Vrouwen in de autobranche

8 maart staat ieder jaar in het teken van vrouwen en wij zetten daarom graag onze vrouwelijke collega’s in de techniek in de schijnwerpers! Het aantal vrouwen in de techniek bij Auto Hoogenboom groeit. Daar zijn we enorm blij mee en trots op. De autowereld werd (en wordt soms nog steeds) gezien als mannenwereld, maar daar komt verandering in. Ontdek onze girlpower als vrouw in de techniek!

Marleen Vrouwen Automotive - Vrouw in de techniek

Marleen Hak – servicemanager SEAT/Škoda vestiging Rotterdam Zuid

Marleen Hak heeft qua studie geen automotive achtergrond, maar is inmiddels wel heel ervaren in het vak.

Marleen: “Ik studeerde Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Na mijn studie ben ik door een bezoek met mijn vader aan de BMW dealer, in de autobranche terecht
gekomen. Ik heb auto’s altijd leuk gevonden.
Vóór deze functie heb ik gewerkt als serviceadviseur en als servicemanager.
Het is echt leuk om te werken in een mannenwereld. Mannen zijn eerlijk en direct, maar ook relaxed. Dat zorgt voor een fijne sfeer. Overigens ben ik hier niet de enige vrouw. Ons team van service adviseurs bestaat uit drie vrouwen én we hebben in de werkplaats ook een voorvrouw. Dat is denk ik wel echt
bijzonder!”

Cynthia van Roessen -techniek Hoogenboom

Cynthia Roessen – voorvrouw SEAT/Škoda werkplaats Rotterdam Zuid

Cynthia Roessen was al 22 toen zij de keuze voor het autovak maakte.

Cynthia: “Ik ‘hobbyde’ veel aan mijn auto en wilde meer met mijn handen werken. Op 22 jarige leeftijd kreeg ik de mogelijkheid om naar school te gaan om het autovak te leren. Zo ben ik als leerling automonteur bij Auto Hoogenboom in Vlaardingen terecht gekomen. Ik werd technisch specialist en kreeg de gelegenheid om door te groeien naar de functie van meewerkend voorvrouw.
Sinds een maand ben ik voorvrouw van de SEAT en Škoda werkplaats in Rotterdam Zuid. Ik vind het fijn in de werkplaats en ben nooit zo’n ‘meisje meisje’ geweest. Na mijn MBO opleiding wilde ik me door ontwikkelen en ik ben blij dat ik daar hier de kans voor heb gekregen.”

Vrouwen automotive hoogenboom

Merel Kentie- garantiespecialist Audi Centrum Rotterdam

Merel Kentie begon haar loopbaan als (leerling) monteur. Die ervaring komt goed van pas in haar huidige functie.

Merel: “Tijdens de middelbare school wist ik niet wat ik voor vervolgstudie wilde doen. Tot twee keer toe kwam uit de beroepskeuzetest motorvoertuigen-techniek als advies. Toen ik aan mijn moeder vertelde dat ik dat wilde doen, verklaarde ze mij eerst een beetje voor gek, omdat ik nog nooit onder een motorkap had gekeken. Toch ben ik die opleiding gaan doen en de interesse in de techniek heb ik daar gekregen. Na een aantal jaren als monteur te hebben gewerkt, heb ik gesolliciteerd bij Auto Hoogenboom. Als garantiespecialist zit ik hier goed op mijn plek. Het is fijn met mannen te werken. Vrouwen kunnen langer met iets zitten, mannen zijn het na een dag vergeten. De acceptatie van vrouwen kan soms even duren, maar als monteurs ervaren dat jij weet waar je het over hebt, word je serieus genomen en komen ze ook bij je met vragen.”

Kim van Ommen - Vrouwen in de techniek

Kim van Ommen –
Fleet Support


Kim van Ommen is hét bewijs dat techniek niet alleen voor mannen is .

Kim van Ommen is hét bewijs dat techniek niet alleen voor mannen is. Zij had jaren haar eigen autogarage in Spijkenisse. Al sinds haar 13de is ze bezig met techniek. Kim: “Mijn opa sleutelde vroeger in de voortuin aan zijn auto, dat vond ik heel interessant. Tijdens mijn opleiding was ik het enige meisje. Gelukkig zijn er nu meer meiden die voor techniek kiezen, al moet  de techniekwereld nóg verder versterkt worden door vrouwen.” Bij Auto Hoogenboom is Kim verantwoordelijk voor ‘Fleet Support’. Wat dat inhoudt? “Vanuit Fleet Support ontzorgen we het wagenpark van zakelijke klanten. Deze bedrijven hebben een Single Point Of Contact (SPOC) bij ons en dat ben ik. Ik onderhoud het contact met deze klanten en verzorg de planningen. Via voertuigtelematica systemen kijk ik ook mee of er lampjes branden die duiden op een storing en mogelijk schade kunnen opleveren. Ik hou ervan om alles goed te regelen en te zorgen dat klanten weer snel en veilig de weg op kunnen.

Elseline van Laar

Elseline van Laar-
Service adviseur SEAT / Škoda vestiging Rotterdam Zuid

Elseline van Laar koos, na enthousiaste verhalen van vrienden, voor een opleiding aan de IVA (Instituut voor de Autohandel).

Elseline: “Ik had in mijn omgeving mensen die ‘de IVA hadden gedaan’ en zo is mijn interesse hiervoor gewekt. Daarnaast was mijn vader gek op auto’s en hij heeft zijn enthousiasme op mij overgebracht. Inmiddels werk ik al sinds 2017 in de autobranche, waarvan de meeste tijd ‘achter de receptie’. Wat ik daar het leukste aan vind? Het is altijd dynamisch. Het contact met de klant is het leukst. Daarnaast heb je ook veel contact met collega service adviseurs en collega’s van de werkplaats. Geen dag is in deze functie hetzelfde!
Fijn is het ook dat je onderdeel van een team hebt maar je ook je eigen werkzaamheden hebt. Je bent bijvoorbeeld met je eigen werkorders bezig. Het is heerlijk om in een mannenwereld te werken. Mannen zijn directer. Het is goed of is het is niet goed. Ze zijn nuchter en relaxed en zo ben ik zelf ook. En er is veel humor. Kortom: ik werk in een leuke vestiging: het team is leuk én de klanten zijn relaxed.”

Vrouw in de techniek - Kayleigh de Groot

Kayleigh de Groot – Service adviseur Volkswagen Rotterdam Zuid

Kayleigh de Groot heeft geen technische achtergrond. In de functie van service adviseur ervaart zij geen nadelen hiervan.

Kayleigh: “Ik heb een opleiding tot stewardess gevolgd en heb dus een totaal andere achtergrond dan mijn collega’s hier. In de coronatijd was de optie om te vliegen er niet. Wel heb ik na mijn opleiding ervaring opgedaan met hospitality werk. Het contact met gasten en klanten is leuk. Bij Auto Hoogenboom ben ik gestart als telefoniste en werd na een jaar gevraagd voor de functie van service adviseur Volkswagen. Een technische achtergrond heb ik niet, maar daarvan ondervind ik geen nadelen. Ook in deze functie is hospitality heel belangrijk. Ik geniet ervan om de hele dag in de weer te zijn voor klanten én dat je ook echt iets kan doen voor deze klanten!”

Alissa Vermeulen

Alissa Vermeulen
Service adviseur bij Auto Hoogenboom in Vlaardingen

Alissa Vermeulen begon bij een autobedrijf in Rotterdam. De functie van service adviseur beviel haar direct goed.

Alissa: “Zonder automotive achtergrond ben ik bij een autobedrijf in Rotterdam gaan werken. Vanaf het begin vond ik de functie van service adviseur leuk. Je bent echt ‘de spin in het web’. Nu werk ik bij Auto Hoogenboom in Vlaardingen in deze functie. Het allerfijnste aan het werk is dat je echt met iedereen contact hebt. Met klanten, met de werkplaatschef, het magazijn en de monteurs. En als service adviseur mag je alles van A tot Z afhandelen.
Ik kan me hier ook verder ontwikkelen en ga cursussen volgen bij de importeur in Leusden. Dat traject heet Service adviseur op maat. Het bevalt me hier bij Auto Hoogenboom in Vlaardingen goed, ik heb echt leuke collega’s!”

Danielle Huvermann - Vrouw in de techniek

Danielle Huvermann – Autoschadehersteller bij Auto Hoogenboom Schadeservice in Rotterdam

Wie denkt dat het werk van Autoschadehersteller alleen voor mannen is weggelegd, heeft het mis! Dat laat Danielle Huvermann, die bij ons schadebedrijf in Rotterdam werkt, zien.

Danielle: Ik heb gekozen voor de opleiding voor Autoschadehersteller en via school ben ik drie jaar geleden terechtgekomen bij één van de twee schadebedrijven van Auto Hoogenboom, de vestiging aan de Driemanssteeweg in Rotterdam. Ik kom uit Ridderkerk en woon dus niet ver van mijn werk. Als Autoschadehersteller hou ik mij bezig met de demontage en montage van delen en het uitdeuken van delen van de auto. Het is leuk om te zien dat auto’s weer helemaal als nieuw worden hersteld. Zelf vind ik het geen probleem om in een mannenomgeving te werken. Het werk is leuk en het is hier gezellig”. Ook beroepen als Autoschadehersteller of Autospuiter zijn voor vrouwen weggelegd. Vrouwen hebben  vaak een goed oog voor detail en zoals ook uit de reacties van de andere vrouwelijke collega’s van Auto Hoogenboom blijkt, zien veel vrouwen het werken met mannen juist als een pluspunt!

Ook werken als vrouw in de techniek?

Bekijk onze vacatures

Onze vestigingen