• Het verschil maken in onze stad Rotterdam

    Hoe Rotterdammers 4 Rotterdammers helpt met het verschil maken.

In Rotterdam zijn heel veel stichtingen en particuliere initiatieven die fantastisch sociaal maatschappelijk werk verrichten. Die initiatieven zijn niet altijd bekend bij het brede Rotterdamse publiek. Waardoor ze niet altijd de financiële ondersteuning hebben om hun sociaal maatschappelijke inspanningen goed uit te voeren. Daar wil R4R verandering in brengen. Auto Hoogenboom zet zich hier voor in en is donateur van Rotterdammers 4 Rotterdammers.

“De 10 van de 010”

Onze collega’s Richard Schenk en Rob Oorschot maken zich sterk voor de 10 van 010. Rob: “In Rotterdam zijn er veel stichtingen en (particuliere) initiatieven die geweldig sociaal maatschappelijk werk verrichten, zoals bijvoorbeeld ondersteuning bieden aan inwoners die het hard nodig hebben, scholen helpen of iets doen voor de wijk. Veel goede initiatieven hebben niet de financiële ondersteuning die nodig is om hun sociaal maatschappelijke inspanningen goed uit te voeren”. Richard: “Daarom gaan alle ondernemers die aangesloten zijn bij R4R zich gezamenlijk inzetten voor 10 sociaal maatschappelijke initiatieven in Rotterdam. Met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze 10 initiatieven. Het hele jaar 2024 wordt gebruikt om de gelukkige 10 te vinden.”

Richard Schenk en Rob Oorschot: 

“Schrijf je in als je de extra hulp kan gebruiken voor jouw initiatief” 

Sociale initiatieven en stichtingen, meld je aan

R4R bestaat 10 jaar in 2025. Zij zijn dus al een tijd bezig met het maken van sociale impact in Rotterdam. Particuliere initiatieven of ietsje groter georganiseerde stichtingen die het moeilijk hebben tussen het geweld van al die grote wervings- en inzamelingsacties van de bekende collega’s. Terwijl ze – net als die grote – heel goed werk doen. R4R zijn op zoek naar de goede doelen die normaal gesproken onder de radar blijven. Omdat ze te klein of te bescheiden zijn. Aan het einde van dit jaar gaat een jury de 10 sociaal maatschappelijke initiatieven of stichtingen kiezen die het beste aansluiten bij de doelstellingen van R4R. Denk je dat je zo’n stichting bent of ben je al een tijdje bezig met je eigen sociaal bewogen initiatief? En je kunt wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Meld je zo snel mogelijk aan.

Ken jij of vertegenwoordig jij een sociaal initiatief of stichting die het verschil maakt in onze stad?

Meld je aan op www.de10van010.nl en wie weet haalt R4R in 2025 ook voor jouw initiatief zoveel mogelijk geld op.