Customs Support en Auto Hoogenboom Lease

Rinus de Bruijn, Director Operations, Customs Support Safety:

Onze vaste partner is Auto Hoogenboom Lease. De relatie met Auto Hoogenboom is erg prettig.

Veiligheid en Duurzaamheid

Customs Support is partner voor douanediensten voor meer dan 30.000 bedrijven in Europa. Het bedrijf is actief in 12 landen met meer dan 1700 gekwalificeerde specialisten. Zij adviseren bedrijven en zorgen ervoor dat goederen veilig, efficiënt en zonder gedoe of vertraging over de grenzen gaan. Het bedrijf is behoorlijk hard gegroeid. Daarmee ontstond ook de behoefte aan een vaste partner en die werd gevonden in Auto Hoogenboom Lease.

Safety

Het dienstenaanbod van Customs Support is zeer uitgebreid. De afdeling Safety is een aparte businessline, gespecialiseerd in gasmetingen in besloten ruimten, voornamelijk zeecontainers. De douane eist dat er bij fysieke controles in containers eerst een gasmeting wordt gedaan, zodat medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Director Operations Rinus de Bruijn: “Wij zorgen voor een veilige werkruimte en bieden diensten aan voor het meten en ventileren van gevaarlijke gassen. We hebben twee hoofdkantoren: in Venlo en in Rotterdam. Van hieruit sturen we dagelijks onze meer dan 35 gasmeetdeskundigen door heel Nederland aan om gasmetingen bij onze klanten uit te voeren.

Wat we doen is het gasniveau van de container testen met gespecialiseerde apparatuur. Als de gasconcentratie te hoog is, ventileren we de container tot de gasconcentratie op een veilig niveau is om te betreden. Het ontluchten van een container gebeurt meestal op een nabijgelegen inland terminal of op ons eigen (drive-in) depot in Rotterdam.”

custom support caddy
custom support caddy

Wagenpark

De Bruijn: “Het Customs Support Safety team bestaat uit meer dan 50 mensen, die elke dag buiten en op het terrein inspecties uitvoeren. Dat vereist veel reizen, soms wel 500 km op één dag voor een van onze medewerkers, dus hebben we een wagenpark van 35 auto’s waarmee we ons verplaatsen. De meeste van onze auto’s zijn Volkswagen Caddy’s. Het formaat van de Caddy is perfect en de dieseluitvoeringen zijn redelijk zuinig.

De Caddy is voor ons ideaal omdat de apparatuur hierin goed kan worden vervoerd en omdat zij zijn  voorzien van een complete mobiele werkplek op maat. Er is bijvoorbeeld een bureau in gemaakt, waaraan de bestuurder kan werken. Op dit moment hebben we nog andere merken auto’s, maar die zullen ook worden vervangen door Caddy’s.”

“Voor ons wagenpark zijn betrouwbaarheid en functionaliteit het belangrijkst. Dat is bij Volkswagen goed”

Rinus de Bruijn, Director Operations, Customs Support Safety – Gas Analysis & Risk Management

Begin dit jaar werd de eerste Volkswagen ID.Buzz afgeleverd. De ID.Buzz is uitgeroepen tot auto van het jaar 2023 vanwege zijn combinatie van functionaliteit, comfort, economische prestaties en het gebruik van gerecyclede onderdelen. “De ID.Buzz is iets groter en we wilden groener rijden, vandaar deze keuze. Hoewel het een leercurve is geweest om over te schakelen op een elektrisch voertuig, hebben we vertrouwen in de vervanging. Aangezien de actieradius van een elektrische auto toeneemt, wordt het voor ons steeds beter haalbaar om ons wagenpark volledig te vervangen”, aldus de Bruijn.

“Betrouwbaarheid en functionaliteit zijn voor ons het belangrijkste. Die zijn bij Volkswagen erg goed. De relatie met Auto Hoogenboom is erg prettig. Onze vaste contactpersoon is Patrick Kuiper van Auto Hoogenboom Lease. Auto Hoogenboom verzorgt sinds kort de centrale levering van ál onze berijdersauto’s.”

custom support id buzz auto hoogenboom

Auto Hoogenboom: specialist in zakelijk leasen

Ontdek alle mogelijkheden omtrent het zakelijk leasen van uw auto via Auto Hoogenboom Lease. Of u nu op zoek bent naar Operational lease, een nieuwe auto nodig heeft voor een kortere periode via Shortlease of liever een occasion leaset via Stocklease? Bij Auto Hoogenboom Lease staan wij voor u klaar met scherpe zakelijke lease tarieven. Snel en efficiënt, voor de lokale loodgieter tot aan de multinational en gespecialiseerd in alle merken en modellen. Neem contact met ons op via lease@autohoogenboom.nl of bel ons op 010 – 272 23 70. Ons team informeert u graag over de mogelijkheden! 

Ook interesse in de ID. Buzz cargo?

De volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz Cargo is een waardige opvolger van de multifunctionele T1, het beroemde Volkswagen busje. Deze prachtige nieuwe bus is ongekend veelzijdig en innovatief. Hèt visitekaartje voor uw bedrijf!

Ontdek de ID. Buzz cargo