Zo voorkomt u accuproblemen!

Het begint weer koud te worden in Nederland en dit betekent dat er meer kans is op accuproblemen, waaronder startproblemen.  Een accu heeft veel te lijden tijdens de koudere dagen en daarom is een niet-werkende accu een van de belangrijkste redenen voor het niet willen starten van een auto. In onze blog “Is de accu van mijn auto nog goed” leest u hoe u kunt controleren of u met een kapotte of een lege accu te maken heeft. In deze blog zal worden uitgelegd hoe u accuproblemen voorkomt!

Vermijd korte afstanden

Het maken van veel korte ritjes is slecht voor de accu. De accu zal er sneller door slijten, omdat hij door de korte rit niet genoeg tijd krijgt om volledig op te laden en op temperatuur te komen. De accu kan er zelfs leger door worden dan voordat u wegreed en zo langzaam leeglopen.

Vermijd daarom zoveel mogelijk het maken van korte afstanden. Om de accu zoveel mogelijk bij te laden via de dynamo, adviseren we om met regelmaat minimaal een rit van 20 km te rijden.

Gebruik niet te veel stroomverbruikers tegelijk

Is het toch nodig om regelmatig korte ritten te maken? Houd dan rekening met stroomverbruikers en maak bij voorkeur geen gebruik van de radio, blower, verwarming en telefoonoplader. Zo voorkomt u dat de accu sneller leegloopt dan dat hij bijgeladen wordt.

Sla geen onderhoudsbeurt over

Een onderhoudsbeurt overslaan is nooit een goed idee. Sla daarom geen onderhoudsbeurt over en laat bij zowel een grote beurt als een kleine beurt de accu en het dynamo doormeten door de garage.

Een preventieve check van de accu voordat de winter begint is een verstandige keuze om startproblemen in de winter te voorkomen. 

Laat tijdig de accu bijvullen

Maakt uw auto gebruik van een loodzuur accu? Dan moet het waterniveau van deze accu op peil blijven, zodat de accu optimaal blijft werken. Controleer daarom af en toe de indicator van de accu en laat deze bijvullen met gedestilleerd water.

U kunt de accu het beste bijvullen als deze helemaal opgeladen is.

Zet uw lampen aan vóór het starten

In de winter is het slim om de lichten van uw auto een paar minuten vóór het starten van de auto alvast aan te zetten. Zo kan de accu alvast op temperatuur komen en hoeft de accu niet in een keer een enorme piek aan stroom te leveren op het moment dat de auto gestart wordt. Dit voorkomt een snelle slijtage van de accu.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Is uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen bedrijfswagen toe aan een onderhoudsbeurt? Of twijfelt u over de staat van uw accu? Voorkom accuproblemen en plan dan nu een werkplaatsafspraak bij Auto Hoogenboom! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!