Volkswagen-Tiguan-2024-Auto-hoogenboom

De nieuwe Volkswagen Tiguan 2024: de derde generatie

De Tiguan is wereldwijd het meest succesvolle Volkswagen-model van dit moment. Sinds hij voor het eerst op de markt kwam in 2007 kozen al meer dan 7,5 miljoen Volkswagen liefhebbers voor de SUV. Al jarenlang bewijst de Tiguan zich als een stijlvolle, technologisch vooruitstrevende en praktische SUV die elke dag van de week inzetbaar is. Al deze kwaliteiten keren terug in de derde generatie Volkswagen Tiguan, die vanaf het eerste kwartaal van 2024 in de showroom staat.

Opvallend Design en Technologie

De nieuwe Tiguan behoudt de herkenbare Tiguan-stijl, maar heeft een eigentijdse update ondergaan. Het front oogt krachtig met geïntegreerde koplampen en biedt nieuwe grille-opties, waaronder een optionele LED-strip. De bumper heeft slim geplaatste luchtopeningen, en dit gestroomlijnde ontwerp resulteert in een verbeterde luchtweerstandscoëfficiënt van 0,28 (voorheen 0,33). De achterzijde van de SUV wordt gekenmerkt door een opvallende LED-lichtbalk en gespierde lijnen boven de wielkasten. Een primeur voor de Tiguan is het optionele IQ.LIGHT HD-matrix koplampsysteem. Met een lengte van 4.539 mm is de nieuwe Tiguan 30 mm langer dan zijn voorganger, terwijl de hoogte met 1.639 mm vrijwel gelijk is gebleven. De breedte (1.842 mm) en wielbasis (2.680 mm) zijn ook onveranderd gebleven.

volkswagen-tiguan-2024

“Het is wereldwijd het meest succesvolle Volkswagen-model van dit moment: de Tiguan.”

Verbeterd Interieur

Het interieur van de derde generatie Tiguan biedt een luxe ervaring die normaal gesproken niet wordt geassocieerd met zijn klasse. De materialen en afwerking zijn van topkwaliteit en optionele details, zoals contrasterende biezen, tillen het interieur naar een hoger niveau. Het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) van de Tiguan biedt naadloze connectiviteit met het digitale ecosysteem van de inzittenden. De Digital Cockpit-display is ontspiegeld en zorgt voor een overzichtelijke interface. MIB4 bevat ook een groot horizontaal touchscreen en een nieuw head-up display dat informatie op de voorruit projecteert. De Tiguan beschikt verder over een IDA-2 spraakassistent voor eenvoudige bediening van voertuig- en infotainmentfuncties via spraakopdrachten.

nieuwe-volkswagen-tiguan-2024

Ultiem Comfort

Voor wie comfort hoog in het vaandel heeft staan, zijn er optionele ergoActive-Plus-stoelen beschikbaar. Deze stoelen bieden niet alleen een uitstekende lendensteun, maar ook een massagefunctie met tien drukpunten. Bovendien kunnen ze worden ingesteld om automatisch te reageren op buitentemperaturen door stoelverwarming of -ventilatie te activeren.

Uitzonderlijke Rijervaring

De nieuwe Tiguan biedt een ongeëvenaarde rijervaring dankzij het optionele DCC Pro-systeem, dat adaptieve schokdempers heeft die zichzelf aanpassen aan de weg en de rijomstandigheden. Bestuurders kunnen de demping aanpassen aan hun voorkeur, variërend van zeer comfortabel tot zeer sportief. De rijprofielen en het Atmospheres-systeem voor sfeerverlichting en audio-instellingen zijn toegankelijk via een multifunctionele schakelaar, die ook het audiovolume regelt en de mogelijkheid biedt om afspeellijsten van Spotify of Apple Music toe te voegen.

achterbank

Krachtige en Efficiënte Aandrijving

Volkswagen heeft de plug-in hybride aandrijflijnen van de Tiguan verder verbeterd, met een elektrische actieradius van ongeveer 100 kilometer dankzij een nieuw accupakket van 19,7 kWh (netto). Dit maakt de Tiguan een praktisch alternatief voor een volledig elektrische auto in het dagelijks gebruik. Bovendien introduceert Volkswagen twee nieuwe 48V mild-hybride aandrijflijnen met 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk) en actieve cilinderuitschakeling (ACT). Deze Tiguan eTSI-modellen combineren efficiëntie met uitstekende acceleratie. Alle hybride modellen zijn voorzien van voorwielaandrijving.

De nieuwe Volkswagen Tiguan wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen en aanvullende specificaties worden binnenkort bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van de nieuwe Volkswagen Tiguan 2024?

Vul uw gegevens in, dan geven wij u nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder