• De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen

    Audi introduceert de elektrische Audi Q6 e-tron 2024.

De nieuwe Audi Q6 e-tron | nu te bestellen vanaf € 76.500,-.

Audi introduceert de nieuwe Audi Q6 e-tron en is voor Audi de belichaming van ‘Voorsprong door Techniek’. De auto markeert een sprong voorwaarts op gebied van prestaties, actieradius, laden en rijdynamiek. De Q6 e-tron draagt het kenmerkende design van een Audi SUV en is het eerste model op het nieuwe PPE-platform, ontwikkelend in samenwerking met Porsche.

  • Verwachte actieradius van 625 kilometer (WLTP)*.
  • Eerste Audi met actieve digitale lichtsignatuur
  • Een nieuw PPE-platform
  • Digital Stage: een vernieuwd interieur
  • Nu te bestellen en vanaf deze zomer in onze showrooms.

Wereldprimeur in verlichting

De nieuwe Audi Q6 e-tron introduceert een wereldprimeur in de verlichtingstechnologie. Het is ‘s werelds eerste Audi met een actieve digitale lichtsignatuur. De digitale OLED 2.0 achterlichten en de digitale Matrix LED-koplampen weten de exterieurverlicht van de Q6 e-tron levendiger en intelligenter dan ooit te voren.

De tweede-generatie OLED-achterlichten brengen het verlichtingsdesign en de functionaliteit naar een hoger niveau. Ze kunnen nu communiceren met de omgeving van de auto en hebben uitgebreide veiligheidsfuncties, waaronder een communicatielicht dat andere weggebruikers waarschuwt voor ongevallen of pech.

Deze nieuwe technologie in de Audi Q6 e-tron zet nieuwe standaarden voor individualisering, waardoor eigenaren hiermee hun Q6 op een geheel nieuwe manier personaliseren.

Eerste productiemodel op PPE

De Audi Q6 e-tron is gebouwd op de nieuwe PPE-basis. PPE staat voor Premium Platform Electric. Door het nieuwe platform, beschikt de Q6 e-tron over nieuwe 800-volttechniek en kan hierdoor met maximaal 270 kW snelladen. Bij een geschikt laadstation is het mogelijk om in slechts 10 minuten tot 255 kilometer bij te laden. De Q6 is ook het eerste elektrische model van Audi dat de mogelijkheid biedt tot zogenaamd ‘bankladen’.

De nieuwe Audi Q6 e-tron toont een goede indicatie van de actieradius van elektrische SUV’s in de toekomst. De Audi weet door zijn accupakket een actieradius van maximaal 625 km te zorgen.

Sportiviteit is niet te missen in de Q6 e-tron door zijn krachtige elektromotoren met een systeemvermogen van 285 kW (388 pk) en de SQ6 e-tron weet zelfs 380 kW (518 pk) te leveren. Deze Q6 accelereert in 5,9 seconden (4,3 seconden voor de SQ6 e-tron) van 0 naar 100 km/u, met topsnelheden die respectievelijk 210 km/u en 230 km/u bedragen.

Digital Stage: vernieuwd interieur

Het infotainmentsysteem van de Audi Q6 e-tron luidt een nieuw tijdperk in dat wordt aangeduid als het Digital Stage. Deze omvat het Audi MMI panoramadisplay en het MMI passagiersdisplay, een belangrijk kenmerk in het interieur. Het panoramadisplay heeft een gebogen design met OLED-technologie en bestaat uit de 11,9 inch Audi virtual cockpit en het 14,5 inch MMI touchdisplay.

Ook de voorpassagier krijgt genoeg aandacht in de nieuwe Q6 e-tron. Deze beschikt ook nog over een 10,9 inch MMI-display met Active Privacy Mode, zodat de bestuurder niet wordt afgeleid.

Standaard biedt Q6 e-tron een uitgebreid scala aan rijhulpsystemen die de dagelijkse autorit en de algehele verkeersveiligheid significant verbeteren. Een innovatieve toevoeging aan de Q6 e-tron is de adaptieve rijassistent plus, waardoor er extra gebruik wordt gemaakt van gedetailleerde kaartgegevens en zwermdata van andere voertuigen. Hierdoor wordt het rijgedrag van de Q6 e-tron nog meer geoptimaliseerd.

Uitvoeringen en prijzen

De nieuwe Audi Q6 e-tron quattro is vanaf nu naar eigen wens samen te stellen in de online configurator op Audi.nl,

De nieuwe Audi Q6 e-tron-modellen met het 100 kWh accupakket en quattro vierwielaandrijving zijn nu te bestellen. Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar: de edition en de Advanced Edition en S edition. De edition is te bestellen vanaf € 76.500,-.

De levering start deze zomer. Binnenkort volgt ook de achterwielaangedreven versie met het 100 kWh accupakket, terwijl de achterwielaangedreven variant met het 83 kWh accupakket eind dit jaar bestelbaar wordt.

Interesse in de nieuwe Audi Q6 e-tron?

Vul uw gegevens in, dan nemen wij snel contact met u op!

  • In ons privacy statement kunt u lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u daarbij hebt.

*Volgens de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) testmethode.

Lees gerust verder