• De nieuwe Audi A5 Avant & Limousine

    Dertig jaar na de eerste A4 treedt de volledig nieuwe Audi A5 in zijn voetsporen.

De nieuwe Audi A5 treedt in de voetsporen van de A4

De opvolger van de Audi A4 wordt geïntroduceerd als de nieuwe Audi A5 Avant en A5 Limousine. Op alle fronten tillen ze de lat naar een next level. De sportieve en krachtige uitstraling voert de boventoon.  In het interieur springt het nieuwe ‘digital stage’ schermconcept direct in het oog. De Audi A5 Limousine en Avant maken gebruik van het nieuwe Premium Platform Combustion (PPC), waarbij geëlektrificeerde motoren een hoofdrol spelen. De marktintroductie van de Audi A5 staat gepland voor dit najaar.

Wij houden u graag op de hoogte van al het productnieuws, bestelmogelijkheden en evenementen.

Sportief en een sterke uitstraling

Mede door de langere wielbasis hebben de Audi A5 Avant en Limousine nu nog krachtigere proporties. De grote wielen benadrukken het dynamische en gespierde design en de vloeiende lijnen. De A5 Limousine heeft een elektrisch bediende achterklep, die is gekoppeld aan de achterruit. Doordat ze samen openen, is de toegang tot het bagagecompartiment nog ruimer en praktischer. In het zijaanzicht trekken de relatief lage daklijn en de ‘quattro-wielkasten’ de aandacht. Eyecatchers aan de achterzijde zijn de doorlopende 3D-lichtstrip en de donkere diffuser. 

Digitale lichtsignaturen

De nieuwe Audi A5 heeft digitale dagrijverlichting met LED-technologie vóór en de nieuwste generatie OLED-achterlichten met zestig segmenten per digitaal OLED-paneel. De achterlichten werken op basis van car-to-x. De A5 kan zo communiceren met andere voertuigen in de buurt en met de infrastructuur. Als er een melding van een gevaarlijke situatie komt, waarschuwen de achterlichten achteropkomend verkeer met duidelijke lichtanimaties. Daarbij zijn er individuele dynamische lichtsignaturen voor de 3D-lichtunits voor en achter. 

Audi MMI panoramisch display

Het vrijstaande Audi MMI panoramisch display heeft een gebogen design en maakt gebruik van OLED-technologie. Het display bestaat uit de 11,9 inch Audi virtual cockpit en het 14,4 inch MMI-touchscreen. Audi completeert dit ‘digital stage’ schermconcept voor de voorpassagiers met het optionele 10,9 inch MMI voorpassagiersdisplay, dat perfect in het dashboarddesign is geïntegreerd. Noviteiten als de handige Audi assistant, het slimme bedieningscluster in het linker voorportier, het optionele head-up display, optionele interactielicht en de optionele 3D-geluidsinstallatie met hoofdsteunluidsprekers tillen het bedieningscomfort naar een nieuw niveau.

Nieuwe Audi A5 Limousine

Krachtige en zuinige motoren

Bij de marktintroductie is om te beginnen de 2.0 TFSI beschikbaar. Deze efficiënte, direct ingespoten turbo-benzinemotor met variabele turbinegeometrie is er in twee vermogensversies: 110 kW/150 pk en 150 kW/204 pk. Deze laatste is er desgewenst ook met quattro vierwielaandrijving. 

Met de 270 kW/367 pk sterke 3.0 V6 TFSI focussen de Audi S5 Limousine en S5 Avant op sportiviteit en dynamiek. De V6-krachtbron is gekoppeld aan een verder verfijnde automatische S tronic-transmissie met dubbele koppeling. quattro vierwielaandrijving en een sportdifferentieel met torque vectoring versterken het dynamische rijgedrag. De 3.0 V6 TFSI turbo-benzinemotor in de nieuwe Audi S5 heeft MHEV plus-technologie om het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot te beperken. 

De nieuwe Audi A5 Avant en A5 Limousine wordt dit najaar in onze showroom verwacht. In aanloop naar de marktintroductie maakt Audi de specificaties en prijzen bekend. Na de marktintroductie breidt Audi het A5-motorenaanbod stapsgewijs verder uit.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Audi A5?

Lees gerust verder