Wat is mirrorlink en smartlink?

Uw smartphone met uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen Bedrijfswagens verbinden? Dat kan via MirrorLink en Smartlink! Beide zijn technologiesystemen die verbinding maken tussen uw smartphone en het dashboard systeem (touchscreen) van uw auto. MirrorLink en SmartLink maakt autorijden in uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen of Volkswagen Bedrijfswagens leuker, veiliger en makkelijker. In deze blog vertellen we u er meer over.

Wat is MirrorLink?

MirrorLink is een technologiesysteem dat is ingebouwd in sommige automodellen. Met MirrorLink worden alle functies van uw smartphone via USB of bluetooth rechtstreeks overgebracht naar het ingebouwde infotainment scherm van uw auto. Populaire smartphone apps, zoals Facebook, Twitter en Spotify zijn volledig compatibel en geïntegreerd met MirrorLink.

Met MirrorLink kunnen bovendien berichten en tweets voorgelezen worden terwijl u uw handen aan het stuur houdt. Ook is MirrorLink natuurlijk compatibel met apps om handsfree te kunnen bellen. MirrorLink wordt ondersteund in de nieuwste automodellen van verschillende autofabrikanten. Zo ook door SEAT en ŠKODA.

MirrorLink werkt met de meeste Android-smartphones, maar is helaas niet compatibel met iPhones.  

Hoe werkt MirrorLink?

Het gebruik van MirrorLink is simpel! U downloadt de apps die compatibel zijn met MirrorLink. U verbindt uw smartphone met uw auto via USB of bluetooth en zoekt vervolgens via het infotainment scherm naar het MirrorLink connectiesysteem. Zodra de verbinding is gemaakt is het niet meer mogelijk om je telefoon te gebruiken. Mobiele apps dient u dan namelijk te gebruiken via de grotere knoppen die te zien zijn in het infotainmentsysteem. Wel zo veilig!

Niet alle apps op uw mobiel werken met MirrorLink. Apps moeten namelijk goedgekeurd en gecertificeerd zijn voor veilig gebruik tijdens het rijden. Het aantal apps geschikt voor MirrorLink™ neemt constant toe.

Wat is SmartLink?

In mei 2015 heeft ŠKODA het SmartLink systeem geïntroduceerd. SmartLink brengt een naadloze verbinding tot stand tussen uw auto en uw smartphone via zowel MirrorLink, Apple CarPlay of Android Auto. MirrorLink was het eerst initiatief voor de integratie van smartphones in auto’s. Apple CarPlay en Android Auto werden later geïntroduceerd. Apple CarPlay is een initiatief van Apple en beschikbaar voor de iPhone 5 en nieuwere modellen. Android Auto is een initiatief van Google en werkt met smartphones vanaf Androidversie 5. Het doel van de drie systemen is echter hetzelfde: de belangrijkste apps van uw telefoon op het scherm in uw dashboard kunnen gebruiken.

Met SmartLink heeft u dus de keuze uit 3 technologiesystemen. Hierdoor kan vrijwel elke smartphone verbinding maken met het dashboardsysteem van uw ŠKODA. SmartLink is geschikt voor meerdere automodellen vanaf modeljaar 2016.

Interesse in SmartLink of MirrorLink?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met SmartLink of MirrorLink? Of heeft u interesse in een SEAT of ŠKODA waar SmartLink of MirrorLink ondersteund wordt? Neem dan contact met ons op. Wij kennen elke SEAT en ŠKODA als geen ander en helpen u graag!