• CarFinanceCheck

    Denkt u weleens om uw autofinanciering eerder te beëindigen? Wist u dat dit mogelijk is? Doe de CarFinanceCheck en ontdek de financiële staat van uw huidige auto. De CarFinanceCheck rekent het gratis voor u uit!

Kent u de CarFinanceCheck al?

Heeft u een autofinanciering afgesloten bij de aanschaf van uw auto? Deze financiering is vroegtijdig (tegen betaling van een vergoeding) te beëindigen. Dit kan wel eens veel voordeliger zijn dan de hele looptijd uitzitten. De CarFinanceCheck rekent gratis voor u uit wat de financiële staat is van uw huidige auto en of beëindigen een slimme keus is. De CarFinanceCheck is beschikbaar voor elk automerk. Heeft u een autofinanciering afgesloten voor een Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, ŠKODA, SEAT, Renault, Volvo, Honda, Ford of een ander automerk? Dan kunt ook u de CarFinanceCheck gratis doen!

[VIDEO] Hoe checkt u de overwaarde van uw autofinanciering?

Hoe werkt de CarFinanceCheck?

De eerste stap om de financiële staat van uw auto te bepalen is het financieringscontract van uw geldverstrekker bij de hand te hebben. Zo heeft u alle gegevens op een rijtje. Als alles is ingevuld, dan berekent de CarFinanceCheck gratis wat de financiële staat is van uw auto of contract. U ontvangt een mail met daarin de financiële staat. Met deze bedragen kunt u zelf bepalen of het voordelig is om het gesprek aan te gaan over een nieuwe auto of autofinanciering.

Bekijk de veel gestelde vragen Doe de check

Hoe wordt de waarde van uw auto bepaald?

De financiële staat van uw auto is de waarde van de auto minus het restant van de financiering plus de kosten voor het afkopen van het contract*. Dit kan resulteren in een overwaarde. Net als bij de hypotheek van een huis kan de overwaarde verzilverd worden. Het kan ook dat uw auto nog ‘onder water’ staat. Ook dan kunnen we u adviseren om in gesprek te gaan over mogelijke alternatieven. Voor de waardebepaling van uw auto zoekt CarFinanceCheck op alle relevante autosites naar vergelijkbare auto’s. Vervolgens wordt er berekend wat de gemiddelde waarde is. Na een correctie van de kilometerstand wordt de definitieve waarde vastgesteld. Heeft u de check al gedaan?

Doe de check

Ontdek onze vestigingen

Disclaimer

*De CarFinanceCheck is een tool die beschikbaar wordt gesteld aan autodealers. Het doel van deze tool is d.m.v. wiskundige formules de financiële staat van een financieringscontract te berekenen. Wij maken gebruik van de financiële data die de consument zelf invult in de tool. En van een algoritme dat , op basis van de gemiddelde prijs die voor een redelijk vergelijkbare auto wordt geadverteerd op diverse occasion sites, de ‘overwaarde’ uitrekent. (Of een contract ‘onder water’ staat of niet). De CFC biedt geen garantie dat ook daadwerkelijk de overwaarde gerealiseerd wordt. Het resultaat is afhankelijk van factoren die wij niet meenemen, zoals staat van de auto, waardebepaling door de dealer, afkoopeisen van de financier.