Hoogenboomers Cyrilla van Rijn Servicemanager
Hoogenboomers Cyrilla van Rijn Servicemanager

Service Manager Cyrilla van Rijn ging al jong als vrouw het autovak in

Maak kennis met Cyrilla van Rijn. Zij werkt al sinds 1997 in de autobranche. Daarin heeft ze van alles gedaan. Sinds mei 2023 werkt Cyrilla als Service Manager voor Auto Hoogenboom in Vlaardingen. Het werken ‘in de techniek’  in de autobranche is zeker niet alleen voor mannen weggelegd. Bij Auto Hoogenboom werken steeds meer vrouwen in ‘de aftersales’. En het bevalt goed!  

Jong geleerd…

Vroeger ging ze elke schoolvakantie mee met haar vader die werkte bij de RAC (Rijks Automobiel Centrale). Alle auto’s van de rijksoverheid werden daar onderhouden. “Mijn vader is begonnen als monteur, heeft steeds doorgeleerd en zich opgewerkt tot rayonmanager. En daarnaast gaf hij nog les in autotechniek op de avond HTS. Van hem heb ik het vak al lang geleden meegekregen”, vertelt Cyrilla trots.

Voor haar eerste echte baan, maakte ze even een uitstapje naar een makelaarskantoor, maar al snel bleek dat dat het niet was voor haar. Daarna is Cyrilla als service adviseur bij een schadebedrijf in Den Haag terecht gekomen. Vanuit deze functie heeft ze diverse andere functies binnen het moederbedrijf vervuld, vooral op het gebied van klanttevredenheid en relatiebeheer. “In die rol heb ik veel gedaan en veel geleerd. Ook was ik een soort vliegende keep van service. Alles bij elkaar heb ik daar zo’n 10 jaar gewerkt”,  zegt ze. Ook bij mijn volgende baan (bij BMW Retail) was het takenpakket divers en had ik uiteindelijk een hele leuke afdeling die onder andere verantwoordelijk was voor CRM en kwaliteit. Totdat het bedrijf werd verkocht en opgesplitst. Het was het moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Cyrilla Auto Hoogenboom Service Manager
“Ik ben nu elke dag in contact met de klant. Geen dag is hetzelfde. Het leeft en het is lekker hectisch.” – Cyrilla van Rijn, service manager Auto Hoogenboom Vlaardingen

Van CRM/Database- naar Service Manager

“Ik ben aan de slag gegaan als Service Manager (bij dealerbedrijf Zeeuw & Zeeuw). De processen kende ik wel, maar het is toch wat anders om het dan ook echt te gaan doen. Binnen korte tijd kreeg ik het vak onder de knie. Vooral omdat ik het zó leuk vond. Geen dag is hetzelfde. Sinds mei 2023 werk ik als Service Manager bij Auto Hoogenboom in Vlaardingen. Ik werk nu op de afdeling waar direct contact is met de klant en het onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Problemen oplossen vind ik leuk. Ik wil dingen uitzoeken, diepgang. Ik vind het een uitdaging om lastige vraagstukken goed af te ronden.” Voor Cyrilla moet niet elke dag hetzelfde zijn. De ene keer is ze bezig iets uit te zoeken, de andere keer voert ze veel gesprekken. “We hebben hier een mix van heel ervaren en nieuwe mensen. Aan mij de taak om structuur aan te brengen en puntjes op de i te zetten. Wat ik ook belangrijk vind, is de onderlinge samenwerking en interne communicatie.”

Bedrijf en cultuur

Wat sprak haar aan bij Auto Hoogenboom? “Ik vond het bijzonder dat mijn tweede gesprek meteen was met de mensen waar ik het meeste mee te maken zou krijgen. Het is fijn als er ook wordt gedacht aan de klik met de mensen waarmee je samen moet werken. Toen ik echt in dienst kwam kreeg ik een chocoladereep thuisgestuurd. Die kleine dingen met aandacht, maken dat je je welkom voelt. Wat ik ook goed vind is dat nieuwe collega’s in hun eerste maand een uitnodiging voor een ‘on-boarding lunch’ met de directie krijgen, waarmee je dan uitgebreid kennismaakt. En last but not least: het is fijn om te merken dat je de vrijheid en het vertrouwen krijgt hier.”

Als vrouw in de automotive

“Ik ben er helemaal niet mee bezig dat ik als een van de weinige vrouwen werkzaam ben in de automotive. Ik weet niet beter. Vroeger was dit bijzonderder dan nu. Je ziet nu steeds meer vrouwen. We hadden tot voor kort in Vlaardingen een vrouwelijke monteur in de werkplaats, die per 1 februari is doorgegroeid naar een andere functie bij onze vestiging in Rotterdam Zuid. Dat vind ik heel leuk! Binnen Auto Hoogenboom werken 9 vrouwelijke service adviseurs. Soms werkt het vrouw zijn in je voordeel en soms in je nadeel. Mensen moeten misschien even aan je wennen. In deze wereld denk ik dat vrouwen in het verleden wel een stapje harder moesten lopen, tegenwoordig is het gelukkig steeds ‘normaler’. Ik ben er wel aan gewend. Ik kan direct zijn en maak graag heldere afspraken, wel met een lach. Misschien heb ik dat geleerd in een mannenwereld. Mijn ervaring met werken in een mannenomgeving is positief.  Mannen kunnen een aanvaring hebben op de werkvloer en dan vrijdag weer samen een biertje te drinken. En ik merk dat er andere humor is op de werkvloer met mannen.”

Service staat hoog in het vaandel

Wij proberen elke klant goede service te bieden en eventuele problemen snel op te lossen. Ik ben heel positief ingesteld en in mijn enthousiasme pak ik veel op.” Ook privé is dat het geval. Tijdens haar carrière heeft Cyrilla haar dochter, gelukkig wel met hulp van haar ouders, alleen opgevoed. “Hier ben ik heel trots op! En dit typeert mij: ik kan goed plannen, regelen en houd alle bordjes hoog.”