Veelgestelde vragen over Private Lease

Wat is Private Lease?

Private lease is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten. Auto Abonnement voldoet aan de eisen van het Keurmerk Private Lease.

Dit betekent dat alle kosten inbegrepen zijn inclusief:

 • Afschrijving en rente
 • Afleveringskosten
 • Verzekering
 • Wegenbelasting
 • Reparaties, onderhoud en vervanging van banden,
 • Schadeherstel en glasreparatie,
 • Vervangend vervoer na 24 uur,
 • (inter)nationale pechonderweg-hulpdienst en BTW

Het enige wat niet in het vaste maandbedrag zit zijn de kosten voor de brandstof, boetes, tol, het wassen van de auto en bijvoorbeeld de meer dan vooraf afgesproken gereden kilometers. Daarnaast is er bij schade aan de auto die niet verhaald kan worden sprake van een eigen risico.

Het maandbedrag kan alleen aangepast worden wanneer belastingen of wetten wijzigen. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW-aanpassing. Wanneer dit het geval is wordt de klant door ons per e-mail of per post hiervan op de hoogte gesteld.

Vraag & Antwoord

Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een Auto Hoogenboom Private lease abonnement aanvragen.

Om te controleren of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s).

Ja, wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.​

Wij raadplegen tevens het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag navragen of er al een krediet geregistreerd is.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €199 x 65% = €6.209.

Private lease is beschikbaar met onderstaande looptijden:

 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden

Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

 • 10.000
 • 15.000
 • 20.000
 • 25.000
 • 30.000

Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn, kunnen we een maatwerkofferte verstrekken.

Contract voor 1 februari 2016:

Wanneer er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar bij een hercalculatie (bijvoorbeeld op verzoek van de klant), zal de leaseprijs wijzigen. De klant krijgt ook een eenmalige rekening (debet of credit) over de voorgaande periode. Daarnaast heeft Volkswagen Pon Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Contract vanaf 1 februari 2016:

Wanneer er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar bij een hercalculatie (bijvoorbeeld bij de jaarlijkse kilometerafrekening of wanneer de klant dit aanvraagt), zal de leaseprijs wijzigen. De klant krijgt ook een eenmalige rekening (debet of credit) over de voorgaande periode. Daarnaast heeft Volkswagen Pon Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Ook geldt dat het maandbedrag kan worden aangepast wanneer er een verhoging van de prijs van de auto plaatsvindt tussen de datum van ondertekening contract en de afleverdatum van de auto.

​ Nee, het Auto Abonnement is exclusief brandstof.

Het is ook niet mogelijk dit als optie op te nemen in de overeenkomst.

Met private lease bij Auto Hoogenboom is voor alle zaken rondom de auto de officiële dealer van het betreffende merk het juiste contactpunt. Zo is alles onder één dak geregeld bij de merkdealer.

Ja, pechhulp in het buitenland is inbegrepen.

Hierbij zijn twee dagen vervangend vervoer inbegrepen vanuit de mobiliteitsgarantie. De mobiliteitsgarantie geldt alleen voor reizigers die stranden, niet bij een ‘onderhoudsprobleem’ o.i.d.

Voor vervangend vervoer na de eerste twee dagen worden kosten in rekening gebracht tenzij vervangend vervoer als aanvullende dienst in de private lease overeenkomst opgenomen is, dit staat vermeld in het leasecontract.

De kosten van een Auto Abonnement kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit.

Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto
Ja, iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten.

Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van private lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen.

Waar staat het Keurmerk Private Lease voor?

Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden:

1. Eerlijke voorwaarden
2. Compleet product
3. Bescherming tegen financiële lasten
4. 14 dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten

Voor het afsluiten van het Private Lease contract heb je een aantal documenten nodig.
De verkoper zal je zelf altijd informeren over de benodigde documenten. Over het algemeen zijn de volgende zaken vereist:
 1. Een loonstrook
 2. Een bankafschrift met de loonstrook van afgelopen maand
 3. Een rijbewijs
Bekijk ons Private Lease aanbod
Staat je vraag over Private Lease er niet bij?
Stel je vraag hier of open de chat