Contact opnemen

Airco service en onderhoud

Bent u op zoek naar meer informatie over Airco service? Wij leggen u graag alles uit over airco onderhoud. Vrijwel elke nieuwe Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda heeft tegenwoordig een aircosysteem. De airco is niet alleen een prettige, maar ook een nuttige accessoire. In koude en vochtige periodes worden beslagen ruiten met een airco eenvoudig en snel ontwasemd. En tijdens de zomer verdwijnt de hitte snel uit de auto na activering van het aircosysteem. Zo zit u frisser achter het stuur van de auto. Om het aircosysteem in goede conditie te houden heeft deze regelmatig onderhoud nodig.

Uit onderzoek blijkt ook dat ‘frisse bestuurders’ tot 30% minder vaak betrokken zijn bij ongelukken. Meer dan een leuk weetje. Het bewijst dus dat een goed werkende airconditioning van belang is. De airco bepaalt namelijk de kwaliteit van de lucht die u inademt. Bent u zich ervan bewust dat de airco regelmatig onderhoud nodig heeft om optimaal te kunnen presteren? Maak gebruik van de Airco service van Auto Hoogenboom en laat bijvoorbeeld een Aircocheck uitvoeren.

Airco Service:Prijzen:
Aircocheck€ 30,-
Airco onderhoudsbeurt€ 149,- tot € 219,-
Nieuw pollenfilterVanaf € 65,-
Anti-geurbehandeling€ 45,-

Airco service afspraak maken

Plan in slechts 2 minuten uw werkplaatsafspraak!

Airco service bij Auto Hoogenboom

Aircocheck

Tijdens de aircocheck wordt er gekeken of het aircosysteem goed werkt. Dit doen we door middel van een visuele inspectie en een controle op de koelcapaciteit van de airco. Aan de hand hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. En dit voorkomt u liever.

Airco-onderhoud

Bij het uitvoeren van de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid, eventueel aanwezig vocht wordt verwijderd. Nadat het systeem weer is afgevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof werkt uw airco weer als nieuw. Als er een defect of lekkage naar boven komt kan de monteur deze verhelpen, uiteraard doet hij dit pas als u de offerte heeft ingezien en goedgekeurd.

Geurbehandeling

Heeft u wel eens in een stinkende auto gezeten? De vieze geur wordt namelijk door micro-organismen (bacteriën en schimmels), die ontstaan door de temperatuurverschillen en een vochtig klimaat in de airco. En daar kunt u ziek van worden. Tijdens een anti-geurbehandeling wordt de airco helemaal gereinigd. Hiermee worden de vieze luchtjes en de micro-organismen verwijderd. De airco ruikt hierna dus niet alleen schoon, hij is echt schoon.

aircocheck-auto-hoogenboom

Wat is een aircocheck?

Een aircocheck is een voordelige controle van uw airco voor slechts € 30. Wanneer laat u de aircocheck doen? We raden aan de check om het jaar uit te voeren, bijvoorbeeld voor de vakantie, maar in ieder geval altijd voor dat je airco-onderhoud laat uitvoeren. Er moet namelijk eerst worden vastgesteld of er airco-onderhoud nodig is. Onze monteur kan dat aan de hand van een handige checklist gemakkelijk controleren.

Tijdens de aircocheck wordt er gekeken of het aircosysteem goed werkt door middel van een visuele inspectie en een controle op de koelcapaciteit van de airco. Aan de hand hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. En natuurlijk voorkomt u dat liever.

Wat is airco-onderhoud?

Nadat uw auto een aircocheck heeft gehad en er is een airco-onderhoudsbeurt nodig, dan komen de kosten van de aircocheck te vervallen.

Een aircosysteem verliest gedurende de tijd kleine beetjes koudemiddel. Dit kan komen door zeer kleine lekkages in de leidingen, slangetjes en koppelingen van het aircosysteem. Als de hoeveelheid aanwezig koudemiddel te laag wordt zal de werking van de airco sterk afnemen en kan dit tot schade leiden. Bij het uitvoeren van de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid, eventueel aanwezig vocht wordt verwijderd. Nadat het systeem weer is afgevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof werkt uw airco weer als nieuw.

Als er een defect of lekkage naar boven komt kan de monteur deze verhelpen, uiteraard doet hij dit pas na dat u de offerte hebt ingezien en goedgekeurd.

airco onderhoud auto hoogenboom
airco onderhoudsbeurt onderdelen auto hoogenboom

Hoe werkt de airco-onderhoudsbeurt?

Tijdens de airco-onderhoudsbeurt vult de monteur het koudemiddel van uw airco bij maar dat is niet het enige wat de monteur doet.

Onderdelen airco-onderhoudsbeurt:

 • Bijvullen of vervangen van het koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest (drukbeveiliging controleren, lekdichtheid checken, drukbeproeving)
 • Controle van het stof- en pollenfilter
 • Reinigen van het airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle van de airco
 • Controle van de bediening / werking van de onderdelen
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)
 • Anti-geurbehandeling

Waarom is airco-onderhoud nodig?

Weet u waarom u de airco moet laten onderhouden? We snappen dat u daar niet al te vaak over nadenkt en daarom doen wij het voor u.

Niet iedereen weet namelijk hoe belangrijk een goed werkende airco is. Met een juist werkende airco blijft u alert en koel en als de ruiten beslaan, lost de airco dit snel weer op door het overtollige vocht af te voeren. Daarnaast weten wij zeker dat u een stuk prettiger onderweg bent als u kwalitatief goede en dus gezondere lucht inademt.

airco onderhoud redenen auto hoogenboom
anti-geurbehandeling airco onderhoud auto hoogenboom

Stinkt de airco? Doe een anti-geurbehandeling

Heeft u wel eens in een auto gezeten waarvan de airco stonk? Dit is geen fijne omgeving om in te zitten. Niet alleen door de geur maar ook voor de gezondheid. De vieze geur wordt namelijk veroorzaakt door micro-organismen (bacteriën en schimmels), die ontstaan door de temperatuurverschillen en een vochtig klimaat in de airco. En daar kunt u ziek van worden.

Laat daarom een anti-geurbehandeling uitvoeren wanneer uw auto stinkt. Tijdens de geurbehandeling wordt de airco helemaal gereinigd. Hiermee worden de vieze luchtjes en de micro-organismen verwijderd. De airco ruikt hierna dus niet alleen schoon, hij is echt schoon!

Veelgestelde vragen over categorie Airco

Moet u alleen in de zomer de airco onderhouden?

Nee, met een goed werkende airco voorkomt u naast oplopende temperaturen ook beslagen ruiten. Voor uw eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter onderhoud te laten uitvoeren.

Kunt u ziek worden van een vervuilde auto?

U zou het misschien niet zeggen maar u kunt gezondheidsklachten krijgen als u weinig of slecht onderhoud aan uw airco-systeem laat uitvoeren. Een vervuilde airco kan onder andere de volgende klachten veroorzaken: Verkoudheid een grieperig gevoel of vermoeidheid.

Mensen met bijvoorbeeld hooikoorts of astma lopen extra risico om last te krijgen van onzuivere lucht in de auto.

Laat daarom regelmatig een aircocheck uitvoeren.

Wat is het resultaat van Airco-onderhoud?

Resultaat van airco-onderhoud op een rij:

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkomt dure reparaties aan de airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
 • Voorkomt schade aan het systeem
 • Altijd optimale werking van het aircosysteem
 • Koele en schone lucht in uw auto

Plan online een afspraak

Hoe lang duurt airco-service? (aircocheck / anti-geurbehandeling / airco-onderhoud)

De aircocheck duurt ongeveer 30 minuten. Als u wilt kunt u hier gemakkelijk op wachten in onze showrooms. Met onze prettige zithoeken, wifi en een kopje koffie is dit half uurtje zo voorbij.

Mocht er uit de check naar voren komen dat er ook Airco-onderhoud nodig is dan kunnen we dit in overleg uitvoeren. Het airco-onderhoud duurt gemiddeld 60 minuten.

Stinkt de airco? De anti-geurbehandeling duurt ook ongeveer 60 minuten.

Hoe vaak is aircoservice nodig?

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van uw airco jaarlijks af. Hoe vaak uw airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik. Wij kunnen u daarover adviseren bij de airco-check.

Wist u dat onderhoud aan uw airco niet wordt meegenomen in standaard onderhoud? Wij adviseren u daarom om elke twee jaar airco-onderhoud uit te laten voeren bij auto’s ouder dan drie jaar. Plan aircoservice online

Alle vragen over Airco

U bent van harte welkom

 • Hoor als eerste alles over onze nieuwe modellen, actuele acties en meer. Ontvang max. 2x per maand onze nieuwsberichten in uw mailbox.