• Selecta Infratechniek kiest voor de elektrische Volkswagen ID. Buzz

Yilmaz Dilek, CEO van Selecta Infratechniek, kiest voor de elektrische Volkswagen ID. Buzz in bedrijfshuisstijl:

“Wij kijken vooruit en pakken door.”
Yilmaz Dilek, CEO van Selecta Infratechniek

ID. Buzz in bedrijfshuisstijl

Selecta Infratechniek nam één van de eerste Volkswagens ID. Buzz van Auto Hoogenboom in ontvangst. Yilmaz Dilek, CEO van Selecta Infratechniek is er blij mee: “Deze uitvoering is uniek. De ID. Buzz wordt vaak uitgevoerd met een two-tone-kleurstelling. De boven- en onderkant hebben dan verschillende kleuren, net zoals het originele T1-busje uit de jaren vijftig. Maar wij wilden iets opvallends, dus lieten we een ontwerp maken waarbij onze huisstijl op de hele ID. Buzz werd toegepast. Onze bedrijfskleuren rood, wit en blauw zijn bewust gekozen: wij zijn trots op Nederland.”

Goede klik

Yilmaz Dilek is een ondernemer pur sang. Een selfmade man. Hij begon 23 jaar geleden met zijn eerste onderneming in de vleesindustrie. Auto Hoogenboom leverde voor zijn toenmalige bedrijf twee Volkswagen Transporters dubbelcabine. Dat waren de eerste Volkswagen bussen van het wagenpark. “De ervaring bij de aankoop was goed, dat is me altijd bijgebleven,” aldus Yilmaz. Hij vindt een goede, persoonlijke relatie met de mensen met wie hij samenwerkt belangrijk. En met Rob Oorschot van Auto Hoogenboom klikte het meteen. “Ik heb een goede werkrelatie met Rob: hij geeft niet op en blijft doorgaan. Dat waardeer ik.” Inmiddels bestaat Yilmaz’ andere bedrijf ook alweer bijna 20 jaar: Selecta Infratechniek. Toen hij op zoek was naar een nieuwe elektrische bedrijfswagen, was de keus voor Auto Hoogenboom snel gemaakt. “Ik geef de voorkeur aan een langdurige relatie, niet één keer en daarna nooit weer.”

Klaar voor de toekomst

Yilmaz wil met Selecta Infratechniek verduurzamen. Vandaar ook de keuze voor de Volkswagen ID. Buzz. Hij licht toe: “Het werd tijd voor elektrisch rijden: om ons bedrijf duurzamer te maken, maar ook om alvast voorbereid te zijn op de zero-emissiezones die in 2025 worden ingesteld in 30 Nederlandse steden, waardoor alleen uitstootvrije busjes nog het centrum in mogen.” Selecta legt glasvezelnetwerken aan door heel het land, dus is het belangrijk dat ze met hun voertuigen overal kunnen komen. De Volkswagen ID. Buzz is voor Selecta Infratechniek dus ideaal. “Zowel het design als de actieradius zijn aantrekkelijk. Nu kunnen we met meerdere mensen naar een afspraak én ook nog elektrisch. Daar doen we het voor!”

Rob Oorschot en Yilmaz Dilek voor het pand van Selecta Infratechniek

zijkant ID. Buzz

De Volkswagen ID. Buzz trekt veel bekijks 

Dat de bus ook veel aandacht trekt is volgens Yilmaz een fijne bijkomstigheid. “We hebben al een paar foto’s gedeeld op LinkedIn en daar kregen we zoveel leuke en positieve reacties op! De eerste keer dat we ermee naar een afspraak reden, ging de klant zelfs mee naar de parkeerplaats om de ID. Buzz te bekijken. Deze bedrijfswagen trekt dus veel bekijks en dat is mooi meegenomen. Ik wilde deze investering gewoon doen: je moet soms lef hebben als ondernemer.”

Wat maakt Selecta Infratechniek zo bijzonder? 

Selecta Infratechniek is een echt familiebedrijf. Sinds de oprichting in 2004 is die familie flink gegroeid: er werken inmiddels 1700 mensen in het veld om glasvezelkabels aan te leggen. “Selecta Infratechniek is het enige specialistische aannemersbedrijf van deze soort in de telecom,” zegt Yilmaz trots. Het bedrijf regelt alles van A tot Z: van de vergunning bij de gemeente, stakeholdermanagement, engineering, uitvoering, projectmanagement, distributie tot aan de montage van het passieve netwerk. En dat op meer dan 20 projectlocaties in Nederland. Zo is Selecta al drie jaar hard bezig om Rotterdam en omgeving van glasvezel te voorzien. Als hoofdaannemer nemen ze hun opdrachtgevers alles uit handen en omdat ze zelf alle kennis en al het materieel in huis hebben, kunnen ze snel schakelen. Of, zoals Yilmaz het samenvat: “Wij hebben ons bedrijf niet afhankelijk gemaakt van derden. Dat is hoe we zo ver zijn gekomen. We gaan niet wachten, maar pakken door. We denken vooruit.”

Ook interesse in de ID. Buzz?

De volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz is een waardige opvolger van de multifunctionele T1, het beroemde Volkswagen busje. Deze prachtige nieuwe bus is ongekend veelzijdig en innovatief. Hèt visitekaartje voor uw bedrijf!

Ontdek de ID. Buzz