Škoda Superb 2024

De nieuwe Škoda Superb 2024

De nieuwe Škoda Superb komt eraan! De vernieuwde Superb biedt een uitstekend design, meer ruimte en verbeterde technologie. De Superb is standaard voorzien met mild-hybride technologie en is optioneel beschikbaar als plug-in-hybride met een elektrische actieradius van ruim 100 kilometer. Dankzij de krachtige lijnen en het vernieuwde design, zijn de Superb Hatchback en Combi ruimer dan ooit. Het interieur is vernieuwd met een digitale cockpit en een 12,9 inch groot infotainmentscherm. De Superb zal bestelbaar zijn in het voorjaar van 2024.

  • Vernieuwd design
  • Meer actieradius
  • Nieuw ontworpen interieur
  • Vooruitstrevende veiligheidssystemen
  • Simply Clever-functies

Actieradius nieuwe Superb uitgebreid

De nieuwe Škoda Superb biedt keuze uit modellen met mild-hybride en plug-in-hybride technologie. De technologie van de plug-in-hybride heeft een vermogen van 150 kW/204 PK en is verbeterd met een accu van 25,7 kWh. De grotere batterijcapaciteit zorgt voor een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer en maakt snelladen mogelijk tot 50 kW.

Uiteraard voldoen alle motoren aan de Euro 6 emissienorm en hebben een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. Hiermee rijdt u al uw ritten bijzonder comfortabel!

Škoda Superb hatchback

Ontdek het vernieuwde interieur van de Superb

Het interieur van de Škoda Superb is compleet vernieuwd en sluit aan bij het nieuwste interieurdesign van Škoda. Het nieuwe interieur biedt standaard een digitale cockpit en een vrijstaand 12,9 inch infotainmentscherm. U kunt daarnaast kiezen voor het optionele head-up display waarmee er drie handige functies in uw voorruit geprojecteerd worden. Deze drie functies zijn assistentiesystemen, snelheid en navigatie. Daarnaast is de bediening van de DSG-transmissie verplaatst naar de stuurkolom. Hierdoor biedt de middenconsole nu extra opbergruimte.

Ook is er een vereenvoudigde bediening door de aangepaste Škoda Smart Dials. De drie draai-drukknoppen onder het infotainmentscherm bieden snelle toegang tot verschillende voertuigfuncties. U kunt de functies van de draai- en drukknoppen zelf instellen. De twee buitenste knoppen kunnen de interieurtemperatuur, stoelverwarming en stoelventilatie voor de bestuurder en bijrijder regelen. Met de middelste knop kunnen het infotainmentvolume, de ventilatorstand, slimme airconditioning en rijmodi geregeld worden.

Naast de Smart Dials, zijn er ook fysieke knoppen om de raamventilatie, achterruitverwarming, luchtrecirculatie en de functies van de automatische airco te regelen. In de nieuwe phonebox kunt u twee telefoons draadloos opladen en zijn er diverse USB-C poorten aanwezig.

Comfortabeler dan ooit!

De nieuwe Superb wordt leverbaar met keuze uit verschillende Design Selections. Bij de Superb zijn optioneel ergo-stoelen bestelbaar die bekleed zijn met geperforeerd leder en beschikken over verwarmings-/ventilatie-, massage- en geheugenfuncties.

Interessante Simply Clever-features

De Škoda Superb biedt een ruim aanbod aan handige Simply Clever-features. Er zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd, namelijk een elektrisch bedienbare bagageruimteafdekking, een uitneembaar vak om je bril in op te bergen, een houder voor tablets in de centrale armsteun achterin en dubbele opbergvakken aan de achterkant van elke voorstoel. Daarnaast bevat de Superb een ingebouwde trechter voor het bijvullen van de ruitenwisservloeistof.

Škoda Superb combi bagageruimte

Grote bagageruimte Superb!

De Škoda Superb 2024 is langer dan zijn voorganger. De Hatchback is 4,91 meter lang en de Combi 4,90 meter. Hierdoor biedt de Superb een ruimer interieur met meer hoofdruimte en een grotere bagageruimte. De bagageruimte varieert van 645 liter voor de Hatchback tot 690 liter voor de Combi.

Vooruitstrevende veiligheidssystemen

Met de nieuwe veiligheidssystemen, Turn Assist, Emergency Steering Assist, Crossroad Assist, Exit Warning en Intelligent Park Assist, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw veiligheid. Turn assist waarschuwt voor aanrijdingen met tegemoetkomende voertuigen en activeert automatisch de rem bij het afslaan. Emergency Steering Assist versterkt stuuringrepen bij snelheden tussen 30 en 150 km/u die bedoeld zijn om uit te wijken. Crossroad assist detecteert verkeersdeelnemers op kruisingen met beperkt zicht en waarschuwt de bestuurder met akoestische en visuele signalen. Exit Warning waarschuwt bij een openstaand portier voor naderend verkeer van achteren en Intelligent Park Assist maakt automatisch parkeren mogelijk.

Škoda Superb voorkant
Škoda Superb zijkant

Nog veiliger dan ooit

Daarnaast zijn er bestaande veiligheidssystemen verbetert, zoals Travel Assist, Traffic Jam Assist, Side Assist, Emergency Assist, Front Assist en Top View. Travel Assist maakt voertuigen beter zichtbaar in het digitale cockpit. Traffic Jam Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden in druk verkeer mogelijk. Side Assist herkent naderend verkeer van achteren nu al op 90 meter in plaats van 70 meter. Emergency Assist kan de Superb automatisch tot stilstand brengen en verstuurt een noodoproep. Alle deuren worden hierbij ook ontgrendeld. Front Assist herkent, naast de auto’s, nu ook fietsers en Top View gebruikt vier camera’s voor een 360-graden beeld rondom van de auto.

De nieuwste beelden van de Superb 2024

Op de hoogte blijven van de nieuwe Škoda Superb?

Vul onderstaand formulier in en wij houden u, zodra er meer informatie over dit model beschikbaar is, op de hoogte!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.