Tweedehands auto kopen: ga voor een aankoopkeuring!

Als u van plan bent om een tweedehands auto te kopen, dan is het verstandig om voor aanschaf op een aantal dingen te letten. Zo is het bijvoorbeeld slim om de geschiedenis van de auto te checken en uit te zoeken of er garantie op de auto zit. Naast het checken van deze punten is het ook slim om aan de verkopende partij te vragen of u een aankoopkeuring mag laten uitvoeren. Met een aankoopkeuring krijgt u inzicht in de technische staat van de auto. In deze blog leest u waarom u bij het kopen van een tweedehands auto voor een aankoopkeuring moet gaan!

Wat is een aankoopkeuring?

Aan de buitenkant van een tweedehandsauto is niet altijd te zien of er gebreken zijn. Een aankoopkeuring is een objectieve keuring, waarin de auto op verschillende cruciale punten wordt gecheckt.

De keuring wordt uitgevoerd door een gediplomeerd keurmeester van een onafhankelijk bedrijf zoals een merkdealer of de ANWB. De keurmeester geeft een vakkundig oordeel over de auto waardoor u te weten komt of de auto in goede conditie verkeert. De resultaten ontvangt u in een keuringsrapport met uitgebreide toelichting.

Op welke punten wordt de auto gecontroleerd?

Tijdens een aankoopkeuring wordt de auto op een groot aantal punten gecontroleerd. Hieronder benoemen we enkele punten waarop de auto gecontroleerd wordt. 

  • Motor. Diverse onderdelen van de motor worden gecheckt op slijtage, werking en/of lekkage.
  • Remmen. Hieronder valt onder andere de controle van de remschijven en remblokken.
  • Carrosserie. De auto wordt onder andere gecheckt op roestvorming en zwakke plekken.
  • Elektronica. Verschillende onderdelen, zoals de startmotor, bougies en de werking van de dashboardinstrumenten worden gecontroleerd.
  • Koeling. Hieronder valt onder andere de controle van de airco, koelvloeistofpomp en radiateur.

Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen dealer

Heeft u een tweedehands auto op het oog en wilt u graag kiezen voor een aankoopkeuring? Bij Auto Hoogenboom kunt u langskomen voor een aankoopkeuring van uw Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagen. Auto Hoogenboom is merkdealer voor AudiSEATŠKODAVolkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in de regio Rotterdam RijnmondSpijkenisse en Vlaardingen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!