Audi Q6 e-tron header

De nieuwe Audi Q6 e-tron: een sneakpreview

Audi deelt alvast de eerste beelden van de Audi Q6 e-tron, het nieuwe elektrische model. Deze gloednieuwe SUV wordt gebouwd op het nieuwe, grensverleggende PPE-platform die Audi met Porsche deelt.  Een van de blikvangers van het nieuwe model is intelligente lichttechnologie waarmee design, functionaliteit en veiligheid op een herkenbare Audi-manier naar een nog hoger niveau worden getild. De onthulling zal begin september plaatsvinden tijdens de IAA in München.

Licht komt tot leven

Dankzij de tweede generatie digitale OLED-technologie, die wordt toegepast in de Audi Q6 e-tron, komt licht meer dan ooit tot leven. Zo beschikt de nieuwe elektrisch aangedreven SUV als eerste auto ter wereld over een ‘active digital light signature’. In elke achterlichtunit zijn 6 OLED-panelen met 360 segmenten geïntegreerd. Via een speciaal algoritme wordt elke 10 milliseconden een nieuw beeld gecreëerd. Het bewegende licht onderstreept de dynamiek én het communicatievermogen van de Q6 e-tron. De active digital light signature aan de voorzijde wordt gerealiseerd door de interactie tussen het algoritme en 12 dimbare segmenten in de koplampen. Deze segmenten werken onderling zo samen dat de lichtintensiteit constant is. 

Vooruitstrevende lichttechnologie speelt ook op het gebied van veiligheid een belangrijke rol. n de digitale OLED achterlichten is namelijk ook een ‘communication light’ geïntegreerd. Met specifieke lichtsignaturen en waarschuwingssymbolen worden andere weggebruikers geattendeerd op bijvoorbeeld ongevallen en stilstaande auto’s. De informatie hiervoor komt van zwermdata. 

 Het vooruitstrevende karakter van het PPE-platform vertaalt zich in nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, actieradius, opladen en ruimte. 

Het grensverleggende PPE-platform

De Audi Q6 e-tron staat op het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) dat samen met Porsche is ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft, is dit platform speciaal voor elektrische aandrijving ontwikkeld. Door de flexibele opzet waarbij onder meer de wielbasis en de batterijcapaciteit variabel zijn, is het platform geschikt voor een brede range aan modellen: van SUV en CUV tot Sportback en Avant. Het vooruitstrevende karakter van dit platform vertaalt zich ook in nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties, actieradius en opladen. 

De Q6 e-tron is de eerste elektrisch aangedreven Audi die in Ingolstadt van de productieband rolt. Daarbij markeert hij de start van Audi’s grootste modellenoffensief ooit. De Audi Q6 e-tron wordt nog voor het einde van dit jaar onthuld.

Premium Platform Electric  PPE

Op de hoogte blijven van de onthulling van de Q6 e-tron?

Vul uw gegevens in, dan geven wij u nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

Lees gerust verder