Contact opnemen

FAQ | Ontdek antwoord op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over categorie Coronamaatregelen

Kan ik de showroom bezoeken?

Helaas is het vanaf 19 december alleen mogelijk voor zakelijke klanten om op afspraak onze vestigingen te bezoeken. Dit kunt u als zakelijke klant gemakkelijk online doen.

Kan ik nog een nieuwe auto kopen?

Jazeker! Online staan wij nog steeds voor u klaar. Bekijk onze voorraad, vul een van onze contactformulieren in of maak telefonisch een afspraak voor een zakelijk showroombezoek.

Kan ik mijn auto laten taxeren / inruilen?

Jazeker! Onze verkoopadviseurs taxeren u auto met alle plezier buiten bij een van onze vestigingen. Hiervoor kunt u heel gemakkelijk online een afspraak in plannen.

Is de werkplaats nog wel geopend?

Onze werkplaatsen zijn geopend volgens de reguliere openingstijden. Wel vragen bij uw aandacht voor de geldende coronamaatregelen, zoals het bewaren van 1,5-meter afstand en het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan onze werkplaatsen.

Hoe kan ik onderdelen bestellen?

Onderdelen kunt u bij ons magazijn alleen online bestellen. Als particulier onderdelen bestellen? Vul het online bestelformulier in. Bent u een zakelijke klant en heeft u onderdelen nodig? Bestel deze dan online via De Onderdelendienst. Voor het afhalen uw bestelling is het magazijn van Auto Hoogenboom gevestigd in het Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens-pand in Rotterdam-Zuid.

Kan ik een proefrit inplannen?

Proefritten zijn mogelijk, maar enkel en alleen op afspraak. Wij zorgen dan dat de auto buiten op het terrein van een van onze vestigingen voor u klaarstaat. Deze afspraak kunt u heel gemakkelijk online inplannen