• Hofleverancier Van den Broek BV kiest voor Auto Hoogenboom

    Lees over de jarenlange relatie die mee ging van vader op zoon.

Maurits Hendriks, directeur van Van den Broek BV over Auto Hoogenboom:

Ik ben heel tevreden over de persoonlijke service en de relatie.”

Het Rotterdamse familiebedrijf Van den Broek BV, gespecialiseerd in baby- en kinderkleding, mag zich sinds 15 mei 2023 Hofleverancier noemen. Dankzij de jarenlange relatie waren Rob Oorschot en Tony Mastrantuono van Auto Hoogenboom erbij toen de Commissaris van de Koning Jaap Smit de onderscheiding uitreikte aan directeur Maurits Hendriks. Enkele dagen ervoor spraken we Maurits in de showroom aan de Hongkongstraat in Rotterdam over zijn nieuwe auto: een Audi e-tron S. Maurits, autoliefhebber in hart en nieren, vertelt hoe hij tot die keuze voor zijn auto is gekomen. 

“Zo’n twee of drie jaar geleden belde Rob Oorschot van Auto Hoogenboom mij op met de boodschap: ik heb een leuke nieuwe auto voor je, echt iets voor jou als autoliefhebber. Hij vroeg me te komen kijken naar de nieuwe (100% elektrische) Audi e-tron GT. Ik heb daar toen toch een proefrit in gemaakt, maar dat was niet mijn auto. Toch bleek dit de start van het aankooptraject van een auto waarvan de techniek en het dynamisch rijgedrag niet voldoende bij mij bekend waren. Wel was ik enorm onder de indruk van de prestaties. Hiermee was het zaadje geplant voor een nieuwe auto.

Maurits Hendriks: “Ik heb de auto gekocht die ik in eerste instantie niet wilde”

Later belde Rob nog eens. Nu met de boodschap: Ik heb een Audi e-tron S als demo beschikbaar en die komen wij zometeen bij je afleveren voor een uitgebreide testrit. Op datzelfde moment had ik de website van een ander automerk openstaan. Rob bracht de auto langs met de boodschap: We horen wel wanneer we de auto weer mogen ophalen.” 

En zo geschiedde. “Ik wilde die auto helemaal niet kopen. Ik wilde geen Audi en geen ‘Jeep’ zoals ik de SUV’s noem. Wel wilde ik overstappen op elektrisch. Tijdens het uitproberen dacht ik: best veel auto. Hoger zitten is ook prettig. Als je op die manier kennis mag maken met een product, dan voelt dat heel ontspannen en vrijblijvend. Daarna zijn we dus iets moois gaan samenstellen en bestellen wat ik in eerste instantie niet van plan was. Enkele weken na aflevering van mijn Audi, ben ik er heel tevreden en blij mee. Voor het doel is deze auto perfect: we kunnen er met vijf collega’s in. Iedereen comfortabel.” 

Het voorbeeld van dit aankooptraject gebruikt Maurits nog regelmatig tijdens zijn interne verkoopbijeenkomsten. “Als je op deze wijze je verkoopproces inricht, ervaart je klant zelf of je product wel of niet deugt. Het voorbeeld typeert ook Rob Oorschot. Hij kent zijn klanten. Het contact is ongedwongen en respectvol. Vanwege die goede relatie ben ik nooit ergens anders gaan shoppen. En zijn we altijd met ons wagenpark meegegaan met Rob. Zo belandden we van Bouman via Auto Maasstad en nu heel tevreden bij Auto Hoogenboom.” legt Maurits uit.

Van autoliefhebber tot wagenparkbeheerder 

Toen Maurits als 18-jarige en kersverse rijbewijsbezitter rondliep in het bedrijf dat toen nog van zijn vader was, kreeg hij contact met Rob Oorschot. De eerste auto die hij van Rob kocht was een Golf 5 2.0  FSI. Dat was Maurits’ eerste goede ervaring in de klantreis. Ook zijn rol als wagenparkbeheerder nam hij al vroeg op zich: hij hielp zijn vader graag bij het heen en weer rijden van auto’s voor de bandenwissel. Het bedrijf heeft altijd wel tien of meer Volkswagens in bezit voor de vertegenwoordigers. De meesten rijden een T-Roc, maar een paar medewerkers rijden nu elektrisch in de ID.3. Maurits vertelt: “Altijd Volkswagens! Dat is degelijke mobiliteit. Een auto is representatief gereedschap voor onze mensen. Het moet werken en vooral praktisch zijn. Als ik nieuwe medewerkers in dienst heb, bel ik Rob en vraag hem: Wat heb je staan? Vaak kan ik dan kiezen uitwee of drie offertes. Ik hoef de auto’s niet helemaal zelf samen te stellen. Meestal kunnen we kiezen uit voorraad. Linksom of rechtsom, we komen er altijd wel uit. Als het totaalplaatje maar klopt.”

Sinds mei 2023: Hofleverancier 

Van den Broek BV is opgericht in 1922 en bestaat inmiddels dus al 100 jaar. Sinds 15 mei is het bedrijf Hofleverancier. Vroeger waren Hofleveranciers ondernemers die aan het Hof leverden. Nu is dat niet meer altijd zo, maar nog steeds word je niet zomaar Hofleverancier. Maurits: “Het is allesbehalve vanzelfsprekend dat je hofleverancier wordt. Dus het is echt een eer… Naast dat je bedrijf minimaal honderd jaar moet bestaan, mag er in die jaren ook nooit iets op je aan te merken zijn geweest. Op vier verschillende onderwerpen word je beoordeeld: goed gedrag van de eigenaren, fiscaliteit en de financiële gezondheid van het bedrijf, hoe er met mensen omgegaan wordt en de continuïteit: is er bijvoorbeeld Nederlandse opvolging?” Bijna 600 bedrijven in Nederland hebben het predicaat Hofleverancier. 

Van den Broek BV pretendeert niet de goedkoopste te zijn. Een goede prijs-/kwaliteitverhouding staat voorop. Het gaat niet om het onderste uit de kan krijgen. Dat merken onze klanten ook wel. Uit onderzoek blijkt de waardering voor ons bedrijf en de menselijke omgang. Het familiale karakter van het bedrijf is al 100 jaar geborgd. 

Als het goed is, is het goed
Dat er na de aankoop van een auto nog een belangrijk aftersales traject volgt, is belangrijk voor de langdurige relatie. Korte lijnen en bekende aanspreekpunten (die er al langer dan een half jaar zitten) zijn daarbij cruciaal. Zo bouw je een relatie op. Dat maakt ook dat we niet zijn gaan shoppen of naar andere merken zijn gaan kijken. Want als het goed is, is het goed.

Ook uw wagenpark bij Auto Hoogenboom?

We ontzorgen u graag en denken met u mee over de beste mobiliteitsoplossing voor uw bedrijf! Bijvoorbeeld zodat u een menukaart heeft die u aan uw medewerkers kunt aanbieden. Altijd de juiste mobiliteitsvorm, op de juiste tijd en daar waar u dit wenst. Bel ons op 06 – 531 135 51 of mail naar fleetsales@autohoogenboom.nl.

Ontdek onze zakelijke mobiliteitsoplossingen