FAQ | Ontdek antwoord op veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over categorie Auto financieren

Hoe weet ik wat ik per maand betaal voor de auto waar ik interesse in heb?

Kies een model uit voorraad en klik in de rechter menubalk op ‘Financiering aanvragen’.

Zitten er ook voordelen aan een auto financieren met BKR-registratie?

Jazeker, dit zijn de voordelen:

 • Doordat leningen door het BKR worden geregistreerd wordt voorkomen dat u meer leningen aangaat dan u eigenlijk kunt dragen. Zo helpt de BKR consumenten te beschermen tegen overkreditering.
 • Betaalt u uw rekeningen altijd op tijd? Dankzij een BKR-registratie zien toekomstige kredietverstrekkers dit ook. Dit heeft dus een positief effect op het afsluiten van een toekomstige lening.
Waarom een BKR-registratie bij financiering?

Wanneer u een auto financiert, is er sprake van een terugkerende financiële verplichting, of lening. Omdat dit boven de € 250 uitkomt met een looptijd langer dan een maand, krijgt u automatisch een BKR-registratie.

Wat is BKR?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt bij welke leningen u (eerder) hebt afgesloten. Het BKR heeft als doel om ervoor te zorgen dat u geen financiële verplichtingen aangaat die u niet kunt nakomen. Om dit bij te houden, worden leningen van boven de € 250 met een looptijd van minstens een maand automatisch geregistreerd bij het BKR.

Wat is het verschil tussen private lease en financiering?

Als u een auto financiert dan is het grote voordeel dat de auto uw eigendom is. Daar komt bij dat u niet vastzit aan een maximaal aantal kilometers per jaar. Wel zijn de kosten voor reparaties en onderhoud voor eigen rekening. Bij private lease daarentegen is het maandbedrag all-in en blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. De verschillen op een rij:

Financiering

 • Vaste maandlasten als afbetaling
 • Aan het eind: eigenaar van de auto
 • Maandlasten exclusief wegenbelasting, verzekering, onderhoud en brandstof.
 • Mogelijkheid tot extra aflossen
 • U bent direct economisch eigenaar van de auto en aan het eind van de looptijd ook juridisch eigenaar

Private Lease

 • Vaste maandlasten om te kunnen rijden in de auto
 • Aan het eind: levert u de auto weer in en bent u dus geen eigenaar
 • Maandlasten inclusief wegenbelasting, verzekering en onderhoud (excl. brandstof)
 • Mogelijkheid tot afkoop
 • U bent nooit economisch of juridisch eigenaar van de auto
Is geld lenen voor een auto verstandig?

U kunt het beste zelf bepalen of u het waard vindt om een lening af te sluiten voor een auto. Misschien heeft u uw nieuwe auto nodig om naar uw werk te kunnen? Of eigenlijk niet, maar u wilt graag de auto van uw dromen kopen en er niet nog jaren voor moeten sparen? Wat de reden ook is dat u geld wilt lenen. Geld lenen kost ook geld. U betaalt immers rente. Heeft u dit ervoor over en kunt u de maandbedragen missen? Dan hoeft niets u tegen te houden.

Krijg ik een BKR-registratie bij een auto financiering?

Ja, u leent geld. Elke lening in Nederland wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR houdt bij welke leningen u (eerder) hebt afgesloten en heeft als doel ervoor te zorgen dat u geen financiële verplichtingen aangaat die u niet kunt nakomen. Het is dus in feite om u te beschermen.

Wat is de ‘slottermijn’?

Dat is het deel van het totale bedrag dat aan het einde van de looptijd van de lening nog open staat. Over dit deel betaalt u gedurende de looptijd van de financiering alleen rente en geen aflossing. Omdat uw auto aan het einde van de looptijd vaak nog een aanzienlijke restwaarde heeft, hoeft u de auto niet naar nul af te schrijven. De slottermijn is altijd lager dan de geschatte toekomstige inruilwaarde. Met de CarFinanceCheck rekent u eenvoudig uit wat de financiële staat van uw auto is.

Aan het einde van de looptijd heeft u de keuze:

 • U betaalt deze in één keer af en de auto is 100% uw eigendom. 
 • U gebruikt het geld voor de aanbetaling van uw volgende auto. 
 • Of u ruilt de auto in en u maakt gebruik van de overwaarde.
Mag ik een aanbetaling doen voor de financiering van mijn nieuwe auto?

Ja, dat mag. Hiermee kunt u de maandlasten verlagen.

Waar moet ik aan voldoen om een financiering aan te vragen voor een auto?

U moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Daarnaast wordt er aan de hand van uw salarisstrook en een kopie van de maandlasten van uw woning inclusief de huur of hypotheek gekeken of het financieel bij u past. U stuurt deze documenten op via onze link. En onze leverancier doet de financiële check.

Waarom zou ik een lening bij Auto Hoogenboom afsluiten en niet bij mijn reguliere bank?

Naast de auto zelf heeft u dan ook de financiering via ons geregeld. U heeft zo één aanspreekpunt voor uw auto en alles onder één dak. En in tegenstelling tot reguliere banken bieden wij u de aflossingsvrije slottermijn. Dat betekent dat u een deel van de restwaarde van de aflossingsvrij opneemt in uw financiering. Dat scheelt aanzienlijk in uw maandlasten. Wij maken gebruik van Volkswagen Pon Financial Services. Die producten zijn speciaal ontwikkeld voor auto’s. Bovendien is Volkswagen Financial Services onderdeel van Volkswagen Bank GmbH; één van de grootste financiële dienstverleners in de autobranche ter wereld.

Wat houdt de auto financiering in?

Met financieren koopt u een auto en betaalt u deze af in termijnen. Via deze autolening betaalt u een vast en acceptabel maandbedrag voor uw nieuwe auto. U kunt de financiering gebruiken zowel voor de aanschaf van een nieuwe als een gebruikte auto.