Met elektrisch rijden kiest u voor duurzaamheid en comfort. Een elektrische auto heeft daarbij veel voordelen: u heeft meer ruimte dankzij de compacte accu en u rijdt altijd in een automaat. Bovendien bent u snel weg bij het stoplicht!

Lees verder en ontdek alle (financiële) voordelen.

 • Geen aanschafbelasting (BPM)
 • Geen wegenbelasting (MRB)
 • Minder onderhoud nodig
 • Oplaadkosten liggen ver onder de brandstofprijs
 • Lagere bijtelling

Hoe gaat u elektrisch rijden?

elektrische auto rijden rotterdam

Volledig elektrisch

Ervaar de voordelen van een volledig elektrische auto. Ontdek deze innovatieve vorm van autorijden.

Ontdek volledig elektrisch rijden & de modellen
Plug-in hyrbide auto elektrisch rotterdam hoogenboom

Plug-in hybride

Combineer het duurzame en krachtige karakter van een elektrische motor met de voordelen van een brandstofmotor.

Ontdek plug-in hybride rijden & de modellen

Subsidie voor elektrische auto’s 2023, zowel particulier als zakelijk

Wegverkeer veroorzaakt ongeveer 1/5 van de uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Een elektrische auto stoot geen broeikasgassen en stikstofdioxide uit. Daarom stimuleert de overheid elektrisch rijden.

Bekijk de huidige subsidieregeling op elektrische personenauto’s voor particulieren (SEPP) en de voorwaarden hier. Voor 2023 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s op nieuwe auto’s € 2.950 en op gebruikte auto’s 2.000.

Bent u ondernemer en koop of financial leaset u een nieuwe emissieloze bedrijfsauto?Dan kunt u een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Bij operationele lease kan uw leasemaatschappij subsidie aanvragen om in aanmerking te komen voor de SEBA. U kunt tot maximaal € 5.000 terugkrijgen voor uw elektrische bedrijfsauto. Lees hier meer.

Volkswagen ID3 elektrische auto
Elektrisch rijden auto hoogenboom laadpaal

Geen wegenbelasting en meer voordelen voor elektrische auto’s

Naast dat een elektrische auto veel voordelen heeft op duurzaamheid, ruimte en rijcomfort, heeft het ook financiële voordelen. Zoals eerder besproken kunt u aanspraak maken op een subsidie. Daarnaast betaalt u geen wegenbelasting en aanschafbelasting tot en met 2024. Tevens heeft de auto minder onderhoud nodig en zullen deze onderhoudsbeurten ook goedkoper uitvallen vanwege het kleinere aantal onderdelen. Als ondernemer kunt u gebruik maken van een extra aftrekpost (MIA).

Bovendien liggen de oplaadkosten aanzienlijk lager dan benzinekosten. Thuis opladen is het voordeligst. Op dit moment ligt de prijs met kWh op ongeveer € 0,23. De kosten per kilometer zijn (afhankelijk van het verbruik) ongeveer € 0,045 bij thuisladen, € 0,080 bij openbaar laden en € 0,117 bij snelladen. Ter vergelijking, een redelijk zuinige benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,72 ongeveer € 0,10 per kilometer. 

Laadpaal installeren? Of een laadpas aanvragen? Powered by Hoogenboom!

Wanneer u besluit de stap naar volledig elektrisch of plug-in hybride rijden te maken mogen daar de slimme laadoplossingen van Powered by Hoogenboom niet bij ontbreken. Of het nu gaat om uw laadpas of laadpaal thuis of op het werk, onze specialisten staan voor u klaar.

Heeft u interesse in een laadoplossing voor uw nieuwe elektrische of plug-in hybride auto? In vijf simpele stappen regelt u het via Powered by Hoogenboom.

Meer over laadpaal & laadpas
laden laadpas Powered by Hoogenboom

Elektrische auto leasen?

Of u nu particulier of zakelijk wil leasen, wij staan voor u klaar. Voor een vast bedrag per maand rijdt u in een nieuwe elektrische auto. Als zakelijke rijder kunt t u daarnaast nog profiteren van een lage bijtelling. Dit is 16% voor auto’s uit 2023 tot € 30.000 en 22% voor het deel daarboven. Verder hoeft u alleen nog maar te betalen voor het opladen.

 • Rijden in een nieuwe elektrische auto
 • Vast bedrag per maand
 • Stel zelf uw auto samen of kies er een uit voorraad
 • Altijd vertrouwd onderweg
 • Onderhoudskosten inbegrepen
 • Verzekering inbegrepen
 • Zakelijk of private leasen: alles bij ons geregeld!
Ontdek de elektrische modellen
zakelijk leasen elektrische auto

Kom alles te weten over elektrisch rijden. Download de whitepaper

U bent van harte welkom in een van onze showrooms

Veelgestelde vragen over categorie Elektrisch rijden

Welke subsidies gelden er voor bedrijven?

Om de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren zijn er diverse fiscale regelingen (zoals MIA/VAMIL) en subsidies (zoals SEBA) die elektrisch rijden voor ondernemers aantrekkelijker maken. Kijk op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de actuele subsidiemogelijkheden waar u aanspraak op kunt maken. 

Hoeveel wegenbelasting betaal je voor een elektrische auto?

U betaalt geen motorrijtuigenbelasting voor een volledig elektrische auto. Dit belastingvoordeel voor elektrische auto’s geldt tot en met het jaar 2024. De overheid stimuleert zo volledig elektrisch rijden. Want elektrisch rijden draagt bij aan een beter klimaat en milieu.

Is elektrisch rijden nog wel voordelig?

Hoewel door de stijgende energieprijzen elektrisch rijden duurder is geworden, blijft het per kilometer nog altijd goedkoper dan rijden in een benzineauto. Bovendien is elektrisch rijden beter voor het milieu.

Hoe zit dat met het onderhoud van een elektrische auto?

Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectie service, het vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals remmen, lampen en banden worden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen. Veel elektrische auto’s hebben tevens jaren onderhoud gratis.

Hoe ver kan ik rijden op een volle accu?

Uw actieradius hangt af van de accu, rijstijl en de belasting van de auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als u vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren te kijken waar laadpalen staan.

Alle vragen over Elektrisch rijden