Audi Q4 E Tron Stage Desktop

Zakelijk elektrisch rijden

Interesse in het zakelijk rijden van een elektrisch auto? Dan bent u niet de enige. Sommige ondernemingen hanteren al langer CO2-doelstellingen maar e-mobility is bij anderen wellicht nog een stip aan de horizon. Wat zeker is; bij de werknemer wordt de vraag naar elektrische auto’s steeds groter. Er komen steeds meer aantrekkelijke elektrisch aangedreven modellen op de markt, de actieradius stijgt en het aantal openbare laadpalen in Nederland groeit snel. Wij vertellen u welke voordelen elektrisch rijden voor uw organisatie heeft.

  • Aantrekkelijke bijtelling van 8% in 2020 en 12% in 2021
  • Geen motorrijtuigenbelasting
  • Vrijstelling van BPM
  • Profiteer van de milieu-investeringsaftrek
  • Minder kosten aan onderhoud
Skoda Enyaq Iv 2020 Preview Bestelbaar Grille

Voordelen van zakelijk elektrisch rijden

✔️ Aantrekkelijke bijtelling

In 2021 profiteert u met een volledig elektrische auto van 12% bijtelling over de eerste € 40.000. Voor het bedrag daarboven betaalt u het normale tarief van 22%. Met elektrische auto's die in 2020 op kenteken zijn gezet profiteert u zelfs van 8% bijtelling over de eerste € 45.000. Bekijk hiervoor onze voorraad. Vanaf 2022 gaat de bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s naar 16% en in 2025 wordt het 17%. Daarna geldt ook voor elektrische auto’s het standaardtarief van 22%. Hoe sneller u kiest voor elektrisch rijden, hoe lager de bijtelling.

Profiteren van een lage bijtelling?
Bekijk onze voorraad
✔️ Geen motorrijtuigenbelasting

Tot en met 2024 betaalt u met een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting (MRB). In 2025 wordt dit omgezet naar een kwarttarief: u betaalt dan 25% van het normale tarief. Voor plug-in hybrides blijft het huidige halftarief nog bestaan tot en met 2024. In 2025 wordt dat omgezet in een driekwarttarief. Uiteindelijk geldt vanaf 2026 voor alle auto’s het normale tarief.

Audi Q4 e-tron elektrisch rijden Rotterdam
✔️ BPM-vrijstelling

Tot en met 2024 betaalt u bij de aanschaf van een volledig elektrische auto geen BPM (belasting van Personenauto’s en motorrijwielen).

✔️ Profiteer van de milieu-investeringsaftrek (MIA)

Zet u als ondernemer een volledig elektrische auto op de zaak? Dan komt u in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek, oftewel MIA. Dit is een extra fiscale aftrekpost die u van de winst van uw onderneming mag aftrekken. Tot een bedrag van € 40.000 komt u in aanmerking voor 13,5% investeringsaftrek. Ook laadpunten op eigen terrein en voor eigen voertuigen, vallen onder deze regeling. De MIA kunt u zelf claimen als u investeert via koop of financial lease. Bij operational lease vraagt de leasemaatschappij de MIA aan en verwerkt die in maandelijkse leasetermijnen. Voor de afschrijving op een elektrische auto gelden de gebruikelijke afschrijvingsregels. Bij financial lease mag u daarnaast de rente aftrekken. Bij operational lease geldt dat voor het maandtermijn van de lease.

Volkswagen Id 4 Auto Hoogenboom Rotterdam Elektrisch
✔️ Minder onderhoud

Net als voor een benzine-auto, is het voor elektrische auto's belangrijk om het benodigde onderhoud te krijgen. Een groot voordeel is dat een elektrische auto minder (slijtbare) onderdelen heeft om te onderhouden, wat een hoop scheelt in gedoe én kosten. De enige onderhoudsbeurt die een elektrische auto nodig heeft, is een inspectieservice elke twee jaar of 30.000 kilometer moet worden uitgevoerd. Met een elektrische auto kunt u dus afscheid nemen van de grote en kleine beurt! De APK wordt de eerste keer bij 4 jaar uitgevoerd (gratis), en vervolgens bij 6 en 8 jaar. Daarna moet u uw auto elk jaar laten keuren. Wel moeten de interieurfilter en remvloeistof vervangen worden. Het is verstandig om slijtagedelen als remmen, ruitenwissers en vooral banden regelmatig te laten controleren.

Zakelijke laadoplossingen

Bij zakelijke klanten gaat het veelal om de installatie van meerdere laadpunten. Wij kunnen maatwerk oplossingen voor uw bedrijfsterrein leveren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een groot aantal dubbele laadpunten inclusief aanpassing van de stroomvoorziening. Het volledige traject van offerte tot en met installatie van de laadoplossing kan door ons worden verzorgd. Heeft uwbedrijf een eigen installateur? Dan kunnen wij de laadoplossing samen met uw installateur realiseren.

Neem contact met ons op via lease@autohoogenboom.nl of bel ons op 010 - 410 56 65.

Interesse in zakelijk een elektrische auto rijden?

Laat uw gegevens hieronder achter, dan nemen wij spoedig contact me u op!

Wij verwerken je gegevens zorgvuldig voor het doel van deze aanvraag. In onze Privacy Policy kun je lezen hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten je daarbij hebt.

Wilt u meer weten over elektrisch rijden?

Kies het merk dat u wil verkennen; Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT of VW Bedrijfswagens