• Volkswagen breidt de ID.-family verder uit met de ID.7

  Volkswagen breidt haar succesvolle ID.-family verder uit met de nieuwe ID.7!

Volkswagen breidt de succesvolle ID.-family verder uit met de ID.7

Tussen 5 en 8 januari was de nieuwste aanwinst van de ID.-family voor het eerst te zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Op basis van het modulaire elektrische platform (MEB) presenteerde Volkswagen hier zijn allereerste elektrische sedan. De ID.7 combineert een aerodynamisch design met een rijbereik van ca. 700 kilometer (WLTP), een ruim interieur en een gamma aan assistentiesystemen en digitale features. Met de nieuwe ID.7 breidt Volkswagen de succesvolle ID.-family verder uit naar maar liefst 6 elektrische modellen.

Houd mij op de hoogte
 • Eerste elektrische sedan binnen de ID.-family
 • Rijbereik van ca. 700 kilometer (WLTP)
 • Een aerodynamsich exterieur
 • Premium interieur met een innovatief klimaatsysteem

De ID.-family breidt zich verder uit met een innovatief interieurconcept

Met behulp van de feedback van klanten heeft Volkswagen de gebruikservaring op belangrijke punten verbeterd. Zo bevat de ID. 7 onder meer:

 • een augmented reality head-up display
 • een premium interieur met hoogwaardig afwerkingsniveau
 • een innovatief airconditioning-systeem met intelligente ventilatieopeningen
 • een vernieuwd en groter (15 inch / 38 centimeter) infotainmentscherm
 • verlichte aanraak-sliders
Volkswagen breidt ID.-family uit

De vernieuwde airconditioning biedt talloze functies. Zo ‘voelt’ de ID.7 bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de auto nadert en gaat het interieur automatisch koelen of verwarmen (hangt natuurlijk af van het weer) voordat de bestuurder de auto in is gestapt. Ook kunnen er speciale verzoeken worden geactiveerd met behulp van stemcommando’s. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld zegt “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen!”, dan reageert de ID.7 met het verwarmen van het stuur. Verder bezit de ID.7 ook over ‘Smart Air Vents’ die de luchtstroom regelen en dynamisch bewegen om de lucht zo snel mogelijk over grote delen van het interieur te verdelen.

Volkswagen ID.7: aerodynamisch design en ruim interieur

Het interieur van de ID.7 is nog ruimer dan het interieur van de huidige Passat. Verder volgt de ID.7 de designtaal van de ID.-family. De sedan is te herkennen aan het aerodynamische front en dak, die beiden helpen de actieradius te vergroten en het energieverbruik te beperken. Doordat het dak naar achteren afloopt wordt de luchtweerstand lager. Verder bezit de ID.7 ook over luchtinlaten aan de voorzijde waardoor de luchtstroom gericht langs de zijkanten van de auto naar achteren gaat.

De ID.7 in interactieve camouflage

De ID.7 werd op een bijzondere wijze gepresenteerd op de CES in Las Vegas. De Volkswagen was namelijk gecamoufleerd met een digitaal design en een unieke carrosseriekleur. Deze combinatie zorgde ervoor dat de ID.7 interactief verlicht werd via elektroluminescentie. Met QR-codes werd er een koppeling gecreëerd tussen de fysieke en digitale wereld en deze QR-codes zorgde er ook weer voor dat de contouren van het uiteindelijke productiemodel verborgen bleven.

Op zoek naar iets anders?

Bekijk dan de andere modellen van de Volkswagen ID.-family!

Volkswagen ID.3
Groene ID.3 rotterdam
Bekijk de ID.3
Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 wit stad
Bekijk de ID.4
Volkswagen ID.5
Volkswagen ID.5 zwart Rotterdam-Zuid
Bekijk ID.5
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz groen/wit Portland
Bekijk de ID. Buzz
Volkswagen
ID. Buzz Cargo
Volkswagen ID. Buzz Cargo groen Rotterdam
Bekijk de ID. Buzz Cargo

Wilt u niks missen van de ID.7?

Wilt u op de hoogte blijven van alle updates rondom de ID.7? Vul dan onderstaande formulier in!

Op de hoogte blijven

 • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.