Contact opnemen

Zomercheck

Net zoals banden in het voorjaar en in het najaar gewisseld worden heeft uw auto zelf ook twee keer per jaar een check up nodig. Daarvoor komt de seizoenscheck om de hoek kijken. In het voorjaar is dit de zomercheck en in het najaar de wintercheck. Handig vlak voordat u op reis wilt gaan met de auto.

Van accu tot verwarming, alles wordt gecheckt. Dus is de auto ook uw vervoersmiddel deze vakantie? Dan is het verstandig om de auto voor te bereiden en vakantieklaar te maken. Zo komt u tijdens de vakantie niet voor verrassingen te staan. Dit doet u met de zomercheck bij Auto Hoogenboom.

Wat is de zomercheck?

Een zomercheck is een controle van uw auto op diverse belangrijke punten. Welke zaken worden er gecontroleerd? We zetten ze hier voor u op een rij.

Accu. De accu is een oplaadbare batterij en deze zorgt ervoor dat de auto stroom heeft en onder andere uw auto laat starten.

Airconditioning. Bij hoge buitentemperaturen zorgt de airconditioning voor een aangenaam klimaat in uw auto. Ook de concentratie op de weg verbetert in een frisse, goed gekoelde auto.

Banden. Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of slippartijen. Bovendien voorkomen goede banden onnodig brandstofverbruik.

Deuren. In de zomer regent het soms behoorlijk. Daarom is het belangrijk dat de deuren van de auto perfect sluiten zodat het binnen droog blijft.

Koelsysteem. Er zit waterkoeling in de motor. Het water wordt in de radiator gekoeld en via buizen langs de motor geleid. Om te voorkomen dat de motor van de auto oververhit raakt, is het belangrijk dat het koelsysteem goed werkt zodat de motor afgekoeld wordt.

Motorolie. Door de motorolie tijdig te verversen, haalt u optimale prestaties uit de motor. Bovendien verbruikt uw auto zo niet meer brandstof dan nodig.

Wat controleren wij voor u?

Remschijven. Om op tijd tot stilstand te kunnen komen is een goede remwerking cruciaal. Hiervoor zorgt u voor met goed onderhoud van de remschijven, remblokken en remvloeistof.

Ruitenwissers/sproeiers. Bij flinke regenval en hagelbuien werken ruitenwissers en de wisserbladen overuren. Niet onbelangrijk dus om u te verzekeren dat deze nog niet aan vervanging toe zijn.

Uitlaatsysteem. Het uitlaatsysteem zorgt dat de uitlaatgassen afgevoerd worden en de uitlaat zorgt ervoor dat het geluid van de auto gedempt wordt.

Verlichting. Als het overdag licht is doen veel Nederlanders hun auto-verlichting niet aan maar in diverse andere landen is dit wel verplicht. Niet alleen daarom is goed werkende verlichting belangrijk. Ook al is het in de zomer langer licht, u wilt toch goed werkende verlichting hebben voor in tunnels, bij bewolking, mist of voor de vallende nacht.

Verwarming. De zomer betekent helaas in Nederland niet altijd dat het ook warm is. Daarnaast kan het met name ‘s nachts nog erg afkoelen. Als u bijvoorbeeld ‘s avonds nog een ritje gaat maken is een goed werkende verwarming geen overbodige luxe.

Voorruit. Zelfs het kleinste barstje of krasje kan een scheur in de voorruit veroorzaken. Laat dit herstellen, dit is bij een WA-verzekering gratis, dan gaat u met een veilig gevoel weer op pad.

Plan hier in slechts twee minuten uw Zomercheck a € 20,-

Zomercheck
Vloeistoffen bijvullen

Voor wie is de zomercheck bedoeld?

Is de zomercheck alleen bedoeld voor mensen die op vakantie gaan? Nee, de zomercheck is vooral erg handig voor diegene die echt op vakantie gaan met de auto omdat u juist op vakantie geen pech wilt krijgen omdat u daar niet zo gemakkelijk toegang hebt tot een garage.

Maar ook wanneer u thuis blijft is het nuttig om deze tussentijdse check te doen. U komt immers maar eens in de zoveel tijd bij de garage en dan kan deze check u veel info opleveren en rijdt u met een zeker gevoel rond.

Wanneer doet u een zomercheck?

Een zomercheck doet u … in ieder geval voor de zomervakantie of u nu weggaat of niet. Wij raden aan, wanneer u op vakantie gaat, om minimaal twee weken ervoor de zomercheck uit te laten voeren. Mocht er dan iets zijn dan hebben wij nog tijd om dit voor uw vakantie te herstellen. Wees er daarom op tijd bij.

Waarom een zomercheck doen?

We vertelden al waar bij de zomercheck naar gekeken wordt. Maar waarom zou u eigenlijk een zomercheck doen?

  • Uw auto wordt nagekeken door een vakkundige monteur
  • U weet zeker dat de auto in een goede staat is
  • Alle belangrijke vloeistoffen vullen we direct voor u bij
  • De check verkleint de kans op pech onderweg
  • U gaat onbezorgd de vakantie in!

Wat kost de zomercheck?

De zomercheck doet u bij ons voor € 20,-. Ter vergelijking, voor dit geld kunt u nog niet eens met z’n tweetjes naar de bioscoop!

Naast een volledig gecheckte auto krijgt ook een mooi geschenk en een technisch rapport van de zomercheck van uw auto.

U bent van harte welkom