• Doe de Wintercheck | Blijf winters ongemak een stap voor

    Veilig en comfortabel het najaar en de winter door. Dat wil toch iedereen. En dat doet u door goed voorbereid op weg te gaan met een auto in topconditie. Plan online een afspraak in.

Wintercheck voor slechts € 20,-

Net zoals banden in het voorjaar en in het najaar gewisseld worden heeft uw auto zelf ook twee keer per jaar een check up nodig. Daarvoor komt de seizoenscheck om de hoek kijken. In het najaar is dit de wintercheck. Handig om te doen vlak voordat u op reis wilt gaan met de auto. Combineren met de winterbandenwissel is helemaal handig. Dan slaat u gelijk twee vliegen in een klap.

Van accu tot verwarming, alles wordt gecheckt. Dus is de auto ook uw hoofd-vervoersmiddel? Dan is het verstandig om de auto voor te bereiden op het najaar en de winter. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Dit doet u met de wintercheck bij Auto Hoogenboom.

banden

Wat is de wintercheck?

Wat is nou precies een wintercheck? De wintercheck is een check voor uw auto die uitgevoerd wordt op essentiële punten, die speciaal voor de winter extra van belang zijn om goed op orde te hebben. Tijdens een wintercheck wordt uw Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda op 20 essentiële punten gecheckt en waar nodig, worden de vloeistoffen gratis bijgevuld.

Wat wordt er allemaal gecheckt?

Welke zaken worden er tijdens een wintercheck gecontroleerd? We zetten ze hier voor u op een rij.

Banden

Bij het controleren van de banden wordt er gekeken naar het bandenprofiel, slijtagepatroon, bandenreparatieset/reservewiel en de bandenspanning.

Goed onderhouden banden verlagen de kans op een klapband of slippartijen. Bovendien voorkomen goede banden onnodig brandstofverbruik.

Remmen

De remblokken en remschijven krijgen een visuele controle.

Om op tijd tot stilstand te kunnen komen is een goede remwerking cruciaal. Hiervoor zorgt u voor met goed onderhoud van de remschijven, remblokken en remvloeistof.

Ruiten

Ook de ruiten en ruitenwissers worden gecheckt. Er wordt gekeken naar de ruitenwissers voor/achter, het ruitensproeierniveau, de werking van de ruitensproeiers en steenslag op de voorruit.

Bij flinke regenval en hagelbuien werken ruitenwissers en de wisserbladen overuren. Niet onbelangrijk dus om u ervan te verzekeren dat deze nog niet aan vervanging toe zijn. Zit er steenslag op uw voorruit? Zelfs het kleinste barstje of krasje kan een scheur in de voorruit veroorzaken. Laat dit herstellen, dit is bij een WA-verzekering gratis.

Motorruimte

In de motorruimte kijken we naar het motoroliepeil, koelvloeistof vorstbeveiliging tot -25, koelvloeistofniveau en het uitlaatsysteem.

Door de motorolie tijdig te verversen, haalt u optimale prestaties uit de motor. Bovendien verbruikt uw auto zo niet meer brandstof dan nodig. Het uitlaatsysteem zorgt dat de uitlaatgassen afgevoerd worden en de uitlaat zorgt ervoor dat het geluid van de auto gedempt wordt.

Elektrische installatie

Tijdens de wintercheck wordt ook de werking van de verlichting aan de buitenzijde niet vergeten en daarnaast wordt er ook een accutest gedaan.

Zeker in het najaar en de winter wilt u ook overdag goed werkende verlichting hebben. Dit is niet alleen verplicht maar geeft uzelf ook mee zicht op de weg.

Interieur en exterieur

Als laatste worden de werking van de airconditioning (indien aanwezig), werking van de kachel/aanjager, trekhaak + stekkerdoos en de smering van portiersloten nagekeken.

De verwarming en airco zorgen voor een aangenaam klimaat in uw auto. Ook de concentratie op de weg verbetert in een goed gekoelde auto.

Plan in slechts 2 minuten uw Wintercheck

Voor wie is de wintercheck bedoeld?

Heb ik wel een wintercheck nodig? Horen we u denken. Uiteraard heeft ú de check niet zozeer nodig maar uw auto wel! Een auto kan niet praten en doorgeven dat er bijvoorbeeld iets lekt of kapot dreigt te gaan. Met een wintercheck wordt uw auto perfect op winterse omstandigheden voorbereid en helemaal nagekeken. Zo kunt u, weer of geen weer, met vertrouwen de weg op en voorkomt u stilstaan met een defecte accu, ongelukken door verkeerde/slechte banden, kapotte lampen, gescheurde rubbers of versleten ruitenwissers.

seizoenscheck

Wanneer doet u een wintercheck?

De wintercheck doet u, de naam zegt het al, in de winterperiode. Combineer dit bijvoorbeeld met een bandenwissel en u bent helemaal klaar voor elke winterse bui.

Hoelang duurt de wintercheck?

De Wintercheck duurt gemiddeld 30 minuten. Wachten kan dus of u haalt uw auto later op. 

Waarom moet u een wintercheck doen?

  • Een compleet gecheckte auto
  • Uitgevoerd door merkspecialisten van Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda
  • Er wordt enkel gebruikgemaakt van originele onderdelen
  • Op de gebruikte onderdelen zit 2 jaar garantie
  • Altijd helderheid over de kosten dus geen verrassingen achteraf
vloeistoffen

Wat kost de wintercheck?

Er zijn kosten verbonden aan de wintercheck. De check kost slechts € 20,- en dit is inclusief het gratis bijvullen van diverse vloeistoffen.

Wat als er extra werkzaamheden nodig zijn?

Wanneer er tijdens de wintercheck naar voren komt dat uw auto onderhoud of een reparatie nodig heeft, wordt dit eerst met u besproken. Aan de hand hiervan wordt een vervolgafspraak ingepland.

U bent van harte welkom

*Voorwaarden. De wintercheck is geldig t/m eind februari 2023.  Welke vloeistoffen worden gratis bijgevuld? Wanneer er vloeistoffen bijgevuld dienen te worden, is dit gratis voor de ruitensproeiervloeistof, motorolie en koelvloeistof.