Header MobielNed

MobielNed kiest voor de ID. Buzz, de ‘FixBuzz’

We kunnen in ons dagelijks leven niet meer zonder mobiel. Dus als deze kapot is, wil je dat je telefoon snel gerepareerd wordt. MobielNed speelt daar handig op in. Op locatie repareert het bedrijf mobiele telefoons, tablets, laptops en MacBooks. Voortaan verschijnen de monteurs in de vrolijke ID. Buzz.

Wat doet MobielNed?

MobielNed is ontstaan door de bundeling van krachten van de bedrijven iPhoneKliniek,  MacKliniek, GSMDokter en Phonedokter. Na zo’n 15 jaar werkzaam te zijn geweest op het vlak van reparatieservice in aparte winkels, gaan de ondernemers nu samenwerken. En wel met een nieuw concept: reparatie op locatie. Onder de naam MobielNed bouwen ze een nieuw merk. Het concept is simpel. Je boekt een afspraak en de monteurs van MobielNed komen dezelfde dag nog naar je toe. Waar je ook bent. In de FixBuzz repareren zij de beschadigde apparaten. Terwijl de klant thuis of op kantoor aan het werk is.

Binnenkant ID. Buzz
Medewerkers MobielNed

ID. Buzz gaf de ondernemers de doorslag 

Voor de ondernemers was het een hele klus om dit concept uit te werken. Want waar voorheen het klantcontact, de reparatie en het magazijn door vier mensen in een winkel gedaan werd, moet dit nu door één persoon gedaan worden in een bedrijfswagen: de Volkswagen ID. Buzz. Toch gaf deze bus het groene licht om door te gaan met het concept. Het team van ondernemers koos unaniem voor de ID. Buzz vanwege het gevoel dat de bus met zich mee brengt: “Iedereen kent de bus, van jong tot oud. En de bus geeft een vakantiegevoel, vrolijk en blij. Want als je telefoon kapot is, ben je niet blij. Dan komen wij met deze bus bij je langs om je op te vrolijken en je mobiel weer te maken.” 

“Iedereen kent de bus, van jong tot oud”

FixBuzz fixt je telefoon of tablet

“We noemen de bus de FixBuzz. De laadruimte is door Van de Zaag helemaal omgebouwd tot werkplaats. Zodat we op locatie reparaties aan mobiele telefoons en tablets kunnen uitvoeren. Voor de bus maken we gebruik van operational lease via Auto Hoogenboom Lease. Hiermee hebben we geen zorgen als er iets aan de hand is. We worden volledig ontzorgd”, aldus een van de ondernemers.

Milieubewust

De elektrische bus past bij de filosofie van het bedrijf: milieubewust. “Het repareren van je apparaten is als bewuster omgaan met het milieu. Je hoeft niet om de twee jaar een nieuwe telefoon te kopen. Een telefoon kan zeker vijf jaar mee. Dus wij repareren ze liever. Bovendien maken wij bij de reparatie gebruik van gerecyclede onderdelen. Dat is dus nog een extra stapje naar duurzaamheid. En nu komen we ook nog eens CO2-neutraal naar je toe”, aldus één van de ondernemers. 

ID. Buzz MobielNed
Aflevering MobielNed Martijn

Wederzijdse samenwerking

Eén van de ondernemers kende Auto Hoogenboom, omdat hij vlakbij woont. Hij zag de ID. Buzz vaak staan en vroeg hoe zijn medewerkers deze bedrijfswagen vonden. “Iedereen was meteen enthousiast. Zodoende stapte ik bij de showroom van Auto Hoogenboom aan de Driemanssteeweg naar binnen. Daar ben ik heel goed geholpen door verkoopadviseur Martijn Tuithof. Hij dacht met me mee, zodat we samen overal over nagedacht hebben. Ook de belettering is geregeld via Martijn.” De fijne samenwerking is wederzijds. Sinds het contact schakelt Auto Hoogenboom MobielNed ook in voor haar eigen reparaties aan apparaten.

Ook interesse in de ID. Buzz Cargo?

Heeft u ook interesse in de volledig elektrische ID. Buzz Cargo, de waardige opvolger van de multifunctionele T1?

Ontdek de ID. Buzz Cargo

Lees gerust verder