Volkswagen onderhoud op maat

Template_Banner_1920x640_Volkswagen_Onderhoud_op_maat.png

Auto Hoogenboom werkt altijd conform de hoogste eisen. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw auto tot in het kleinste detail bekeken. Iets niet in orde? Vervanging vindt altijd plaats in overleg met u. Daarnaast wordt er steevast gebruik gemaakt van originele Volkswagen-onderdelen. Vaste tarieven, uitmondend in heldere facturen, geven precies aan waar u aan toe bent. Dat is onderhoud op maat.

Onderhoud op maat.

Alles voor uw Volkswagen.

Gemiddeld aantal kilometers.

Veel kilometers.


Een gemiddelde automobilist rijdt ongeveer 15.000 kilometer per jaar.

Een grote of kleine beurt na een vast aantal kilometers, bijvoorbeeld na iedere 15.000 kilometer, is dan de beste optie.

 

Als veelrijder, dat wil zeggen dat u ongeveer 20.000 kilometer per jaar rijdt, is de Longlife Service (VOI) de beste keus. De werkzaamheden bij deze beurt zijn variabel; afhankelijk van de slijtage worden er onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. Het gaat verder dan een grote beurt, omdat uw auto hierna weer maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar moet kunnen rijden tot de volgende onderhoudsbeurt.

Jaarbeurt.

Weinig kilometers.


Afhankelijk van het aantal kilometers dat u maakt, kunt u kiezen voor een jaarbeurt. Vooral voor mensen die niet veel kilometers maken, is de jaarbeurt een uitkomst. Ieder jaar heeft u zo de zekerheid van een Volkswagen in topconditie.

 


Als u weinig kilometers rijdt, jaarlijks minder dan 15.000, maar wel behoefte heeft aan jaarlijkse zekerheid, dan kan de jaarbeurt een oplossing zijn. Uw Volkswagen wordt 1x per jaar gecontroleerd, rekening houdend met uw lage kilometrage. De jaarbeurt is bovendien makkelijk te combineren met de APK, die dan gratis is.

Kleine beurt.

Grote beurt.


Bij een kleine beurt worden alle vitale onderdelen en functies van de auto – zoals banden, uitlaat, accu, schokdempers en remmen – nauwkeurig gecontroleerd. Ook worden de lampen bijgesteld, vloeistoffen bijgevuld, filters vervangen en wordt de olie ververst.

 

 

 

 

 

 

 

 

De grote beurt gaat, zoals de naam al zegt, een stuk verder dan een kleine. Natuurlijk worden alle vitale functies getest en de vloeistoffen bijgevuld, maar de grote beurt voorziet in meer. De olie wordt ververst en de remmen worden op hun werking getest. Zijn ze goed schoon? Daarna volgt de controle van wielen en banden, inclusief de bandenspanning. De motorafstellingen worden nagegaan en indien nodig bijgesteld.

Verder inspecteert de monteur accu, uitlaatsysteem, ophanging, schokdempers en koelsysteem. V-snaar, multiriem en distributieriemen worden evenmin over het hoofd gezien. Als finishing touch worden alle scharnieren en sloten gesmeerd. Bij een grote beurt wordt geen detail over het hoofd gezien. Het interieur- en luchtfilter worden periodiek (tegen meerprijs) vervangen.

Longlife service (VOI).

Voor de meeste Volkswagens van na 2001 werkt het onderhoudsadvies nét even anders. Deze auto’s hebben een boardcomputer, die op basis van uw rijgedrag het onderhoudsmoment bepalen. Bij gunstig rijgedrag is dat bij maximaal 30.000 kilometer of 2 jaar. Deze technologie heet VOI: Verlengde Onderhoudsinterval.