Veelgestelde vragen over Private Lease

Vraag & Antwoord

Iedereen met een geldig autorijbewijs kan tot de maximale leeftijd van 78 jaar op verwachte einddatum van het contract een Auto Hoogenboom Private lease abonnement aanvragen.

Om te controleren of het Auto Abonnement financieel een verstandige keuze is toetsen wij de financiële situatie volgens de VFN-norm. Hiervoor vragen wij gegevens over het inkomen, de gezins- en woonsituatie en de huwelijkse staat van de aanvrager(s).

Ja, wij laten het private leasecontract als kredietovereenkomst registreren bij het BKR te Tiel.​

Wij raadplegen tevens het BKR te Tiel. Dit betekent dat wij bij de aanvraag navragen of er al een krediet geregistreerd is.

De registratie wordt uitgevoerd via de formule: looptijd van het contract x de hoogte van het maandbedrag x 65%. Voorbeeld: Stel de looptijd is 48 maanden en het leasetarief bedraagt € 199. Het bedrag dat bij BKR geregistreerd wordt, is dan als volgt berekend: 48 maanden x €199 x 65% = €6.209.

Private lease is beschikbaar met onderstaande looptijden:

 • 24 maanden
 • 36 maanden
 • 48 maanden

Het jaarkilometrage waaruit gekozen kan worden is:

 • 10.000
 • 15.000
 • 20.000
 • 25.000
 • 30.000

Wanneer afwijkende looptijden en jaarkilometrages gewenst zijn, kunnen we een maatwerkofferte verstrekken.

Contract voor 1 februari 2016:
Wanneer er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar bij een hercalculatie (bijvoorbeeld op verzoek van de klant), zal de leaseprijs wijzigen. De klant krijgt ook een eenmalige rekening (debet of credit) over de voorgaande periode. Daarnaast heeft Volkswagen Pon Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er premieverhogingen zijn en er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Contract vanaf 1 februari 2016:
Wanneer er aanpassingen worden gedaan in de looptijd en het aantal kilometers per jaar bij een hercalculatie (bijvoorbeeld bij de jaarlijkse kilometerafrekening of wanneer de klant dit aanvraagt), zal de leaseprijs wijzigen. De klant krijgt ook een eenmalige rekening (debet of credit) over de voorgaande periode. Daarnaast heeft Volkswagen Pon Financial Services het recht om het maandbedrag aan te passen indien er wettelijke wijzigingen plaatsvinden. Denk hierbij aan landelijke/provinciale verhoging van de wegenbelasting, verhoging assurantiebelasting of BTW aanpassing.

Ook geldt dat het maandbedrag kan worden aangepast wanneer er een verhoging van de prijs van de auto plaatsvindt tussen de datum van ondertekening contract en de afleverdatum van de auto.

Nee, het Auto Abonnement is exclusief brandstof.

Het is ook niet mogelijk dit als optie op te nemen in de overeenkomst.

Met private lease bij Auto Hoogenboom is voor alle zaken rondom de auto de officiële dealer van het betreffende merk het juiste contactpunt. Zo is alles onder één dak geregeld bij de merkdealer.

Ja, pechhulp in het buitenland is inbegrepen.

Hierbij zijn twee dagen vervangend vervoer inbegrepen vanuit de mobiliteitsgarantie. De mobiliteitsgarantie geldt alleen voor reizigers die stranden, niet bij een ‘onderhoudsprobleem’ o.i.d.

Voor vervangend vervoer na de eerste twee dagen worden kosten in rekening gebracht tenzij vervangend vervoer als aanvullende dienst in de private lease overeenkomst opgenomen is, dit staat vermeld in het leasecontract.

De kosten van een Auto Abonnement kunnen vergeleken worden met de werkelijke kosten van het eigen autobezit.

Bij de calculatie moet met de onderstaande onderdelen rekening worden gehouden:

 • De kosten van een verzekering
 • Kosten van de wegenbelasting
 • Kosten van reparatie, onderhoud en vervanging van banden
 • Kosten voor pechhulp (wegenwacht)
 • Afschrijving van de auto
Ja, iedereen met een voor het betreffende voertuig in Nederland geldig rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd.

Het voertuig mag ook worden bestuurd door een zeventienjarige met een 2todrive rijbewijs. Hierbij geldt dat de bestuurder tot het 18e jaar onder begeleiding mag rijden. De bijrijder moet in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder met het 2todrive rijbewijs moet altijd zowel het rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten.

Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van private lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen.

Waar staat het Keurmerk Private Lease voor?

Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden:

1. Eerlijke voorwaarden
2. Compleet product
3. Bescherming tegen financiële lasten
4. 14 dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten

Voor het afsluiten van het Private Lease contract heb je een aantal documenten nodig.
De verkoper zal je zelf altijd informeren over de benodigde documenten. Over het algemeen zijn de volgende zaken vereist:
 1. Een loonstrook
 2. Een bankafschrift met de loonstrook van afgelopen maand
 3. Een rijbewijs
Bekijk ons Private Lease aanbod

Naast het vaste Private Lease bedrag per maand betaal je zelf alleen nog je maandelijkse brandstofkosten.

Nee je hoeft geen aanbetaling te doen voor het Private Lease Abonnement, dit is tevens ook niet mogelijk.

Heb je zelf nog een auto en wil je deze inruilen op een nieuw Private Lease abonnement? Dit kan. Geef dit bij ons aan en dan maken wij een taxatieafspraak met je. Het inruilbedrag kan je echter niet gebruiken als aanbetaling of als een manier om het leasetarief te verlagen

Benieuwd naar de inruilwaarde van je auto?

Laat je auto makkelijk online taxeren

Hoeveel teveel gereden kilometers buiten je Private Lease abonnement kosten is per leasemaatschappij en per type auto verschillend.

Tijdens het samenstellen van je Private Lease abonnement kan je kiezen uit een aantal vastgestelde kilometers per jaar:

10.000 kilometer
Rij je meer dan 10.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 7,68 cent en bij een Audi A3 10,97 cent.

15.000 kilometer
Rij je meer dan 15.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,72 cent en bij een Audi A3 9,35 cent.

20.000 kilometer
Rij je meer dan 20.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,35 cent en bij een Audi A3 8,72 cent.

25.000 kilometer
Rij je meer dan 25.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,21 cent en bij een Audi A3 8,43 cent.

30.000 kilometer
Rij je meer dan 30.000? Dan kost bijvoorbeeld een extra kilometer voor een Volkswagen up 6,11 cent en bij een Audi A3 8,24 cent.

Als je in een jaar minder kilometers rijdt dan afgesproken, krijg je daarvoor alleen geld terug als dat in de Aanvullende voorwaarden van de leasemaatschappij staat.

Er is daarop een uitzondering mogelijk: je hebt tussentijds een of meer rekeningen gehad voor meerkilometers. Je hebt echter in een ander jaar minder kilometers gereden dan overeengekomen.

Als je de auto inlevert, blijkt dat je daardoor in de totale leaseperiode gemiddeld niet meer kilometers hebt gereden dan afgesproken. De kosten voor de meerkilometers worden dan aan je terugbetaald.

Interesse in Private Lease? Dan kan je op meerdere manieren een Private Lease offerte aanvragen. Via onze Private Lease site stel je je nieuwe auto samen en kies je de kleur, looptijd en het aantal kilometers per jaar. Optioneel kan je tegen een meerprijs kiezen voor winterbanden of vervangend vervoer.

Heb je een nieuwe voorraad auto op het oog? Via de knop "Interesse tonen" kies je voor Private Leasen, waarna wij een offerte voor je opstellen. Ook via de chat kan je je wensen achterlaten. Onze collega's maken dan een offerte voor je.

Ga naar de Private Lease site

Hoeveel kilometer je mag rijden met je Private Lease auto bepaal je zelf vooraf tijdens het samenstellen van je Private Lease auto.

Je kan hierbij kiezen uit: 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of 30.000 kilometer

Stel je Private Lease samen

Ookal komt de voorgeschreven service en het onderhoud niet voor je eigen rekening, wel ben je verplicht de auto op tijd te laten onderhouden in onze werkplaatsen. Je maakt hiervoor wanneer de auto dit aangeeft een afspraak in onze werkplaatsplanner.

Maak een afspraak
Is je contract van voor of na februari 2016?

Is het Private Lease contract afgesloten na 1 februari 2016? Dan heb je standaard recht op vervangend vervoer na 24 uur.

Is het contract vóór 1 februari 2016 getekend, dan kan er in het contract terugvonden worden of er recht is op vervangend vervoer.

Je kan vervangend vervoer ook extra opnemen in je Private Lease contract. Dan krijg je altijd een vervangende auto mee als je auto bij ons in de garage staat.

Maak een werkplaatsafspraak

Zijn de banden van je auto toe aan vervanging? Dan valt dit ook binnen het Private Lease contract.

Is de ruitenwisser aan vervanging toe? Dan kan je dit bij ons laten vervangen. De kosten hiervoor vallen ook in je Private Lease contract.

Onder het onderhoud vallen verder de onderhoudsbeurten, de distributieriem de airco en de banden.

Maak een afspraak

Het orienteren op een nieuwe Private Lease auto kan op dezelfde manier als je ook het huidige abonnement hebt gekozen.

Kies een nieuwe voorraad auto of ga naar onze private lease pagina en stel een andere auto samen.

Het is ook mogelijk om je huidige auto abonnement te verlengen. Neem hiervoor contact met VWPFS of mail hen via privatelease@vwpfs.nl.

Stel je auto samen

Loopt je Private Lease abonnement bijna af en wil je verder met Private Lease? Dan kan je twee dingen doen.

1. Het huidige Auto Abonnement voortzetten. Wij berekenen dan een nieuw maandtarief. Neem contact met ons op of stuur een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl.

2. Een nieuw Auto Abonnement afsluiten. Kies uit een ruim aanbod nieuwe auto’s op via onze Private Lease site.

Ontdek je nieuwe Private Lease auto

Wil je de auto uit het Auto Abonnement overnemen? Dit kan. Stuur hiervoor een e-mail naar privatelease@vwpfs.nl en zij zullen een overnameprijs voor je vaststellen.

In principe kan je op alle nieuwe voorraad modellen een Private Lease prijs laten berekenen. Voordeel hiervan is is dat je de auto vaak snel kan rijden en niet hoeft te wachten op de productie van de auto.

Bekijk hier onze nieuwe voorraad

Heel simpel, via onze website plan je een afspraak in voor "Onderhoud volgens voorschrift". De kosten van onderhoud en service zijn automatisch voor de leasemaatschappij.

Afspraak

Ja natuurlijk, op alle nieuwe auto's is een Private Lease abonnement af te sluiten en de auto's kan je in onze showrooms komen bekijken.

Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Voor het maken van een proefrit is het wel aan te raden om vooraf een afspraak met ons in te plannen.

Bekijk de voorraad

Jazeker, al onze nieuwe voorraadmodellen zijn af te sluiten met een Private Lease abonnement en dus direct uit voorraad te leasen.

Als je onze voorraad bekijkt kan je bij de meeste modellen ook al een inschatting van de Private Lease prijs zien.

Wij berekenen graag een passend Private Lease bedrag op basis van al jouw wensen. Op de Occasion voorraad is het niet mogelijk om een Private Lease abonnement af te sluiten.

Ontdek de voorraad

Nee het is niet mogelijk om een Bedrijfswagen te Private Leasen. Een soort gelijke constructie bieden we aan in de vorm van Full Operational Lease. Inclusief, Allriskdekking, wegenbelasting, banden, onderhoud en reparatie en internationale pechhulp.

Ook hierbij zit alles in de prijs inbegrepen en hoef je alleen nog zelf te tanken.

Een demo auto is een jonggebruikte nieuwe auto die gebruikt wordt om mee proef te rijden. Het is niet mogelijk om op deze auto's een Private Lease abonnement af te sluiten. Een Financial Lease constructie behoort wel tot de mogelijkheden.

Financial Lease/ Financieren is daarentegen een afkoopconstructie waarbij je per maand een deel van je auto koopt. Aan het einde van deze looptijd is de auto dan ook echt van jou. Je bent zelf verantwoordelijk voor de bijkomende kosten zoals onderhoud, verzekeringen en brandstof. Een financieringscontract kan je op nieuwe en gebruikte auto's afsluiten.

Bekijk onze demo's

Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast (het totaal aan schade). Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd.

Wij hanteren hiervoor een standaard bedrag van maximaal € 500,- per schade. Wanneer de reparatiekosten van de schade lager zijn dan het gekozen eigen risico brengen wij uiteraard enkel de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening.

Voor een meerprijs per maand kan het eigen risico worden verlaagd naar € 250,- of € 125,-.

Bij schade vragen wij deze zo snel mogelijk te melden aan de BerijdersDesk van VWPFS.

Bij een eenzijdige schade: verzoeken wij het schadeformulier in te vullen en te versturen.

Bij een tweezijde schade: vul dan samen met de tegenpartij ter plekke én zo compleet mogelijk het ‘papieren’ Europees Schadeformulier c.q. het schadeaangifteformulier in. Vervolgens ontvangen wij graag het Europees Schadeformulier.

Voor dringende zaken als pech en schade staat de BerijdersDesk 7 dagen per week, 24 uur per dag klaar via telefoonnummer (033) 454 95 55.

Ga naar de BerijdersDesk
Staat je vraag over Private Lease er niet bij?
Stel je vraag hier of open de chat