• De vernieuwde Audi A3 | Nu te bestellen

    Audi vernieuwd zijn A3 en introduceert een derde variant: de Audi A3 Allstreet.

Audi heeft de A3 vernieuwd en is nu nóg sportiever, comfortabeler en digitaler. Naast de Limousine en Sportback carrosseries komt er nu ook de A3 Allstreet: een praktische crossover met stoere offroad looks die je een echte SUV-achtige rijervaring biedt. Het exterieurdesign van de A3 wordt opgefrist met een vlakkere en bredere Singleframe grille. Het domineert de voorkant en brengt het echte sportieve karakter van de A3 naar boven. Een primeur zijn de opties tussen 4 nieuwe dagrij-signaturen met de vernieuwde dagrijverlichting. De vooruitstrevende designelementen zijn deels geïnspireerd op de RS-modellen. De A3 is nu te bestellen vanaf € 41.100,-.

  • Een nieuw A3 model: De Audi A3 Allstreet
  • Nieuw: Facelift met een vlakkere en bredere Singleframe grille
  • Unieke dagrijverlichting met keuze tot 4 verschillende signaturen voor voor- en achterlichten.
  • Nu te bestellen en vanaf mei beschikbaar in onze showrooms

Sportiever, dynamischer en progressiever: het vernieuwde exterieur

Audi weet het karakter van de A3 Sportback- en Limousine-modellen ook steeds sportiever te maken na de modelupgrade. De strakke lijnen en de grote hoekige luchtinlaten aan de zijkant weten de compacte A3 er uit te laten zien als een RS model.

Het zeshoekige, frameloze Singleframe heeft een nieuwe structuur gekregen en is merkbaar vlakker en breder dan ooit te voren. Het is dominant aanwezig en zorgt voor een sportieve en agressieve uitstraling die de A3 zo mooi weet te maken. De opvallende voorspoiler verbindt de twee inlaten en laat de Audi A3 lager lijken. De achterkant heeft ook een transformatie gemaakt, die sportief oogt met zijn nieuwe bumper en opvallende diffuser. De nieuwe, expressieve metallic afwerkingen District Green, Ascari Blue en Progressive Red werken perfect bij deze vernieuwingen en benadrukken de dynamische uitstraling.

De nieuwe Audi A3 Allstreet onderscheidt zich vanaf eerste indruk al van de rest van de A3-familie. Hij heeft een eigen uitstraling wat meer aansluit bij de Q-modellen. Het grote achthoekige radiatorrooster met honingraatstructuur zit hoger dan bij de A3 Sportback, met drie groeven aan de voor- en achterkant waardoor het offroad-karakter versterkt wordt. De ophanging van de A3 Allstreet heeft een 1,5 cm hogere rijhoogte dan de standaard A3 Sportback. Samen met de grotere wieldiameter resulteert dit in 3,0 cm meer bodemvrijheid. De verhoogde zitpositie bij de Allstreet zorgt voor een betere controle over de weg en meer comfort bij het in- en uitstappen.

Unieke aanpasbaarheid: koplampen en achterlichten

Standaard wordt de weg verlicht met de LED-, met uitbreiding tot Matrix Led-koplampen in de A3. Matrix LED-koplampen met laserlicht zijn optioneel beschikbaar. De koplampen creëren een digitale dagrijverlichting met behulp van 24 pixelelementen in drie rijen aan de bovenrand van de behuizing. Met hun wigvormige, platte vorm en brede lightgraphics benadrukken de koplampen het versterkte sportieve karakter van de nieuwe A3.

Voor het eerst bij de modellen uit de A3-serie is het nu mogelijk om in de MMI te selecteren en schakelen tussen maximaal vier verschillende digitale dagrijlichtsignaturen. Het uiterlijk van de verlichting kan op elk moment gewijzigd worden naar de wensen van de berijders. Dit geldt ook voor verschillende in- en uitschakelsequenties, die voor elk signatuur individueel ontworpen zijn.

Aanzienlijk aangescherpt: Interieur

De Audi A3 heeft ook een aangescherpt interieur. Standaard is een driespaaks, met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel en airconditioning. De nieuwe ‘blade design’ uitstroomopeningen van het optionele climate control pakket ogen vlak en benadrukken zo de breedte van de cockpit. Alle vernieuwde Audi A3-modellen beschikken nu ook standaard over de Audi virtual cockpit, DAB+ digitale radio en een centraal geplaatst 10,1 inch touchdisplay. In het middenconsole is ook een meervoudig verstelbare armsteun geïntegreerd en de S tronic-transmissie is te bedienen via een nieuwe ontworpen, compacte shifter.

De prijzen

De vernieuwde Audi A3 Sportback is leverbaar vanaf € 41.100*, de A3 Limousine is er vanaf € 41.600* (Pro Line 35 TFSI MHEV inclusief 7-traps automatische S tronic-transmissie). De Advanced editions met dezelfde aandrijflijn zijn verkrijgbaar vanaf € 44.000* (Sportback) en € 44.667* (Limousine). De Audi A3 allstreet debuteert als 35 TFSI MHEV Advanced edition voor € 45.368*. 

Halverwege het tweede kwartaal start tevens de verkoop van de instapversie van de vernieuwde Audi A3, in combinatie met de 30 TFSI basismotor die de prijslijsten gaat aanvoeren.

Interesse in de nieuwe Audi A3?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

  • Bekijk ons privacybeleid

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Lees gerust verder