• De Volkswagen Crafter. Maakt zwaar werk licht.

  Hoe bouwen wij een bedrijfswagen waarmee u écht verder komt? Volkswagen Bedrijfswagens vroeg het aan échte vakmannen, van elektriciens tot timmermannen en van koeriers tot winkeliers. Samen met hen is de nieuwe Crafter ontwikkeld.

Volkswagen Crafter: highlights

Volkswagen Crafter interieur
Comfortabele en ergonomische werkplek

Bent u het grootste deel van uw werkdag onderweg? Dan is uw voertuig niet alleen een vervoermiddel. Het is de plek waar u uw documenten sorteert, afspraken maakt, uw mobiele telefoon laadt of uw lunch eet. Met tal van opbergvakken en aansluitingen, de optionele geveerde ergoComfort stoel en een verwarmbaar multifunctioneel lederen stuurwiel is de Crafter Bestelwagen perfect voorbereid op dit alles.

Volkswagen Crafter infotainment interieur
Altijd verbonden

Op een normale werkdag brengt u vaak veel tijd door op de weg. U rijdt van bestelling naar bestelling, moet tussendoor naar het magazijn en vervolgens een reserveonderdeel halen bij de bouwmarkt. Het is dus des te belangrijker dat u altijd over de meest actuele verkeersinformatie beschikt. Dankzij de onlinediensten ‘We-Connect’ bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

laden volkswagen crafter rotterdam
Vast en zeker

Vakmensen kopen een Crafter omdat u er werkelijk alles veilig mee kunt vervoeren. Elke vracht staat of ligt eenvoudig muurvast met 14 in de vloer verzinkbare bevestigingsogen, een groot aantal bevestigingsrails en de handige verschuifbare dakdrager in de laadruimte..

Crafter laadruimte
Laad maar vol!

Til zware pakketten het voertuig in. Stapel grote pallets in de laadruimte. Laad grote voorwerpen in via de achterdeur. Laden en lossen is hard werken. De Crafter maakt het u gemakkelijker. Welke Crafter past het best bij uw werkzaamheden? De Bestelwagen, Chassis, Pick-up of Platform Chassis?

Snel de beste inruilprijs voor uw auto weten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang direct een scherpe taxatieprijs voor uw auto.

volkswagen-bedrijfswagens-crafter-pick-up-zijkant-auto-hoogenboom

Volkswagen Crafter in vele uitvoeringen beschikbaar

Enorme laadruimte
Wat u ook vervoert, met zijn tot wel 2.196 mm hoge ruimte en 1.311 mm brede schuifdeur kan de Crafter alles aan. Heeft u liever een open ruimte dan is er ook een Crafter Pick-up of een Chassis, beide zowel met enkele als dubbele cabine. Afhankelijk van de gekozen carrosserie (4 varianten) zijn er drie lengte versies en voor de gesloten uitvoeringen drie hoogtevarianten.

Breedste aanbod aandrijflijnen
De Crafter is leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en 4MOTION vierwielaandrijving. Nieuw is de voorwielaandrijving voor een zo hoog mogelijke laadruimte.
Er is keuze uit twee transmissies en drie verschillende motoren. De 8-traps automatische transmissie is de enige in zijn segment die kan worden gecombineerd met drie verschillende aandrijflijnen. De transmissie is afgestemd op de specifieke rijeigenschappen van de Crafter, wat het rijcomfort en het brandstofverbruik ten goede komt.

Door al deze keuzes is er voor iedereen de juiste combinatie van motor, transmissie, aandrijving, lengte en hoogte. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

De Volkswagen Crafter Leasen?

Financieren, kopen of leasen? De keuze is aan u. Wij helpen u graag op weg. Ook wanneer u vragen heeft over onderhoud, flexibiliteit, fiscaliteit en duurzaamheid.
Operational lease biedt u extra zekerheid en gemak. Onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn verwerkt in een vast maandbedrag.

Voordelen van operational leasen bij Auto Hoogenboom

 • Rijden in een splinternieuwe bedrijfswagen
 • Vast bedrag per maand
 • Stel zelf uw ideale bedrijfswagen samen
 • Altijd vertrouwd onderweg
 • Alles geregeld bij Auto Hoogenboom

Bekijk onze Crafter voorraad

Geavanceerde assistentiesystemen in nieuwe Crafter

Op het gebied van assistentiesystemen zet de nieuwe Crafter nieuwe maatstaven binnen het segment voor grote bestelwagens. Mede dankzij een elektromechanisch stuursysteem dat voor het eerst in deze klasse wordt toegepast, biedt de Crafter de keuze uit een zeer groot aantal actieve rijassistentiesystemen, waaronder ESP met trailerstabilisatie, Adaptive Cruise Control, Multi Collision Brake, een zijwindassistent, Trailer Assist en veel meer.

Ook op het gebied van passieve veiligheid is het aanbod groot, met onder andere voor-, zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en passagiers. Daarnaast is een uitgebreide reeks assistentiesystemen beschikbaar waaronder een achteruitrijcamera, Park Distance Control en Rear Traffic Alert. LED-koplampen, bochtverlichting en Light Assist garanderen ook ’s nachts het beste zicht. Tevens kan uw bedrijfswagen worden uitgerust met online diensten die zijn toegespitst op de specifieke behoeften van klanten.

Dankzij vele assistentie- en veiligheidssystemen is de Crafter ook ideaal voor stadsverkeer.

Ontdek onze 4 Crafter uitvoeringen

Crafter Crafter Bestelwagen

Crafter Bestelwagen

 • Laadvolume tot 18,4m3
 • Laadvermogen tot 3.103kg
 • Laadlengte tot 4.855mm
 • 4 jaar garantie
Crafter Crafter Chassis

Crafter Chassis

 • Talrijke innovatieve hulp- en veiligheidssystemen in de Crafter Chassis ondersteunen je bij moeilijke situaties.
 • Dankzij de onlinediensten ‘Car-Net’ ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Kan omgebouwd naar elke denkbare toepassing, zoals bijvoorbeeld een gesloten laadbak, kipper of autotransporter.
Crafter Pick-up

Pick-up

 • Laadoppervlak tot 9,6 m2
 • Laadlengte tot 4.700mm
 • Laadvermogen tot 3.113 1kg
 • Voorwiel-, achterwiel- of 4MOTION vierwielaandrijving
Crafter e-Crafter

e-Crafter

 • ergoComfort geveerde bestuurdersstoel & stoelverwarming voor bestuurder en bijrijdersstoel
 • Laadkabel Mode 2 en laadkabel Mode 3 (voor 230V en laadpaal)
 • LED-koplampen
 • Multimediasysteem met 8″-touchscreen en CD-speler
 • Cruise control inclusief snelheidsbegrenzer
 • *Prijs is exclusief BTW en BPM