Mijn Auto Hoogenboom

De voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van brandstof auto’s:

✔ Geen aanschafbelasting (BPM)
✔ Geen wegenbelasting (MRB)
✔ Onderhoud veel goedkoper
✔ Oplaadkosten liggen ver onder de brandstofprijs
✔ De bijtelling op volledig elektrische auto’s ligt aanzienlijk lager
✔ Ondernemers profiteren van extra aftrekpost (MIA)
✔ Volledig elektrische auto’s stoten geen CO2, roet of stikstof uit
✔ Produceren van elektrische auto’s gebeurt met 70% lagere uitstoot
✔ Elektrische auto’s worden milieuvriendelijk gerecycled

Zakelijk elektrisch rijden

Zeker voor de zakelijke rijder is het rijden in een elektrische auto extra voordelig door de lage bijtelling die van toepassing is op volledig elektrische auto’s. Voor 2021 geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste 40.000 euro van de cataloguswaarde.

8% bijtelling

In onze voorraad hebben wij nog een aantal auto’s die onder het tarief van 2020 vallen. Op die auto’s is de bijtelling zelfs maar 8 procent met een hogere drempelwaarde van 45.000 euro!

De nieuwste elektrische auto’s

In hoog tempo verschijnen er nieuwe elektrische modellen op de markt. Zo onthulde Audi onlangs de Q4 e-tron. De Q4 e-tron is bestelbaar en in de zakelijke lease al vanaf € 585,- p/m beschikbaar (netto bijtelling v.a. € 262 p/m).

De SKODA Enyaq is in verschillende uitvoeringen te zien in onze SKODA showroom. Op dit moment staan er naast de Enyaq iV nog tal van andere modellen klaar voor een proefrit. Denk hierbij aan de ID.3 en ID.4 van Volkswagen, de SEAT Mii Electric, en diverse Audi E-trons waaronder de gloednieuwe E-tron GT!

Elektrisch laden

Het opladen van uw elektrische auto is erg gemakkelijk, maar wekt soms toch nog een aantal vragen op. Op deze pagina vertellen wij u alles over de manieren van laden, hoe lang dit duurt, waar u een laadpas aanvraagt en hoe veel dit kost. Ontdek elektrisch rijden!

Service & onderhoud

Service en onderhoud van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Elektrische auto’s hebben geen bougies, geen uitlaat en geen versnellingsbak. Dat scheelt tijd en geld.


Contact

Veelgestelde vragen over categorie Elektrisch rijden

Hoe ver kan een elektrische auto rijden?

De hoeveelheid kilometers die een elektrische auto op een volle accu kan rijden, wordt beïnvloed door meerdere factoren:

  • De configuratie van de auto.
  • Het rijgedrag van de bestuurder.
  • Omgevingsfactoren, zoals situaties in het verkeer.
  • Klimaatomstandigheden, zoals het weer en de buitentemperatuur.

Bespreek uw reisgedrag met één van onze verkopers en zij zullen samen met u de juiste modellen op een rijtje zetten.

Hoe zit dat met het onderhoud van een elektrische auto?

Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals, remmen, lampen en banden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen worden. Veel elektrische auto’s hebben tevens jaren onderhoud gratis

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Uw actieradius hangt af van de accu, rijstijl en de belasting van de auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als u vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren te kijken waar laadpalen staan.

Hoe werkt het betalen voor het laden van de auto?

Of u nu thuis of bij een openbaar laadpunt gaat laden, u identificeert zich altijd met uw persoonlijke laadpas. Er zijn verschillende soorten laadpassen die volledig aansluiten bij uw wensen. Volkswagen biedt een laadabonnement aan waarmee u altijd en overal kunt laden tegen een vast bedrag per maand. Bent u geïnteresseerd in dit handige laadabonnement? Neem dan contact met ons op.

Ik wil thuis en/of op mijn werk een laadpunt. Hoe werkt dat?

Nu u de overstap heeft gemaakt naar elektrisch rijden, is het wel zo handig dat u thuis uw elektrische auto kunt opladen. Er zijn verschillende soorten laadpalen voor thuis. De installatiekosten hiervan liggen rond de €900,-, maar dit is volledig afhankelijk van uw specifieke woonsituatie. U kunt de laadpaal ook leasen tegen een kleine vergoeding per maand.

Alle vragen over Elektrisch rijden