Deze nieuwe regelgeving komt eraan:

De Nederlandse overheid heeft als doelstelling om de CO2-uitstoot in Nederland in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Dit is een afspraak afkomstig uit het Klimaatakkoord. Om dit te bereiken wordt er stap voor stap een aantal maatregelen genomen. Wat betekent de nieuwe regelgeving voor u en wat kunt u doen?

Einde bpm vrijstelling

Profiteer nu nog van de bpm vrijstelling

Nu krijgen ondernemers met een bedrijfswagen nog vrijstelling voor de bpm belasting, maar deze wordt (naar verwachting) per 1-1-2025 opgeheven. Er zal dan bij registratie van een bedrijfswagen bpm worden geheven. Deze bedraagt 66,90 euro per gram CO2. De prijs van niet-elektrische bestelwagens zal duizenden euro’s duurder worden.

Zero-emissie zones

Hoe kunt u daar het beste op inspelen?

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat er zero-emissie zones voor stadslogistiek worden ingevoerd vanaf 2025. 29 gemeenten, waaronder ook Rotterdam, hebben een gebied aangewezen als zero-emissiezone, dus zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Dit gaat dan ook invloed hebben op bedrijven met bestelwagens die op brandstof rijden.

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Verplichte rapportage per 01-07-2024 

Heeft uw organisatie 100 of meer werknemers? Dan bent u vanaf 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van uw medewerkers. De rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) heeft als doel reductie van de hoeveelheid CO2-uitstoot en stimulering van duurzame mobiliteit.

Financiële regelingen om het fietsen naar werk te stimuleren

3 soorten regelgeving voor fietsstimulering 

Er zijn drie fietsregelingen die u uw medewerkers kunt aanbieden om ook de fiets te pakken: De fiets van de zaak (lease-fietsregeling), de werkkostenregeling (WKR) en de fietskilometervergoeding die in 2024 weer omhooggaat. Wat de meest gunstige regelgeving is, verschilt per situatie.

Samen sparren over uw zakelijke mobiliteit?
Wij staan voor u klaar:

Auto Hoogenboom zakelijk

fleetsales@autohoogenboom.nl
tel: 06 531 135 51

Auto Hoogenboom Lease

lease@autohoogenboom.nl
tel: 010 272 23 70

Auto Hoogenboom VW Bedrijfswagens

info@autohoogenboom.nl
tel: 010 410 56 00

Hulp bij het maken van de juiste keuze?
Vul uw gegevens in en laat ons u adviseren!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij heeft.