• De nieuwe Volkswagen Golf: 50 jaar en beter dan ooit

    Het meest geliefde model van Volkswagen is 50 jaar. En dat vieren we… met een vernieuwde Golf. Ontdek meer.

De iconische Golf blaast dit jaar 50 kaarsjes uit! Met ongeveer 37 miljoen geproduceerde exemplaren is de Volkswagen Golf niet alleen de meest succesvolle auto in Europa, het is ook de meest verkochte Volkswagen en één van de drie bestverkochte modellen sinds de auto werd uitgevonden. Volkswagen heeft de iconische bestseller nu nog verder verbeterd. 

  • Aangescherpt design
  • Nieuwe hybride aandrijflijnen
  • Snellere software
  • Voorverkoop start vanaf voorjaar 2024

107 kilometer elektrisch en snelladen

Met de vernieuwde Golf plug-in hybride rijdt u de meeste ritten elektrisch. Dat betekent beter voor het klimaat, minder brandstofkosten en meer budget voor leuke dingen. Pas na 107 km neemt de benzinemotor het over. De grotere elektrische actieradius en de mogelijkheid tot snelladen maken van de plug-in hybride Golf-modellen een goed alternatief voor volledig elektrische auto’s voor dagelijks gebruik, terwijl ze tegelijkertijd uitblinken in efficiëntie dankzij een totale actieradius van ongeveer 1.000 kilometer.

Vernieuwde Volkswagen Golf 2024
Interieur nieuwe VW Golf 2024

Nieuw infotainment en (weer) fysieke knoppen

Volkswagen heeft de hard- en software van het infotainmentsysteem van de Golf volledig herontwikkeld. De systemen zijn gebaseerd op de vierde generatie van de Modulaire Infotainment Matrix van Volkswagen (MIB4). Dankzij een nieuwe grafische- en menustructuur is het touchscreen aanzienlijk verbeterd en ook vereenvoudigd. Het infotainmentsysteem laat zich zonder teveel uitleg bedienen en is 12,9 inch (32,8 cm) groot. Het nieuwe MIB4-display in tabletstijl is ontworpen om visueel vrijstaand te zijn. Als onderdeel hiervan zijn de touch-sliders van het airconditioningsysteem en de volumeregeling ook nieuw ontwikkeld. Deze zijn nu ergonomischer in gebruik en bovendien verlicht. Hiermee volgen de Golf-modellen een bedieningsconcept dat recent ook werd doorgevoerd in de nieuwe Passat Variant, Tiguan en ID.7. Tevens krijgt de Golf opnieuw een optioneel head-up display dat relevante informatie op de voorruit projecteert. Op het stuurwiel keren op veler verzoek de fysieke toetsen terug.

Nieuwe opties

De vernieuwde en verbeterde Golf is eenvoudig te onderscheiden door zijn nieuw ontworpen voorbumper, LED-koplampen en LED-achterlichtunits. Als alternatief voor de standaard geleverde LED-verlichting zijn optioneel high-performance LED-koplampen verkrijgbaar. In dat geval wordt het front ook voorzien van een horizontale ledstrip in de grille, met in het midden een verlicht Volkswagen-logo – een primeur voor Europa.

Een andere highlight is het tweede, optionele lichtpakket. Dit bevat de nieuwste versie van de IQ.LIGHT LED-matrix koplampen, ook met het verlichte Volkswagen-logo. De LED-matrix koplampen zijn uitgerust met een verbeterde en hoogwaardige grootlichtfunctie met een bereik dat bijna twee keer zo groot is als conventioneel grootlicht. Ook omvat het nieuw ontwikkelde 3D LED-achterlichtunits, die in de voertuiginstellingen van het infotainmentsysteem kunnen worden gepersonaliseerd.

Daarnaast is de Park Assist verder verbeterd. Naast sturen accelereert en remt het systeem nu ook zelfstandig. Aanvullend is het optioneel ook mogelijk om de parkeermanoeuvre uit te voeren zonder dat de bestuurder in de auto zit. Daarbij wordt de parkeerfunctie aangestuurd via een app op de smartphone. Ook nieuw is Area View: dit systeem, dat ook in diverse andere Volkswagen-modellen wordt geleverd, biedt 360 graden zicht rondom via vier camera’s rondom de Golf.

Nieuwe Volkswagen Golf 2024

De eerste kennismaking met de nieuwe Golf

Op de hoogte blijven van de vernieuwde Golf?

De nieuwe Golf zal vanaf dit voorjaar in de verkoop gaan en zal naar verwachting in juni in de showrooms arriveren. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf u in!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder