• De Volkswagen e-Crafter. Bijzonder indrukwekkend.

  Omdat u de verantwoordelijkheid neemt als het om het klimaat gaat. Omdat u klanten echt overal wilt kunnen blijven servicen. En… omdat u van de stad houdt. Lease of koop nu de allereerste elektrische Volkswagen bus.

Volkswagen e-Crafter: highlights

Volkswagen e-crafter actieradius
Brengt uw bedrijf verder

Met de Volkswagen e-Crafter is uw bedrijf technisch helemaal up-to-date. De lithium-ionaccu* zorgt voor een actieradius van maximaal 115 km(WLTP) wanneer deze volledig is opgeladen. Zo kunt u probleemloos van afspraak naar afspraak rijden. Of van afleveradres naar afleveradres. En als u tussendoor een lunchpauze heeft: de batterij kan in slechts 45 minuten tot 80% worden opgeladen.

* In combinatie met CCS snelladen

VW e-crafter navigatie scherm
Comfortabele en ergonomische werkplek

Bent u het grootste deel van uw werkdag onderweg? Dan is uw voertuig niet alleen een vervoermiddel. Het is de plek waar u uw documenten sorteert, afspraken maakt, uw mobiele telefoon laadt of uw lunch eet. Met tal van opbergvakken en aansluitingen, navigatie ‘Dicover Media’ en de optionele geveerde ergoComfort stoel is de e-Crafter perfect voorbereid op dit alles.

Volkswagen e-crafter elektrisch laadruimte
Probleemloos inladen

Voor koeriers-, expres- en pakketdiensten telt elke centimeter laadruimte. Des te beter is het dat u met de e-Crafter niets hoeft te missen. De accu is gemonteerd in een ruimtebesparende constructie onder de laadvloer. Het model beschikt dus over de gebruikelijke laadruimte van maximaal 10,7 m³ en een laadhoogte van 1.861 mm. Het laadvermogen bedraagt maximaal 820 kg.

Volkswagen e-Crafter ergonomische stoelen
Altijd verbonden

Op een normale werkdag brengt u vaak veel tijd door op de weg. U rijdt van bestelling naar bestelling, moet tussendoor naar het magazijn en vervolgens een reserveonderdeel halen bij de bouwmarkt. Het is dus des te belangrijker dat u altijd over de meest actuele verkeersinformatie beschikt. Dankzij de onlinediensten ‘We-Connect’ bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Snel de beste inruilprijs voor uw auto weten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang direct een scherpe taxatieprijs voor uw auto.

Profiteer nu van € 15.000 voordeel op de e-Crafter

Toon uw duurzame ambitie en lease of koop nu uw allereerste elektrische bedrijfswagen: de e-Crafter. Met de e-Crafter heeft u altijd toegang tot de binnenstad en krijgt u voorkeur van klanten voor wie duurzaamheid een prioriteit is. Profiteer nu bovenop de duurzaamheidspremie van Volkswagen Bedrijfswagens van de Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) 1

Duurzaamheidspremie: € 10.000
Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s: € 5.000 1
Totaalvoordeel: € 15.000

De Volkswagen e-Crafter Leasen?

Financieren, kopen of leasen? De keuze is aan u. Wij helpen u graag op weg. Ook wanneer u vragen heeft over onderhoud, flexibiliteit, fiscaliteit en duurzaamheid.
Operational lease biedt u extra zekerheid en gemak. Onderhoud, reparaties en verzekeringen zijn verwerkt in een vast maandbedrag.

Voordelen van operational leasen bij Auto Hoogenboom

 • Rijden in een splinternieuwe bedrijfswagen
 • Vast bedrag per maand
 • Stel zelf uw ideale bedrijfswagen samen
 • Altijd vertrouwd onderweg
 • Alles geregeld bij Auto Hoogenboom

Bekijk onze e-Crafter voorraad

Elektrisch laden via Powered by Hoogenboom

Wanneer u besluit de stap naar volledig elektrisch rijden te maken mogen daar de slimme laadoplossingen van Powered by Hoogenboom niet bij ontbreken. Of het nu gaat om uw laadpas, laadabonnement, laadpaal thuis of op het werk, onze specialisten staan voor u klaar.

Heeft u interesse in een laadoplossing voor uw nieuwe elektrische bus? In vijf simpele stappen regelt u het via Powered by Hoogenboom.

Meer over Powered by Hoogenboom
laden laadpas Powered by Hoogenboom

Ontdek onze e-Crafter uitvoering

e-Crafter e-Crafter

e-Crafter

 • ergoComfort geveerde bestuurdersstoel & stoelverwarming voor bestuurder en bijrijdersstoel
 • Laadkabel Mode 2 en laadkabel Mode 3 (voor 230V en laadpaal)
 • LED-koplampen
 • Multimediasysteem met 8″-touchscreen en CD-speler
 • Cruise control inclusief snelheidsbegrenzer

Maximale actieradius met rijtraining

De actieradius van 115 km is voor de meeste bedrijven voldoende voor volle werkdag zonder tussentijds opladen van de e-Crafter. Om je goed te leren omgaan met uw elektrische bedrijfswagen en u te leren hoe een maximale actieradius te bereiken, biedt Volkswagen Bedrijfswagens i.s.m. Verkeersveiligheid Groep Nederland twee rijtrainingen aan. Bij aanschaf of lease van een e-Crafter, kan uw bedrijf kosteloos gebruik maken van de ‘e-Crafter online rijtraining’ en de ‘e-Crafter rijtraining op de zaak’.

Geavanceerde assistentiesystemen in de Volkswagen e-Crafter

De innovatieve bestuurdersassistentie en intelligente veiligheidssystemen bieden met een vooruitziende blik ondersteuning in gevaarlijke situaties. De e-Crafter biedt de keuze uit rijassistentiesystemen, zoals Sensorgebaseerde zijflankbescherming ‘Side protection’, zijwindassistent, front assist noodremassistent inclusief City emergency braking en rijstrookassistent ‘Lane Assist’.

8 jaar onderhoud en APK standaard inbegrepen

Bij de e-Crafter is het onderhoud tot en met de eerste 8 jaar / 96 maanden standaard inbegrepen (tot een maximum van 240.000 km).

8 jaar garantie op hoogvoltaccu standaard inbegrepen

Op de hoogvoltaccu van de e-Crafter geeft Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst 8 jaar / 96 maanden garantie (tot een maximum van 160.000 km). U kunt dus rekenen op langdurige bedrijfszekerheid.