• Dit is de compleet nieuwe Volkswagen Taigo

    Volkswagen heeft het doek getrokken van de compleet nieuwe Taigo. Ontdek dit nieuwe sportieve model.

Deze nieuwe crossover heeft een sportief design, ruim interieur en zit vol moderne assistentiesystemen. De nieuwe Volkswagen Taigo is gebouwd op het flexibele MQB-platform van Volkswagen en profiteert daardoor van alle sterke punten van zijn compacte broers, de Polo en T-Cross. De nieuwe Taigo springt in het oog met zijn aflopende daklijn, grote wielen (tot 18 inch) en het doorlopende LED achterlichten met 3D-look.

  • Sportieve crossover: de Volkswagen Taigo
  • Semi-autonoom rijden
  • Gedigitaliseerd interieur
  • Begin 2022 in onze showroom
  • Prijzen worden eind dit jaar bekend gemaakt
  • Ook als sportieve R-Line

Stijlvolle en praktische SUV Coupé: dat is de nieuwe Taigo

Bij de nieuwe Volkswagen Taigo gaan de sportieve lijnen van een coupé samen met het gebruiksgemak van een SUV. Er is genoeg ruimte: de bagageruimte heeft een inhoud van 438 liter. De Taigo is 4,26 meter lang, 1,76 m breed en 1,49 m hoog. De zitpositie van de sportieve crossover van Volkswagen is aangenaam hoog en comfortabel. Met de optionele trekhaak is hij klaar voor aanhangers met een gewicht van 1.000-1.200 kg.

Volkswagen Taigo nieuw
Volkswagen Taigo prijs

De Volkswagen Taigo is klaar voor de toekomst

Het interieur van de Volkswagen Taigo is volledig gedigitaliseerd. Zo heeft hij een Digital Cockpit tot 10,25 inch display. Ook de infotainmentsystemen met grote touch displays (tot 9,2 inch) zijn van de nieuwste generatie. Ze zijn klaar voor bijvoorbeeld online navigatie en ‘over the air’ updates. Dankzij de eSIM is de Taigo altijd online, veel functies zijn op afstand via App-Connect te bedienen en uiteraard zijn Apple Carplay en Android Auto daarbij draadloos beschikbaar. Ook handig: de Volkswagen Taigo is er desgewenst met een draadloze oplaadfunctie voor smartphones en keyless entry.

Semi-autonoom rijden met de slimste assistentiesystemen

De Volkswagen Taigo maakt indruk met assistentiesystemen die je normaal gesproken alleen in hogere segmenten tegenkomt. Elke nieuwe Taigo wordt standaard geleverd met Front Assist inclusief City Emergency Braking, Lane Assist en vermoeidheidsherkenning. Optioneel is hij leverbaar met IQ.DRIVE Travel Assist. Met dit systeem dien je alleen nog het stuur aan te raken, verder wordt er zoveel mogelijk uit handen genomen. De vooruitziende Cruise Control (die rekening houdt met snelheidslimieten en gegevens van het navigatiesysteem) zorgt ervoor dat de Taigo automatisch een veilige afstand houdt tot voorliggers. Door de samenwerking met Lane Assist blijft hij daarbij altijd tussen de wegmarkeringen. Dat is niet nog alles. Wanneer het systeem samen kan werken met een navigatiesysteem, verlaagt deze ook de snelheid bij het naderen van kruispunten, rotondes en bochten.

Volkswagen Taigo interieur

Volkswagen Taigo prijzen en levertijden

De Taigo wordt begin 2022 in onze showroom verwacht. Eind dit jaar worden de exacte specificaties en de prijzen bekendgemaakt. Laat uw gegevens hieronder achter, dan houden wij u op de hoogte!

Op de hoogte blijven

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder…