• Gröninger gaat voor groen met de Volkswagen ID. Buzz

    Lees hier het verhaal.

Eind vorig jaar leverden we een Volkswagen ID. Buzz Cargo af bij Gröninger Cleaning Systems. Het bedrijf koos bewust voor de elektrische ID. Buzz. De bus is voorzien van de nieuwe, Gröninger huisstijl en dus niet te missen op de weg! Lees in dit artikel hoe en waarom zij de keuze voor elektrisch rijden maakten.

Nog een diesel of overstap naar elektrisch?

We spraken met twee medewerkers van Gröninger: Charlotte Keizerwaard, Marketing
Manager en Arjan Lauran, Service Manager. Arjan is onder andere verantwoordelijk voor de servicemonteurs die naar klanten rijden. Er werken in totaal vier monteurs in service en daarvan rijdt de eerste nu CO2-neutraal. “Dat is een bewuste keuze”, vertelt Arjan trots: “Ik krijg al een tijdje mailings over de zero-emissie zones die gelden vanaf 2025. Dus als een leasecontract bijna afloopt, staan we voor een keuze: kiezen we voor de allerlaatste diesel Transporter of kiezen we voor elektrisch? We kiezen dus voor dat laatste. Want duurzaamheid staat centraal binnen ons bedrijf én ook binnen onze markt. Wij bouwen tankreinigingsinstallaties voor tanktransport. Daarvandaan krijgen we ook steeds meer vragen over onder andere de CO2-uitstoot. Wij werken op alle vlakken aan onze footprint. Het afvalwater van de tankreiniging wordt bijvoorbeeld weer hergebruikt. Klanten verwachten ook dat wij duurzaam naar hen toe komen, omdat zij zich ook weer moeten verantwoorden. Daar past deze keuze voor de ID. Buzz helemaal in.”

Volkswagen ID. Buzz praktijk aflevering
Arjan van der Zwet van Auto Hoogenboom levert de eerste volledig elektrische ID. Buzz af aan één van de monteurs van Gröninger, Service Engineer Rivany Paimo

Internationaal elektrisch rijden

“Onze markt is internationaal. Dus ik was benieuwd of je met elektrisch vervoer ook nog
fatsoenlijk naar Duitsland kunt rijden. Toen Arjan van der Zwet van Auto Hoogenboom tijdens mijn bezoek aan de bedrijfswagen showroom voorstelde om de ID. Buzz twee dagen lang te testen, hoefde ik niet lang na te denken. Een van onze monteurs, Service Engineer Rivany Paimo, ging ermee rijden en was laaiend enthousiast. Dat testen was doorslaggevend. Ik was overtuigd. En het enige gesprek dat we nog nodig hadden, ging over een goede leaseprijs.”

Verplicht pauze dus veilig onderweg

Bijkomend voordeel van elektrisch rijden is dat monteurs verplicht pauze moeten nemen
tijdens het laden onderweg. En dat is belangrijk voor de veiligheid bij lange afstanden rijden. Zo biedt elektrisch rijden eigenlijk een goede uitkomst. Inmiddels is de ID. Buzz al naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië geweest. Ook Scandinavië en dat gaat allemaal prima. De ID. Buzz heeft zelfs al in Londen gestaan!

De ID. Buzz: het beste alternatief

Arjan (Lauran) vergeleek de ID. Buzz met de Volkswagen Transporter. Dan is de ID.Buzz iets kleiner. Is dat erg? “Ja en nee. Je moet anders laden. Dat zorgt ook weer dat je bewuste keuzes maakt. Meer gewicht is minder kilometers. De Volkswagen e-Crafter was voor ons geen optie vanwege de actieradius. Ik wilde voor een dubbele laadvloer gaan. Zo kwam ik terecht bij van De Zaag voor de bedrijfswageninrichting. Dankzij hen is de ID. Buzz nu volledig ingericht voor al het onderhoud en de reparaties die wij doen aan onze reinigingsinstallaties.”

Volkswagen ID, Buzz Cargo
Volkswagen ID. Buzz Groninger in de praktijk bedrijfswagen

In stijl naar klanten

Charlotte is onder andere verantwoordelijk voor de huisstijl van Gröninger: “We hebben al een aantal bussen rijden. Daar hebben we één huisstijl op. Maar deze verduurzamingsslag vroeg ook om een andere uitstraling. Dus hebben we deze bus samen met Sven Borsje van RReclame een sjiekere duurzame uitstraling gegeven. De kleur was nog een ding. We wilden graag een oranje bus met openslaande deuren vanwege heftrucks. Maar in die uitvoering waren wat minder smaken. Bij Auto Hoogenboom stond al een witte ID. Buzz Cargo. Dus kozen we voor deze uitvoering en kleedden we hem aan met mooie velgen. De bus is nu een echte eyecatcher én sjiek. Qua uiterlijk is de ID. Buzz gewoon een goede keuze. Of we elektrisch blijven rijden moet de praktijk uitwijzen vanwege het laadvermogen. Tot nu toe is iedereen heel enthousiast en positief.”

Ook interesse in de ID. Buzz cargo?

De volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz Cargo is een waardige opvolger van de multifunctionele T1, het beroemde Volkswagen busje. Deze prachtige nieuwe bus is ongekend veelzijdig en innovatief. Hèt visitekaartje voor uw bedrijf!

Ontdek de ID. Buzz cargo

Lees gerust verder