Contact opnemen

Express Service | Welkom zonder afspraak

Denkt u wel eens bij uzelf, kan of mag ik nu nog wel de weg op? U ziet bijvoorbeeld een gevreesd brandend storingslampje in de auto. Lastiger nog is het, wanneer u er tijdens het rijden achter komt dat er iets mis is met uw auto. Wat moet u doen? Simpel, dan komt u (indien mogelijk) bij onze Express Service langs. U hoeft namelijk voor dit soort gevallen geen afspraak bij ons in te plannen.

Hoe vanzelfsprekend vinden wij het dat we iedere dag gewoon weg kunnen rijden in onze auto? U stapt de auto in en vertrekt. U hoeft er niet over na te denken en steeds vaker hoeft u zelfs de sleutel niet meer om te draaien. Met één druk op de knop kunt u wegrijden. Heerlijk! Maar het kan toch zomaar eens gebeuren dat u wilt vertrekken en merkt dat er iets met de auto aan de hand is. Gelukkig is Express Service altijd in de buurt.

Voor deze zaken kunt u zonder afspraak langskomen bij onze Express Service

Wilt u weten voor welke zaken u bij onze Express Service langs kunt komen zonder vooraf een afspraak te hebben gemaakt? Wij zetten het op een rij.

De Express Service is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 08.15 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

 • Storingslampjes uitlezen
 • Ruitenwissers vervangen
 • Lekke band
 • Vloeistoffen controleren / bijvullen
 • Accu controleren / vervangen
 • Lampje vervangen
 • Beoordeling te bestellen onderdeel zoals handgreep/ sierstrip/ klepje/ bekerhouder
 • Defect spiegel glas / kapotte zijspiegel
 • Defecte uitlaat
 • Losse kentekenplaat
 • Of wanneer je denkt dat je niet veilig kan doorrijden

🚥Storingslampjes

U kent ze wel de storings- of waarschuwingslampjes. Dit zijn bijvoorbeeld de lampjes die bij het starten van de auto altijd even aan gaan om aan te geven dat ze het nog doen. Er zijn drie kleuren waarschuwingslampjes, net zoals bij een stoplicht.

Groene lampjes geven enkel aan welke functies in de auto zijn aangezet zoals cruise control. Ze geven aan welke lampen aan staan of wanneer u uw richtingaanwijzers gebruikt.

Oranje lampjes geven aan wanneer er een storing of waarschuwing is. Bijvoorbeeld, het brandstofpeil is laag of de remblokken zijn versleten. Bij deze kleur moet u uw auto als het kan zo snel mogelijk laten nakijken.

Bij het aangaan van een rood lampje moet u direct actie ondernemen. De achterklep kan open staan, de handrem nog aangetrokken of iemand heeft zijn gordel niet om. Hier kunt u direct zelf wat aan doen. Lastigere waarschuwingen zijn de lampjes met oliepeil laag, motor oververhit of accuspanning laag.

Storinglampjes Express Service Auto Hoogenboom

Komt u met een brandend lampje bij de Express Service, dan kijkt een monteur direct of er iets aan gedaan kan worden. Aan de hand hiervan wordt er dan mogelijk een vervolgafspraak ingepland.

Kunt u veilig doorrijden of niet.
ruitenwissers vervangen express service auto hoogenboom

☔Ruitenwissers

Als de ruitenwissers versleten zijn moet u ze (laten) vervangen. De zichtbaarheid die u vanuit de auto heeft, blijft met goede ruitenwissers optimaal. Naast dat het uw eigen verantwoordelijkheid is om met degelijke ruitenwissers te rijden, omdat u hiermee uzelf en anderen veiliger houdt, riskeert u ook een fikse boete van €140,- wanneer u dit niet doet.

Dus wissen uw ruitenwissers de ruiten niet meer streeploos schoon? Rij dan even bij onze Express Service langs voor een setje nieuwe ruitenwissers.

⛐Lekke band

Hoe weet u of uw auto een lekke band heeft? Als u onderweg bent kunt u een leeglopende band, als u in een nieuwere auto rijdt, allereerst merken aan een lampje op het dashboard.

En heeft u dit niet? Dan kunt u het horen aan hoe de band het wegdek raakt. Eerst zal de band harder gaan zoemen en bij het leger lopen van de band zal de band gaan klapperen. Sturen zal dan ook merkbaar zwaarder gaan.

Bent u in het eerste stadium onderweg? Dan kunt u als u in de buurt bent, waarschijnlijk nog wel een stukje doorrijden om hem bij de Express Service te laten vervangen. Is dit niet het geval dan moet u een veilige plek zoeken om te stoppen en de band te vervangen.

Lekke band express service Auto Hoogenboom
Vloeistoffen auto bijvullen express service Auto Hoogenboom

💧Vloeistoffen bijvullen

Nieuwere auto’s geven zelf aan wanneer er vloeistoffen bijgevuld moeten worden. Denk aan motorolie, remvloeistof, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof.

Doet uw auto dit niet? Dan raden we aan om zelf elke maand de vloeistoffen te peilen. Doe dit voor de veiligheid bij een afgekoelde auto. Is het peil van een van de vloeistoffen aan de lage kant? Laat deze dan bijvullen. Wij vullen deze bij Express Service direct voor u bij.

Let wel: Motorolie wordt niet vervangen maar bijgevuld. Wilt u de olie laten vervangen? Plan hier dan een werkplaatsafspraak voor in.

🔋Accu vervangen

De accu zorgt er onder andere voor dat uw auto start. Gaat dit moeizamer? Dan is de accu waarschijnlijk versleten. Laat hem zonder afspraak bij de Express Service vervangen.

💡Lampje vervangen

Het hebben van werkende verlichting aan uw auto is verplicht. Wanneer u geen reserve lampjes bij u heeft om de lamp direct te vervangen kan de boete oplopen tot €140. Het gaat hier om de verlichting aan de buitenzijde van de auto. Xenonverlichting is hiervan uitgesloten omdat dit erg arbeidsintensief is.

Express Service Welkom zonder afspraak Auto Hoogenboom

😱Wanneer u denkt dat u niet veilig kunt doorrijden

Het is een beetje lastig te definiëren maar het kan voorkomen dat u het idee hebt dat er al rijdenderweg iets mis is met de auto. Wanneer u denkt dat u niet veilig kan doorrijden kunt u altijd bij de Express Service langsrijden. Er wordt dan gekeken of er direct iets aan gedaan kan/moet worden of dat er een vervolg-afspraak ingepland wordt.

Doet een van uw lampen het niet meer dan kunt u hem direct bij Express Service laten vervangen.

U bent van harte welkom bij onze Express Service in Rotterdam, Spijkenisse en Vlaardingen.

 • Hoor als eerste alles over onze nieuwe modellen, actuele acties en meer. Ontvang max. 2x per maand onze nieuwsberichten in uw mailbox.