De nieuwe Volkswagen Passat Variant: maak kennis met de 9e generatie

Volkswagen onthult de 9e generatie van een van de meest succesvolle Volkswagen-modellen ooit: de Passat. Naast het volledig nieuw design, wordt de focus gelegd op kwaliteit, efficiëntie en technologische innovaties. Een van de meest kenmerkende innovatie is de nieuwe generatie adaptieve chassis controle waarmee het comfortniveau wordt verhoogd. De wereldpremière van de nieuwe Passat zal plaatsvinden op de IAA Mobility in München. De negende generatie Passat zal in het eerste kwartaal van 2024 leverbaar zijn met drie nieuwe plug-in en mild-hybride aandrijflijnen.

Gloednieuwe aandrijflijnen met een hightech platform

Met betrekking tot de technische specificaties levert twee gloednieuwe plug-in hybride aandrijvingen (eHybrid) een vermogen van 204 pk (150kW) en 272 pk (200kW). Dit zal in combinatie met de nieuwe 19,7 kWh batterij een volledig elektrische actieradius van rond de 100 kilometer leveren. 

De 9e generatie Passat staat op het MQB evo-platform van Volkswagen. Dit platform is verdeeld over alle modellen die gebruik maken van het MQB-productlijnen, waardoor toekomstige klanten profiteren van nieuwe innovaties tegen lagere ontwikkelingskosten. Vokswagen voorziet de nieuwe Passat optioneel met een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van rijdynamiek en ondersteltechniek. De nieuwe adaptieve chassis controle genaamd: Dynamic Chassis Control Pro. Binnen de Dynamic Chassis Control Pro-systeem zijn functies van de dynamische schokdempers en het elektronische differentieel (XDS) die worden aangestuurd met het Vehicle Dynamics Manager. Dit zorgt ervoor dat schokdemperstijfheid wordt gemonitord en het remsysteem aangepast, met als resultaat een preciezer, stabieler en flexibel rijgedrag.

Een groter lichtbereik dan ooit tevoren

De HD LED Matrix-koplampen (IQ. LIGHT) bieden een krachtig grootlicht met veel groter bereik dan voorheen. Er wordt gebruik gemaakt van 38.400 micro LED’s, wat neerkomt op 19.200 per koplamp, om de weg en de omgeving op geheel niveau te verlichten. De bestuurder van de nieuwe Passat kan verschillende lichtfuncties activeren, waaronder het “Lane Light”, dat een lichtpad op de rijstrook van de Passat projecteert. Een ander voordeel van nieuwe koplampen is het verblindingsvrije permanente grootlicht, dat afhankelijk van de snelheid en het omgevingslicht kan worden ingeschakeld.

Op de hoogte blijven van de onthulling van de Passat Variant 2024?

Vul uw gegevens in, dan geven wij u nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder