• Bekijk de eerste beelden van de Audi A6 Avant e-tron

    De Audi A6 Avant wordt een volledig elektrisch model met een verwachte actieradius van 700 kilometer*.

De nieuwe Audi A6 Avant e-tron

Audi heeft de eerste beelden van de Audi A6 Avant e-tron onthuld. De Audi A6-carrosserievarianten worden volledig elektrisch aangedreven auto’s. Bij de Audi A6 Avant e-tron ligt de focus op dagelijkse bruikbaarheid in combinatie met een elegant design. De nieuwe Audi A6 biedt een vernieuwd en innovatief design, vooruitstrevende verlichting en is gebouwd op een nieuw PPE-platform. Naar verwachting zal de Audi A6 Avant e-tron in het derde kwartaal van 2024 gelanceerd worden.

Op de hoogte blijven
  • Verwachte actieradius van 700 kilometer*.
  • Innovatief design
  • Een nieuw PPE-platform
  • Onthulling naar verwachting het derde kwartaal van 2024

Vooruitstrevende verlichting

De nieuwe Audi A6 Avant e-tron zal beschikken over digitale Matrix-LED techniek en OLED-techniek met een hoge mate van helderheid. Daarnaast zijn gepersonaliseerde lichtsignaturen mogelijk. Door middel van drie LED-projectoren met hoge resolutie kunnen andere verkeersdeelnemers op de grond met geprojecteerde lichtbeelden gewaarschuwd worden.

Moet u even wachten omdat de Audi A6 e-tron moet opladen en staat u voor een muur geparkeerd? Dan kunt u met de digitale Matrix-LED koplampen een videogame projecteren.

Voorkant Audi A6 Avant e-tron
Zijkant A6 AVant e-tron

Innovatief design

U kunt de Audi A6 Avant e-ton concept herkennen aan de plat aflopende dakboog naar achter. Door zijn afmetingen van 4,96 meter lang en 1,96 meter breed, wordt de nieuwe Audi A6 gepositioneerd in de automobiele topklasse.

Kenmerkend aan het design zijn de randen die niet meer scherp afgewerkt zijn. De gestroomlijnde vorm is deels gecreëerd door testen in de windtunnel. Dankzij de lijnvoering heeft de Audi A6 Avant e-tron een lage luchtweerstand, dat helpt om verbruik te beperken en zorgt voor een grotere actieradius.

PPE: een nieuw 800-voltplatform

De nieuwe Audi A6 e-tron toont een goede indicatie van de actieradius van elektrische auto’s in de toekomst. Naar verwachting zal de Audi A6 e-tron productieversie een WLTP-actieradius van meer dan 700 kilometer* krijgen.

De Audi A6 e-tron zal gebouwd worden op de nieuwe PPE-basis. PPE staat voor Premium Platform Electric. Door het nieuwe platform, beschikt de Audi A6 e-tron over nieuwe 800-volttechniek en kan hierdoor met maximaal 270 kW snelladen.

De batterij zal over de gehele vloer tussen de wielen liggen, waardoor de accu relatief plat is. Door de ligging van de accu, is de rijdynamiek van de Audi A6 zeer gunstig. Aan de buitenkant is de accu te herkennen aan de zwarte designafwerking onderaan de portieren.

<a href=”https://campaign.audi.nl/etron-a6-aanmelden?dealer=Audi%20Centrum%20Rotterdam&dealergroep=Audi%20Centrum%20Rotterdam”>Op de hoogte blijven</a> van de Audi A6 Avant e-tron

*Volgens de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) testmethode.

De getoonde auto is een conceptauto en is niet beschikbaar als productiemodel.

Lees gerust verder