• De Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio zijn vernieuwd!

    Volkswagen trekt het doek van de vernieuwde Volkswagen T-Roc en T-Roc Cabrio! Ontdek wat er nieuw is.

De compacte SUV-modellen hebben een update gekregen met een vernieuwd design, verfijnd interieur, nog meer bedieningsgemak en de allernieuwste connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen. Ook door uitbreiding van de standaarduitrusting met LED-koplampen en de Digital Cockpit is de nieuwe T-Roc aantrekkelijker dan ooit.

  • Nieuwe designaccenten
  • Nieuw hoogwaardig interieur
  • Premium technologieën en assistentiesystemen
  • Standaard zeer compleet

De Volkswagen T-Roc is een waar succesnummer. Sinds zijn introductie in 2017 (T-Roc Cabrio in 2020) werden in totaal al meer dan een miljoen exemplaren van de compacte SUV verkocht. Klanten vallen vooral voor de combinatie van design, ruimte, praktische bruikbaarheid en sportiviteit.

Design. Nieuwe designaccenten versterken de typische T-Roc-look nu nog eens extra. Zo zijn LED-koplampen en donker getinte achterlichten voortaan standaard. IQ.LIGHT LED-matrix koplampen inclusief een doorlopende lichtstrip in de grille zijn optioneel. Daarnaast zijn er nieuwe exterieurkleuren en velgdesigns (16-19 inch).

Interieur vernieuwde volkswagen t-roc

Digitaal en hoogwaardig interieur. Het interieur van de nieuwe T-Roc heeft een flinke stap gemaakt en dankt zijn hoogwaardige uitstraling onder meer aan het met zachte materialen afgewerkte dashboard en de fraaie stoffen deurbekleding. Diverse uitvoeringen krijgen ook lederlook-accenten. Alle T-Roc-modellen hebben tevens een nieuw ontworpen stuur met keypads of touch control-oppervlakken voor optimaal bedieningsgemak. Het aantal fysieke knoppen wordt verder beperkt doordat de T-Roc is voorzien van touchsliders en touchbuttons voor de bediening van klimaatfuncties. 

Een 8 inch (20 cm) Digital Cockpit is standaard op de nieuwe T-Roc, desgewenst is er ook de Digital Cockpit Pro met 10,25 inch (26 cm) display. Tevens maakt de T-Roc gebruik van de nieuwste infotainmentsystemen met displays van 6,5, 8,0 of 9,2 inch (respectievelijk 16,5, 20 of 24 cm). Samen met We Connect en draadloos App-Connect kunnen inzittenden draadloos gebruik maken van Apple CarPlay en Android Auto en is er toegang tot vele online (streaming) diensten.

Innovatieve veiligheid. In navolging van de Polo en de Taigo maakt ook de T-Roc ‘premium’ assistentiesystemen bereikbaar die normaliter nog zijn voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten. Zo is hij er nu met IQ.DRIVE Travel Assist. Dit systeem maakt gedeeltelijk autonoom rijden (level 2) mogelijk. Door een slimme samenwerking tussen de Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Assist houdt de T-Roc automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan en blijft hij – eveneens automatisch – keurig tussen de wegmarkeringen.

Predictive Adaptive Cruise Control is ook nieuw voor de T-Roc en maakt gebruik van GPS- en camerasignalen en van verkeerstekens om de snelheid van de auto automatisch aan te passen voor bijvoorbeeld bochten of bij het naderen van rotondes. Met Park Assist kan de T-Roc automatisch in- en uitparkeren. Na het inschakelen van de achteruitversnelling hoeft de bestuurder alleen nog maar gas te geven en te remmen. De T-Roc voert zelf de juiste stuurbewegingen uit. Met Park Assist kan de T-Roc nu ook automatisch vooruit inparkeren. Dankzij het proactieve inzittendenbeschermingssysteem herkent de T-Roc mogelijk gevaarlijke situaties. Daarop worden de benodigde assistentiesystemen ingezet om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken.

Volkswgaen T-Roc interieur bekleding

Ook het leveringsgamma voor de T-Roc en T-Roc Cabrio is vernieuwd. Het instapmodel in de nieuwe range is de T-Roc zonder nadere aanduiding. Daarna volgen de Life, de nog luxere Style en de sportieve T-Roc R-Line. Voor een individuele touch zijn er diverse optiepakketten – zoals het Black Style designpakket – en tal van individuele opties.

Wat aandrijving betreft is er eveneens volop keuze uit direct ingespoten turbo-benzinemotoren. De line-up begint met de 81 kW/110 pk sterke 1.0 TSI, gevolgd door de 1.5 TSI met 110 kW/150 pk. Die laatste wordt ook leverbaar met de 7-traps DSG-transmissie. 

De topmotor is de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI, die standaard wordt geleverd in combinatie met 4Motion vierwielaandrijving en DSG. De T-Roc Cabrio is er naar keuze met de 1.0 TSI of de 1.5 TSI.

De nieuwe T-Roc wordt begin maart 2022 in Nederland verwacht, de T-Roc Cabrio volgt een maand later, medio april. In aanloop naar de marktintroductie geeft Volkswagen meer details over het leveringsgamma, de specificaties en de prijzen vrij. 

Op de hoogte blijven van de nieuwe T-Roc en de T-Roc Cabrio?

Laat uw gegevens hieronder achter, dan houden wij u op de hoogte!

Op de hoogte blijven

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.