De nieuwe Transporter komt er aan!

De nieuwe generatie van de Transporter is op alle fronten verbeterd. De standaarduitrusting is veel uitgebreider – met onder meer een digitale cockpit, centraal display en de nieuwste assistentiesystemen – plus volledig nieuwe en efficiënte aandrijfsystemen. De nieuwe Transporter wordt de eerste Volkswagen bedrijfswagen die leverbaar wordt met diesel-, plug-in hybride- en elektrische aandrijflijnen. Daarnaast is de laadruimte 61 mm langer en de breedte tussen de wielkasten zelfs met 148 mm toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. In september wordt de compleet nieuwe Transporter op de IAA in Hannover onthuld. De voorverkoop zal na de zomer van start gaan.


Blijf op de hoogte van het laatste Transporter nieuws

Schrijf je hier in voor onze nieuwe Transporter nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de nieuwe Volkswagen Transporter.

Het beste van de nieuwe Transporter

✔️ Grote keuze uit aandrijflijnen: diesel-, plug-in hybride- en volledig elektrisch

✔️ Groter laadvolume, hoger laadvermogen en groter trekgewicht

✔️ Langer en breder dan zijn voorganger

✔️ Brede keuze aan carrosserievarianten

✔️ Strak ontwerp en nog rijkere standaarduitrusting

✔️ Voor iedereen geschikt als twee-, drie-, vier-, vijf- of zeszitter

✔️ Als Kombi (personenwagen) met maximaal negen zitplaatsen

Diesel, plug-in hybride én volledig elektrisch

De nieuwe Transporter wordt voor het eerst leverbaar met plug-in hybrideaandrijving (eHybrid) en een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesels (TDI).

Qua vermogen biedt de Transporter keuze uit drie TDI-versies: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Aanvullend komt hij er met plug-in hybrideaandrijving, met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk), én in vier volledig elektrische versies: met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). Die laatste drie krijgen standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket, de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant.

TDI- en eHybrid-modellen zijn standaard voorzien van voorwielaandrijving. 4MOTION vierwielaandrijving wordt als optie leverbaar voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen hebben achterwielaandrijving; later staat ook hiervoor een versie met vierwielaandrijving gepland.

*Prijs is nog niet bekend