Volkswagen Occasioncheck voor slechts €59

Volkswagen Occasioncheck

Heb je jouw Volkswagen niet bij een officiële Volkswagen dealer gekocht? Of sta je op het punt om jouw huidige Volkswagen te verkopen? Plan dan nu de Occasioncheck.

Voor slechts € 59 krijgt je Volkswagen een volledige inspectie van de belangrijkste punten en worden je vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvang je een inspectierapport van de bevindingen.

  • Een complete inspectie voor slechts € 59.
  • Zowel verkoop- als aankoopkeuring.
  • Gratis bijvullen van vloeistoffen.
Plan binnen 1 minuut je afspraak
Werkplaatsafspraak maken
Olie Vervangen Auto Hoogenboom

Waarom een occasioncheck?

  • Jouw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur.
  • Direct inzicht in welke technische staat jouw Volkswagen verkeert.
  • Weet welk onderhoud je komend jaar kunt verwachten.
1 Veiligheid

Deze punten worden nagekeken

Banden

Natuurlijk controleert de monteur of de bandenspanning nog op niveau is. Ook wordt de slijtage onder de loep genomen: hoeveel profiel is er nog over en is er een gelijkmatig slijtagepatroon?

Remmen

Onze monteur bekijkt zowel de remblokken als remschijven van jouw Volkswagen. Ook wordt er een remproef gedaan om er zeker van te zijn dat de remmen presteren zoals het hoort.

Schade

Is er geen schade of roest te bekennen? En is er een eerdere (herstelde) schade geweest? De monteur controleert het.

Ruitenwissers

De ruitenwissers worden gecontroleerd op uitdroging en slijtage. Ook wordt de afstelling van de sproeikop en de ruitensproeiervloeistof nagekeken.

Voorruit

Zelfs de kleinste oneffenheden komen aan het licht. Om grote scheuren te voorkomen, worden beschadigingen met een speciale hars gerepareerd. Dit kost je vaak niets als je WA+ of All Risk-verzekerd bent.

Verlichting

De monteur controleert alle lichten op hun werking. Ook stelt hij, als dat nodig is, de hoogte goed af en zorgt hij ervoor dat het glas niet vaal is.

Accucheck

De rust- en startspanning wordt gemeten, om te kijken of de accu nog voldoet. Ook checkt de monteur of er geen roest op de accu te vinden is.

Uitlaatsysteem

De monteur loopt het complete uitlaatsysteem na op roestplekken, slijtage en lekkages.

Distributieriem/-ketting

Een distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor, deze wordt dan ook gecheckt op eventuele slijtage.

Motorolie

Ook checkt de monteur of de motorolie aan vervanging toe is. Schone en verse olie is beter voor de motor en voor het brandstofverbruik.

Airconditioning

De airco is op warme dagen een welkome verkoeling én verbetert jouw concentratie als bestuurder. Koelt het systeem onvoldoende of ontstaan er nare geurtjes bij het starten van de auto? Laat dan een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling uitvoeren om dit te verhelpen en de koelcapaciteit te controleren.

Verwarming

Ook op koude dagen wil je comfortabel autorijden. Daarom wordt getest of de verwarming optimaal werkt.

Koelsysteem

Het koelsysteem zorgt ervoor dat je motor niet oververhit raakt. Daarom checkt de monteur of er geen lekkages zijn en vult hij indien nodig de koelvloeistof gratis aan.

Volkswagen Occasioncheck inplannen?
Maak een afspraak