ŠKODA Onderhoud op maat

Template_Banner_1920x640_Skoda_Onderhoud_op_maat.png

Bij ŠKODA vinden we het belangrijk om transparant en betrouwbaar onderhoud uit te voeren. Daarom hanteren wij lage adviesprijzen voor onderhoud en de belangrijkste reparaties. We spreken vooraf met u af welke werkzaamheden we aan uw ŠKODA uitvoeren. Dus geen verrassingen achteraf.

Onderhoud op maat.

Alles voor uw ŠKODA.

Gemiddeld aantal kilometers.

Veel kilometers.


Een gemiddelde automobilist rijdt ongeveer 15.000 kilometer per jaar. Een grote of kleine beurt na een vast aantal kilometers, bijvoorbeeld na iedere 15.000 kilometer, is dan de beste optie.


Als veelrijder, dat wil zeggen dat u ongeveer 20.000 kilometer per jaar rijdt, is de Longlife Service (VOI*) de beste keus mits uw Škoda geschikt is voor VOI.

Kleine beurt.

Weinig kilometers.


Bij een kleine beurt worden alle vitale onderdelen en functies van de auto – zoals banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen – nauwkeurig gecontroleerd. Ook worden de lampen bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld, filters vervangen en wordt de olie ververst. Hieronder een kleine opsomming van een kleine beurt: - Motorolie verversen 
- Oliefilter vervangen 
- Remmen controleren 
- Vloeistoffen aanvullen 
- Banden controleren 
- Bandenspanning optimaliseren 
- Verlichting nalopen

Als u weinig kilometers maakt, jaarlijks minder dan 15.000, maar wel behoefte heeft aan jaarlijkse zekerheid, dan kan de jaarbeurt een oplossing zijn. Uw Škoda wordt 1x per jaar gecontroleerd, rekening houdend met uw lage kilometrage. De jaarbeurt is bovendien makkelijk te combineren met de APK, die dan gratis is.

 

 

Jaarlijkse inspectie.

Grote beurt.


De jaarlijkse inspectie is een slimme en kostenbesparende optie wanneer u niet veel kilometers rijdt. Een jaarlijkse inspectie is grotendeels gelijk aan de grote beurt, maar door het beperkte aantal gereden kilometers hoeven sommige werkzaamheden niet uitgevoerd te worden. De onderdelen die wel in aanmerking komen, worden grondig gecontroleerd en indien nodig vervangen.

 

 

 

 

 

 De grote beurt gaat, zoals de naam al zegt, een stuk verder dan een kleine. Natuurlijk worden alle vitale functies getest en de vloeistoffen bijgevuld, maar de grote beurt voorziet in meer. De olie wordt ververst en de remmen worden op hun werking getest. Daarna volgt de controle van wielen en banden, inclusief de bandenspanning. De motorafstellingen worden nagegaan en indien nodig bijgesteld. Verder inspecteert de monteur accu, uitlaatsysteem, ophanging, schokdempers en koelsysteem. V-snaar, multiriem en distributieriemen worden evenmin over het hoofd gezien. Als finishing touch worden alle scharnieren en sloten gesmeerd. Het interieur- en luchtfilter worden periodiek (tegen meer prijs) vervangen.
*VOI service.
 Deze service wordt ook wel Verlengde Onderhouds Interval (VOI)genoemd. Hoe dit werkt? Voor de meeste ŠKODA’s van na 2001 kan op basis van het rijgedrag door de boordcomputer het ideale onderhoudsmoment worden bepaald. Bij gunstig rijgedrag is dat zelfs tot 30.000 kilometer of 2 jaar! 

Een VOI-onderhoudsbeurt is grondiger dan een grote beurt. Dit is nodig, omdat uw auto vervolgens weer maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar probleemloos moet kunnen rijden tot de volgende VOI-onderhoudsbeurt.