betaalt u zelf alleen nog uw maandelijkse brandstofkosten.

Welke financiële documenten zijn nodig voor het afsluiten van Private Lease abonnement?
Voor het afsluiten van het Private Lease contract heeft u een aantal documenten nodig.
De verkoper zal u zelf altijd informeren over de benodigde documenten. Over het algemeen zijn de volgende zaken vereist:
 1. Een loonstrook
 2. Een bankafschrift met de loonstrook van afgelopen maand
 3. Een rijbewijs
Wat houdt het Keurmerk Private Lease in?
Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten.

Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van private lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen.

Waar staat het Keurmerk Private Lease voor?

Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden:

1. Eerlijke voorwaarden
2. Compleet product
3. Bescherming tegen financiële lasten
4. 14 dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten

Mogen anderen in de auto rijden?
Ja, iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Is Private Leasen duurder dan een auto kopen?
De kosten van een Auto Abonnement kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit.

Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto
Word ik geholpen bij pech in het buitenland?
Ja, pechhulp in het buitenland is inbegrepen.

Hierbij zijn twee dagen vervangend vervoer inbegrepen vanuit de mobiliteitsgarantie. De mobiliteitsgarantie geldt alleen voor reizigers die stranden, niet bij een ‘onderhoudsprobleem’ o.i.d.

Voor vervangend vervoer na de eerste twee dagen worden kosten in rekening gebracht tenzij vervangend vervoer als aanvullende dienst in de private lease overeenkomst opgenomen is, dit staat vermeld in het leasecontract.

Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud van de auto laat doen?

Met private lease bij Auto Hoogenboom is voor alle zaken rondom de auto de officiële dealer van het betreffende merk het juiste contactpunt. Zo is alles onder één dak geregeld bij de merkdealer.

Is het Auto Abonnement contract inclusief brandstof?
Nee, het Auto Abonnement is exclusief brandstof.

Het is ook niet mogelijk dit als optie op te nemen in de overeenkomst.

Welke looptijden en jaarkilometrages zijn mogelijk?

Private lease is beschikbaar met onderstaande looptijden:

 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden

Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

 • 10.000
 • 15.000
 • 20.000
 • 25.000
 • 30.000

Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn, kunnen we een maatwerkofferte verstrekken.

Krijg ik een BKR registratie?
Ja, wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.​

Wij raadplegen tevens het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag navragen of er al een krediet geregistreerd is.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €199 x 65% = €6.209.

Wanneer kom ik in aanmerking voor private lease?
Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een Auto Hoogenboom Private lease abonnement aanvragen.

Om te controleren of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s).