• De Volkswagen Amarok. De pick-up.

    Naast een compleet ander design is de Amarok voorzien van nieuwe features en technische innovaties in het pick-up segment.

Volkswagen Amarok: highlights

Nieuw design volkswagen amarok bedrijfswagen 2022
Een nieuw design

De nieuwe Amarok presenteert zich met krachtige contouren. Een langere wielbasis zorgt voor een hogere aanloophoek voor verbeterde offroad-capaciteit. Ook heeft de Amarok een nieuwe grille gekregen en is hij onmiskenbaar dankzij het woord ‘Amarok’ in reliëf op de achterklep. Daarnaast is hij optioneel te krijgen met velgen tot 21″ ,IQ. Light LED-matrixkoplampen, compleet nieuwe stylingpakketten voor het exterieur met nieuw ontworpen stylingbars, opstaptreden en de grille.

intererieur Volkswagen Amarok 2022
Hoogwaardig Volkswagen-interieur

Met behulp van digitale displays is het interieur functioneel en hoogwaardig vormgegeven. Het spectrum van display-units bestaat uit digitale 8,0 inch instrumenten (‘Digital Cockpit’, volledig digitaal en 12,0 inch groot vanaf het uitrustingsniveau Style) en een modern touchscreen in tabletformaat (10,0 inch groot; 12,0 inch vanaf het uitrustingsniveau Style) voor het infotainmentsysteem. 

Volkswagen Amarok 2022 off-road
Verbeterde off-road kwaliteiten

De nieuwe Amarok is 5.350 mm lang – 96 mm langer dan zijn voorganger. Met een wielbasis van 3.270 mm, een toename van 173 mm – dit betekent meer ruimte in de dubbele cabine. Maar naarmate de wielbasis groter wordt dan de totale lengte, nemen de overhangen van de carrosserie af. En dat betekent: verbeterde hellingshoek, en betere off-roadcapaciteiten.

laadvolume trekgewicht Volkswagen Amarok 2022
Voldoende laadruimte

De laadruimte achter de cabine is opvallend riant. Net als bij het vorige model biedt de laadbak tussen de wielkasten voldoende ruimte voor een zijwaarts ingeladen europallet. De versie met enkele cabine kan zelfs twee pallets vervoeren. Het maximale laadvermogen is verhoogd naar 1,16 ton. De laadbak kan ook worden beveiligd met een elektrisch bediend rolscherm. Dit rolscherm kan worden geopend en gesloten vanuit de laadbak zelf, van binnenuit de auto of op afstand via de autosleutel.

De Volkswagen Amarok wordt officieel niet in Nederland gevoerd, maar is wel te bestellen bij Auto Hoogenboom!

Vraag naar de mogelijkheden.

Snel de beste inruilprijs voor uw auto weten?

Vul onderstaand formulier in en ontvang direct een scherpe taxatieprijs voor uw auto.

Volkswagen Amarok 2022 uitvoeringen prijs

Vier uitvoeringen en drie dieselmotoren

De Amarok wordt gelanceerd in de uitvoeringen ‘Amarok’, ‘Life’, ‘Style’ en in de topversie ‘Aventura’.

Alle Amarok-versies worden geleverd met een nieuwe 10-traps automatische versnellingsbak die bediend wordt via een zogeheten e-shifter (by wire).

Voor de nieuwe Amarok worden drie turbodieselmotoren (TDI) leverbaar. Kwaliteiten die alle motoren gemeen hebben, zijn een goede efficiëntie en een hoog koppel. De basismotor is een 2,0-liter viercilinder TDI met een vermogen van 125 kW (170 pk). Als tweede optie levert Volkswagen Bedrijfswagens een viercilinder TDI-motor met 2,0 liter cilinderinhoud en biturbo-techniek. Deze krachtbron levert een vermogen van 150 kW (204 pk). De krachtigste TDI is een 3,0-liter V6 met een vermogen van 177 kW (241 pk).

Ontdek de nieuwe Volkswagen Amarok

Nieuwe accessoires 

Een interessant gegeven voor mensen die graag lange reizen maken, is het feit dat het laadvermogen van het dak 350 kg bedraagt – voldoende voor bijvoorbeeld een vierpersoons daktent, die als accessoire verkrijgbaar wordt. Af fabriek of als accessoire krijgt de Amarok ook zaken als lichtmetalen velgen in maten tot 21 inch, all-terrain banden (tot 18 inch) en een aantal trekhaakvarianten. Andere voorzieningen voor de laadbak zijn een fietshouder, multifunctioneel draagsysteem, handbediende versie van het afdekscherm en een zeer gevarieerde reeks styling bars. Ook wordt er weer een hardtop voor de laadbak leverbaar, waarmee de pick-up feitelijk verandert in een SUV met het laadvermogen van een bestelwagen. De terreinkwaliteiten kunnen verder worden geoptimaliseerd door een bull bar, beschermingselementen voor de onderzijde van de bodem, sleepogen en een snorkel die aan de buitenkant aan de linker A-stijl bevestigd wordt om de motor van frisse lucht te voorzien wanneer de Amarok door water rijdt.

Bekijk onze huidige Volkswagen Bedrijfswagens voorraad

Bekijk alle