Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Alles Over Elektrisch Rijden Sm

Een elektrische auto rijdt niet op de brandstof, maar op een batterij. In plaats van benzine of diesel te tanken, laad je een elektrische auto dan ook op bij één van de vele oplaadpalen. Hieronder lees je alles over E-mobility. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op

Vraag & Antwoord

Elektrische auto’s rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Dit type auto’s maakt rijden een stuk schoner omdat zij geen CO2 en stikstof uitstoot. Dit heeft grote voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Als eigenaar van een elektrische auto kunt u namelijk gebruik maken van meerdere fiscale voordelen.

  • Geen aanschafbelasting (BPM)
  • Geen wegenbelasting (MRB)
  • Lage bijtelling van 4% tot € 50.000
  • Verlaagd belastingtarief laadpalen
  • Milieu-investeringsaftrek (MIA)
  • Investeringskosten afschrijven (Vamil)
  • € 6.000 aanschafsubsidie vanaf 2021 (onder voorbehoud)

De elektrische revolutie bij Audi is in volle gang. In 2019 en 2020 introduceren we dan ook tal van nieuwe elektrische auto’s. De Audi e-tron Sportback maakt in 2019 zijn intrede op de markt. De introductie van de Audi e-tron GT staat daarnaast voor 2020 op de agenda. En in 2020 volgt de Audi Q4 e-tron. Ontdek de toekomst bij Audi.

Interesse? Neem contact met ons op

Volkswagen heeft op dit moment twee volledig elektrische auto’s, namelijk de e-up! en e-Golf. De komende vijf jaar wordt er veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto’s. In 2020 komt de ID. NEO uit.

Lees meer over de ID serie

Nederland heeft 40.000 openbare laadpalen waar jij jouw elektrische auto kan opladen. Er wordt fors geïnvesteerd in het aantal laadpunten. In 2030 zijn er zo’n 1,8 miljoen openbare laadpunten en 1500 snel laders. Met deze snel laders is de accu van je elektrische auto binnen 45 minuten weer op 80%.

Meer informatie over elektrisch rijden

De verschillende soorten laadpunten zijn eenvoudig en snel te gebruiken. Het laadpunt bij jouw thuis heeft een kabel, waardoor je de kabel makkelijk en snel kan inpluggen. Bij het openbare laadpunt gebruik je de kabel die is meegeleverd bij je auto. Zodra je deze hebt aangekoppeld houdt jij je laadpas voor de paal en wordt het laden gestart. Heb je nog geen laadpas? Deze kan je gemakkelijk aanvragen bij je energieleverancier, maar ook gewoon bij ons.

Meer informatie over elektrisch rijden

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij jou thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel je auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van je auto. Bijvoorbeeld: een e-Golf uit 2018 laad je thuis in ongeveer 5,5 uur vol. Aan de snel lader is je auto binnen 45 minuten van leeg naar 80% vol.

Meer informatie over elektrisch rijden

Er bestaan drie soorten laadpunten, namelijk: bij jou thuis, openbaar en langs de snelweg. Hoe snel je auto opgeladen is, hangt af van de laadpaal en van je auto. Bijvoorbeeld: een e-Golf uit 2018 laad je thuis in ongeveer 5,5 uur vol. Aan de snel lader is je auto binnen 45 minuten van leeg naar 80% vol.

Meer informatie over e-mobility

Nu je de overstap hebt gemaakt naar elektrisch rijden, is het wel zo handig dat je thuis je elektrische auto kunt opladen. Er zijn verschillende soorten laadpalen voor thuis. De installatiekosten hiervan liggen rond de €900,-. Je kunt de laadpaal ook leasen tegen een kleine vergoeding per maand.

Meer informatie over elektrisch rijden

Of je nu thuis of bij een openbaar laadpunt gaat laden, je identificeert je altijd met jouw persoonlijke laadpas. Er zijn verschillende soorten laadpassen die bij volledig aansluiten bij jouw wensen. Volkswagen biedt een laadabonnement aan waarmee je altijd en overal kunt laden tegen een vast bedrag per maand. Ben je geïnteresseerd in dit handige laadabonnement? Neem contact met ons op.

Meer informatie over e-mobility

Je actieradius hangt af van je accu, rijstijl en de belasting van je auto. In het buitenland zijn er op dit moment nog minder laadpalen. Als je vakantieplannen hebt, is het belangrijk om van tevoren goed te kijken waar laadpalen staan. De actieradius van nieuwe elektrische auto’s wordt snel groter. Vanaf 2019 introduceert Volkswagen nieuwe elektrische auto’s waarmee je 400 tot 600 kilometer mee kan rijden

Meer informatie over elektrisch rijden

Een elektromotor drijft de wielen direct op de as van de auto aan en heeft geen versnellingsbak. Een elektrische auto is een stuk stiller. Dit komt door het ontbreken van tandwielen en aandrijfassen. Het is altijd een automaat en heeft alleen een rem & stroompedaal. Zodra je het pedaal loslaat, remt de auto meteen af.

Meer informatie over e-mobility

De Nederlandse overheid heeft een aantal gunstige regelingen voor elektrische auto’s. Voor de zakelijke rijder geldt een lage bijtelling en voor privé betaal je tot 2020 geen motorrijtuig belasting. De aanschafprijs van een elektrische auto gaat de komende jaren omlaag door de steeds slimmere techniek. Over een paar jaar is deze gelijk aan die van een brandstof auto.

Meer informatie over elektrisch rijden

Het traditionele onderhoud waarbij ook de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. Het onderhoud bestaat alleen nog uit een inspectieservice, vervangen van een interieurfilter en het vervangen van remvloeistof. Hierdoor is het onderhoud een stuk goedkoper. Slijtagedelen zoals, remmen, lampen en banden regelmatig gecontroleerd en eventueel vervangen worden.

Meer informatie over e-mobility

Koop je als ondernemer een elektrische auto, dan kun je gebruik maken van een extra aftrekpost de MIA. Dit biedt je als ondernemer veel voordelen. De kosten voor een elektrische auto zijn een stuk lager dan voor een benzine of diesel.

Meer informatie over elektrisch rijden

Doordat de techniek snel verbetert en de productieaantallen toenemen, kost een elektrische auto waarschijnlijk binnen een paar jaar ongeveer hetzelfde als de gemiddelde brandstof auto. De totale autokosten van een elektrische auto zijn een stuk goedkoper. Dit komt doordat de oplaadkosten een stuk lager liggen dan de brandstof prijs. Een elektrische auto is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goedkoper!

Meer informatie over e-mobility

Een volledig elektrische auto stoot geen CO2, roet of stikstof uit. Bij de productie van de elektrische auto wordt wel CO2 uitgestoten, maar deze uitstoot is 70% lager dan die van en brandstof aangedreven auto. Elektrische auto’s worden milieuvriendelijk gerecycled en veel onderdelen worden hergebruikt.

Meer informatie over elektrisch rijden

Bij een vooruitstrevende auto hoort vooruitstrevende service. Daarom is de Audi e-tron standaard voorzien van Audi e-care:
een uitgebreid servicepakket dat ervoor zorgt dat u altijd en overal zorgeloos elektrisch kunt rijden.

• 6 jaar gratis onderhoudsinspecties en APK
• 8 jaar fabrieksgarantie op accu
• 2 jaar fabrieksgarantie
• Online map updates
• Mobiliteitsgarantie
• Gebruikerstraining

• Shuttel mobiliteitspas (optioneel)
• Laadpaal thuis (optioneel)

Bekijk de Audi e-care brochure
Staat je vraag over elektrisch rijden er niet bij?
Stel je vraag hier of open de chat