Waarop letten bij een tweedehands ŠKODA FABIA

De ŠKODA FABIA is een compacte stadsauto met een ruim interieur. Deze auto biedt plaats voor maar liefst 5 personen en heeft daarnaast een bagageruimte van maar liefst 330 liter. Met de achterbank neergeklapt zelfs 1.150 liter! Hoeveel ruimte wilt u hebben? De auto heeft veel gebruiksmogelijkheden en geavanceerde features, zoals slimme opbergvakjes en ingebouwde vermoeidheidsherkenning. Niet voor niets dus dat dit model, samen met de OCTAVIA, het populairste ŠKODA model is. In deze blog wordt verteld waar u op moet letten bij aankoop van een tweedehands ŠKODA FABIA.

ŠKODA FABIA verkrijgbaar in 2 varianten

De eerste ŠKODA FABIA werd in 2000 geproduceerd in Tsjechië. Lees ook: “Waar worden de auto’s van ŠKODA geproduceerd?”.

Inmiddels zijn we drie generaties verder en is de auto verkrijgbaar in 2 varianten:
FABIA
FABIA Combi

Heeft u interesse in het kopen van een tweedehands ŠKODA FABIA? Dan is het goed om op een aantal dingen te letten.

Verleden en onderhoudshistorie

Als u een tweedehands ŠKODA FABIA wilt kopen, is het allereerst belangrijk dat u het verleden van de auto achterhaalt. Bij het RDW kunt u gratis gegevens van de auto opvragen. Zo komt u te weten wat het bouwjaar is, wanneer de APK vervalt en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad.

Als u een tweedehandsauto koopt bij een erkende dealer, vraag dan altijd naar de onderhoudshistorie. Bij het kopen van een tweedehands ‘dealer onderhouden’ auto, kunt u ervan uitgaan dat de auto altijd netjes onderhouden is en dus in goede staat verkeert.

Benzine of diesel

Voordat u op zoek gaat naar een geschikte occasion, is het verstandig om te bedenken of u een diesel- of benzinemotor wilt. De belangrijkste overweging hierbij is het aantal kilometers dat u per jaar verwacht te gaan rijden.

Lees hiervoor onze blog: “Benzine of diesel: wat is voor mij de beste keus?”.

Op basis van uw voorkeur kunt u vervolgens gerichter op zoek gaan naar uw ideale tweedehands ŠKODA FABIA.

Hatchback of Combi

Hoewel de hatchback al behoorlijk wat ruimte biedt, kan de combi door extra ruimte een slimmere keuze zijn. Bijvoorbeeld als u een groot gezin heeft of een krachtigere motor wenst. De FABIA combi heeft 530 liter bagageruimte, die naar wens is uit te breiden tot zelfs 1.395 liter.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Bent u op zoek naar een betrouwbare tweedehands ŠKODA FABIA? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze voorraad ŠKODA FABIA’s. Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!