• Audi RS 3 Limousine: compacte power-Limousine

    De RS 3, gebaseerd op de Audi A3, biedt een perfecte combinatie van dagelijks comfort en pure adrenaline.

Audi RS 3 Limousine highlights

Audi RS 3 Limousine vermogen motor
Sportieve prestaties


De Audi RS 3 Limousine beschikt over een fabuleuze 2.5 TFSI-motor, goed voor een vermogen van 400 pk en 500 nM koppel. Accelereer in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u! Iedere dag bezorgt het u weer een kick.

Audi RS 3 Limousine interieur
Een dynamisch interieur


Het interieur van de Audi RS 3 Limousine is indrukwekkend door het hoge afwerkingsniveau, fraaie materialen en de vele RS-kenmerken. De rijdynamiek van deze sportieve bolide komt tot uiting in het optionele ‘RS design package plus’ en de speciale ‘Audi virtual cockpit plus’.

Audi RS 3 Limousine Rotterdam
Boordevol karakter


Een mat zwarte afwerking is standaard op de RS 3 en zorgt voor een mooi contract met de carroseriekleur. Aan de voorkant domineert de brede Audi singleframe grille met RS-honingraatpatroon. Daarnaast zitten de grote luchtinlaten. Optioneel zijn donker getinte matrix-ledkoplampen met o.a. speciale RS-coming home-leaving functie met RS 3 animatie

Audi RS 3 Limousine
Snel kan ook praktisch zijn


De bagageruimte van standaard 321 liter is met neergeklapte rugleuningen te vergroten. De Audi RS 3 Limousine heeft namelijk twee totaal verschillende kanten: hij is adembenemend snel en toch bijzonder praktisch inzetbaar.

De kracht van de Audi RS 3 Limousine

De motor van de Audi RS 3 Limousine vormt het hart van deze high-performance auto. De 2.5 liter vijfcilinder benzinemotor levert een vermogen van 400 pk, waarmee het een van de snelste en krachtigste auto’s in zijn klasse is. Wat deze motor echt uniek maakt, is het kenmerkende geluid wat hij produceert bij het accelereren. Een genot voor iedere autoliefhebber! De RS 3 is uitgerust met quattro vierwielaandrijving waarmee hij de kracht van de motor optimaal benut. Daarnaast schakelt de RS 3 standaard met een zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De motor is echter ook verrassend efficiënt. Dankzij geavanceerde technologieën zoals cilinderuitschakeling en start-stop systemen wordt het brandstofverbruik geminimaliseerd en voldoet de auto aan moderne milieunormen zonder concessies te doen aan de prestaties.

Audi Drive Select benadrukt de ongekende dynamiek van de Audi RS Limousine. Er zijn drie speciale rij-instellingen voorbehouden aan de RS 3: RS individual, RS Performance en RS Torque Rear. Wanneer dit laatste geselecteerd wordt, maakt de torque splitter zelfs gecontroleerde drifts mogelijk.