Zo verlengt u de levensduur van uw remblokken en remschijven

Goed werkende remmen zijn uiterst belangrijk voor uw eigen veiligheid en voor uw deelname in het verkeer. De werking van uw remmen is afhankelijk van de conditie van uw remblokken en remschijven. Door regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren, weet u zeker dat u altijd met goed werkende remmen rijdt.

Er zijn nog meer dingen die u kunt doen om de levensduur van u remblokken en remschijven te verlengen. We geven u tips om slijtage van de remschijven en remblokken zoveel mogelijk te voorkomen.

1. Laat de auto zoveel mogelijk uitrollen

Als u rijdt volgens ‘het nieuwe rijden’ en voldoende afstand houdt, kunt u beter anticiperen op verkeerssituaties. Door rustig te rijden kunt u in veel gevallen gewoon uw gas los laten in plaats van uw remmen gebruiken. Door uw auto zoveel mogelijk uit te laten rollen, zullen uw remmen logischerwijs minder snel slijten.

2. Verwijder onnodig gewicht

Een zware auto is belastend voor de remmen. Als u met de auto op vakantie gaat, is dit natuurlijk onvermijdelijk. Met een vakantiecheck kunt u er dan in ieder geval wel voor zorgen dat uw auto rijklaar is en daardoor minder gevoelig is voor slijtage. 

Ligt uw auto echter altijd vol met zware onnodige spullen? Dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Vooral op de lange termijn kan dit u een hoop onderhoudskosten besparen.

3. Vervang tijdig de remvloeistof

De remvloeistof speelt een belangrijke rol bij het afremmen van de auto. De remvloeistof dient elke 2 jaar vervangen te worden. Dit valt meestal samen met de APK-keuring, dus verouderde vloeistof wordt dan sowieso door de garage vervangen.

Daarnaast is het belangrijk dat de remvloeistof altijd op peil is. Dit kunt u eenvoudig zelf controleren door naar het reservoir op de hoofdremcilinder te kijken. Het vloeistofpeil dient boven het minimale niveau te staan. 

4. Laat uw remmen ontluchten

Uw remmen af en toe ontluchten is een slimme zet om de levensduur van uw remmen te verlengen. Dit kunt u zelf doen met een rem-ontluchtingsapparaat of via het rempedaal. U dient dit met twee personen te doen. Aangezien het niet de gemakkelijkste klus is, adviseren we om het ontluchten over te laten aan de dealer.

5. Zorg voor een tijdige onderhoudsinspectie

Door tijdig een onderhoudsinspectie uit te laten voeren weet u snel genoeg hoe het met uw auto en de remmen is gesteld. Door controle en regelmatig onderhoud kunt u grotere problemen en dus hogere kosten voorkomen. Zo voorkomt het op tijd vervangen van uw remblokken dat uw remschijven sneller verslijten. Het overslaan van een onderhoudsbeurt is dus nooit een goed idee.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Als u goed en tijdig onderhoud laat plegen aan uw remblokken en remschijven verlengt u de levensduur van uw remblokken en remschijven. Zijn uw remblokken en/of remschijven toe aan vervanging? Plan dan nu uw werkplaatsafspraak bij Auto Hoogenboom! Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Bij ons bent u aan het juiste adres voor service en onderhoud! Meer weten? Neem dan contact met ons op!