Vogelpoep zonder schade van uw auto verwijderen: Zo doet u dat!

Autobezitters ontkomen er helaas niet aan: vogelpoep op de auto. Zeker als u de auto vaak onder een boom of lantarenpaal parkeert, is de kans groot dat er wel eens vogelpoep op uw auto terechtkomt. Vogelpoep is schadelijk voor uw lak en wilt u dus zo snel mogelijk verwijderen. In deze blog leest u hoe u vogelpoep zonder schade van uw auto kan verwijderen!

Regelmatig checken

Vogelpoep wilt u het liefst direct verwijderen, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Toch is het wel verstandig om meerdere malen per week uw auto op vogelpoep te checken, zodat u het binnen enkele dagen kan verwijderen. De vogelpoep heeft dan nog niet de kans gekregen om de lak aan te tasten.

Vooral op warme dagen kan vogelpoep snel schade aanrichten, omdat de bijtende stoffen dan gemakkelijker in de lak kunnen trekken. De lak reageert namelijk op temperatuurverschillen door te gaan uitzetten en krimpen. De vogelpoep kan daardoor dieper intrekken en een doffe plek achterlaten.

Vogelpoep verwijderen

Als u vogelpoep op uw auto aantreft, dan kunt u dit het beste eerst even laten weken door het nat te maken met water. Als de vogelpoep erg droog is, kunt u er ook nog een natte doek overheen leggen, zodat het wat langer kan doorweken.

Daarna kunt u de resten het beste met een zachte, vochtige doek of spons verwijderen door zachtjes te wrijven. Gebruik nooit een schuurspons of schurende middelen, want dit kan krassen veroorzaken.

Auto beschermen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Hoewel vogelpoep op uw auto voorkomen natuurlijk lastig is (niet iedereen heeft namelijk een garage), is het wel mogelijk om de schade te beperken. Door uw auto eens in de zoveel maanden in de wax te zetten, voorkomt u dat de vogelpoep gemakkelijk in de lak kan trekken. Daarnaast beschermt de waxlaag tegen corrosie, UV-straling en zorgt het ervoor dat uw auto er ‘stralend’ bij staat.

Ondanks dat een waxlaag uw auto beschermt tegen het intrekken van vogelpoep is het nog steeds belangrijk om tijdig de vogelpoep te verwijderen!

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Heeft u nog vragen over het veilig verwijderen van de vogelpoep van uw auto? Of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen.